G4Media.ro

Analiză CNN: De ce SUA permite atât de puțini refugiați ucraineni /…

Sursa foto: Unsplash / Miltiadis Fragkidis

Analiză CNN: De ce SUA permite atât de puțini refugiați ucraineni / Doar câteva sute au ajuns în America în ultimele luni

Dar doar un număr foarte mic – aproximativ 690 – au ajuns în Statele Unite ca refugiați din octombrie anul trecut. Asta înseamnă că aproape niciun ucrainean din cei 3 milioane care au plecat de la începutul războiului pe 24 februarie nu a venit în SUA, relatează CNN.

De ce nu au fost primiți mai mulți? Este o poveste despre birocrație și despre sistemul de imigrație falimentar, pe care administrația Biden, în ciuda dorinței de a primi refugiați, nu a reușit să îl schimbe.

„Îi voi primi pe refugiații ucraineni”, a declarat președintele Joe Biden de la Casa Albă la 11 martie.

Dar, în prezent, nu este posibil ca familiile americane să sponsorizeze refugiați ucraineni. Mai multe surse au declarat pentru CNN că administrația discută modalități de a-i ajuta pe refugiații ucraineni să se alăture membrilor de familie care locuiesc deja în SUA.

Aceasta este o chestiune pentru care președintele Poloniei a făcut presiuni; săptămâna trecută, el i-a cerut vicepreședintelui Kamala Harris să accelereze și să simplifice procedurile care să permită ucrainenilor cu familie în SUA să ajungă acolo.

Este nevoie de ani de zile pentru a deveni refugiat în SUA. Procesul durează atât de mult din cauza timpului de procesare și de verificare necesar – lăsând opțiuni limitate și, de obicei, consumatoare de timp pentru ucrainenii care doresc să intre în SUA.

În luna mai a anului trecut, Biden a majorat plafonul pentru refugiații din SUA de la 15.000 stabilit de administrația Trump la 62.500 în 2021, apoi l-a ridicat la 125.000.

Dar aceste plafoane sunt cu mult sub cele din anii 1980, când SUA primeau sute de mii de refugiați în fiecare an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Fake News de la cnn… dacă treci ilegal granița cu Mexicul ca orice insecta africana nu te mai deranjează nimeni și te și plătește bideu sa distrugi America.

  2. Foarte bine, sa ramana in Europa si in Romania ca avem nevoie de forta de munca aici.

  3. Astia sunt albi si crestini.
    Deci nu sunt buni. Posibilitatea e mare sa nu voteze cu cine trebuie, si atunci le zic pas.

  4. Pai este cumva aproape logic dacă ar fi sa ne gândim câți refugiați din lume ar dori sa se stabilească în SUA. Ucrainenii sunt deja bine primiți în toată Europa. Este normal sa fie așa. Avem același sânge, aceeași gândire, împărțim aceleași dorințe. Daca America schimba legislația cu privire la imigranți doar pentru ucraineni atunci această legislație va fi universala. Asta înseamnă că fiecare imigrant din colțul planetei va putea sa se așeze și să beneficieze de statutul special refugiat indiferent care sunt problemele in tara sa de origine. Sunt miliarde de potențiali clienți la nivel planetar. Enumerand numai țările musulmane și ar fi vorba de milioane de candidați.

  5. Cum adică avem același sânge? Suntem slavi?