G4Media.ro

ANALIZĂ Ce dosare importante sunt la DIICOT, unele nesoluţionate chiar şi de…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

ANALIZĂ Ce dosare importante sunt la DIICOT, unele nesoluţionate chiar şi de 7 ani. Marii oameni de afaceri vizați de anchetele interminabile și conexiunile lor cu liderii PNL

Pe rolul DIICOT – parchetul specializat în combaterea crimei organizate, a macro-criminalităţii economico-financiare, fraudelor informatice şi terorismului – sunt mai multe dosare importante, cu prejudicii de zeci de milioane de euro, însă nesoluţionate, unele chiar de 6-7 ani.

Cele mai multe astfel de dosare privesc oameni de afaceri acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani din perioada în care binomul SRI-Parchet duduia, iar competenţa de investigare a marii evaziuni era la DIICOT. Aceasta după ce, între 2011 şi 2013, CSAT – condus pe atunci de preşedintele Traian Băsescu – a dat undă verde SRI să facă interceptări privind evaziunea fiscală în baza articolului 3 litera f din legea 51/1991 privind siguranţa naţională. Pe 28 februarie 2018, CCR a declarat neconstituţional acest articol.

De menţionat, în context, că actualul procuror general a României, Gabriela Scutea, a câştigat procedura de nominalizare cu un proiect de management care prevedea soluţionarea dosarelor mai vechi de 5 ani.

Tot în context trebuie precizat că DIICOT a rămas fără şef plin după ce, în septembrie anul trecut, procuroarea Giorgiana Hosu şi-a dat demisia în urma condamnării soţului ei în primă instanţă la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul Carpatica, instrumentat de DNA. De atunci, parchetul este condus de adjuncta Oana Pâţu. Recent, fostul ministru USR al Justiţiei, Stelian Ion, a deschis procedura de selecţie a unui nou şef DIICOT, însă demersul a fost suspendat de ministrul PNL interimar de Justiţie, Lucian Bode.

Lista dosarelor importante ale DIICOT, nesoluţionate

Dosarele Ambient SA Sibiu

Pe 6 octombrie 2014, DIICOT Craiova anunţa că a „destructurat un grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală, care acționa în domeniul achiziției materialelor de construcții”.

Potrivit procurorilor, „în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării formate din 14 persoane au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei”.

Unul dintre beneficiarii activităţii infracţionale ar fi fost societatea Ambient SA Sibiu. „ Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era una de scurtă durată. Cu toate acestea, în acte, societățile interpuse figurau ca “furnizori” pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv SRL Craiova”. Vezi aici.

A doua zi, într-un nou comunicat de presă, procurorii anunţau că „au pus sub acuzare și societățile comerciale implicate. Astfel, SC Mitliv Impex SRL Craiova, SC Ambient SA Sibiu, SC Serious Team Serv SRL – din comuna Oboga, județul Olt, SC Miandres SRL Craiova, SC Bocstal SRL Brădești, județul Dolj,  SC Freshener SRL  din Cârna, județul Dolj și Ariana-Nely SRL Bristrița sunt urmărite penal pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.” Vezi aici.

Pe 21 aprilie 2016, DIICOT Oradea a „efectuat un număr de 32 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Cluj, Bihor, Galaţi şi Alba la sediile sociale și punctele de lucru ale societăţilor Ambient SA, Arabesque SRL, Sawa SA, MM Industry SRL, Matcris Concept SRL, Okapi SRL  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2011 – 2014, reprezentanţii societăţilor menționate împreună cu administratori ai unor societăți tip ”fantomă” au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală prin crearea unui circuit tranzacțional fără conținut economic real, al cărui unic scop l-a constituit sustragerea de la plata contribuțiilor la bugetul de stat”. „Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este în sumă de 50.029.306 lei”, notau procurorii.

După 7 şi, respectiv, 5 ani, ambele dosare nu sunt soluţionate nici acum, a precizat DIICOT pe 13 septembrie 2021, la solicitarea G4media.ro.

Foto: Fragment din răspunsul DIICOT pentru G4media

În martie 2021, retailerul de bricolaj Ambient SA Sibiu a intrat în faliment. Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial, firma era controlată de Ioan Ciolan, cu peste 80%.

Potivit digi24.ro, care citează presă locală, patronul de la Ambient Sibiu, Ioan Ciolan, şi soţia sa au fost printre cele 10 cupluri invitate acasă la Klaus Iohannis pe 23 noiembrie 2014, pentru sărbătorirea victoriei în alegerile prezidenţiale. Presa a scris atunci că toţi invitaţii erau prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis.

Foto: Ioan Ciolan și Klaus Iohannis (Agerpres / Angelo Brezoianu)

Dosarul lui Nicu Sarcină, un afacerist din Gorj partener de afaceri cu firma mamei ministrului Finanţelor şi Transporturilor, Dan Vîlceanu

Grupul de firme Succes, controlat de omul de afaceri Nicolae Sarcină, este în vizorul DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani din 2014. În acel an, pe 27 noiembrie, procurorii DIICOT Craiova au făcut 19 perchezitii în Ilfov, Dolj, Gorj și Cluj, printre care şi la firmele din grupul Succes al lui Nicu Sarcină. 7  persoane sunt suspectate de grup infracţional evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu de 7 milioane de euro. Deși de 7 ani în anchetă, cazul nu este soluționat nici acum.

Nicu Sarcină este considerat unul dintre cei mai bogați gorjeni. Potrivit topului 300 Capital, în 2012 avea o avere de 55-56 de milioane de euro. Prin compania lui Succes Nic Com, aflată acum în insolvență, afaceristul controla lanțul de supermaketuri Succes, dar și mai multe benzinării. Deţine şi un trust de presă: ziarul Impact, postul local de televiziune Acces Tv, radio Omega.

Potrivit Gazetei Sporturilor, Nicu Sarcină este și finanțatorul echipelor de Liga 2, Luceafărul Oradea și Viitorul Pandurii. Este căsătorit cu judecătoarea Laura-Mihaela Sarcină, preşedintele Tribunalului Gorj. În 2006, Nicu Sarcină se lăuda în presa locală că a petrecut un revelion la Cheile Buții, unde era și Traian Băsescu.

Foto: Nicu Sarcină / sursa – Gazeta Sporturilor

O firmă controlată de afaceristul gorjean Nicu Sarcină este asociată cu Trefo SRL din Rovinari, firma mamei lui Dan Vîlceanu, actualul ministru al Finanţelor şi Transporturilor în Guvernul Cîţu, în cadrul unor contracte cu Complexul Energetic Oltenia (CEO).

Spre exemplu, potrivit SEAP (platforma de achiziţii publice), în februarie 2021, Trefo SRL – în asociere cu Grupul Reparaţii Industriale si Montaj Excavatoare X din Sectorul 5, București, Artego din Târgu-Jiu și M.A.R.S.A.T. SA din Târgu-Jiu – şi-au adjudecat un contract de peste 1,2 milioane de euro cu Complexul Energetic Oltenia pentru modernizarea  transportoarelor cu bandă din depozitul nou de cărbune al Carierei Roșia.

Potrivit documentelor companiei publicate în Monitorul oficial,  Grupul Reparații Industriale și Montaj Excavatoare X este deținut de Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină, 31 de ani, din Târgu-Jiu, şi Elena-Ana Buzatu, 46 de ani, din localitatea Bălănești, județul Gorj. Nicoleta-Liliana Zgripcea-Sarcină este fiica afaceristului Nicu Sarcină, patronul grupului de supermarketuri Succes.

Dosarul Romvag Caracal al lui Cristian Burci, patronul Adevărul

Omul de afaceri Cristian Burci este anchetat de DIICOT, alături de alte 10 persoane, încă din 2016 în dosarul Romvag Caracal. Acuzaţiile sunt de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu, fals, delapidare şi gestiune frauduloasă.

Sursa Foto: Digi24.ro

Procurorii i-au pus sechestru pe avere lui Burci până la suma de 36 de milioane de euro. Vezi aici. Potrivit unui răspuns al DIICOT din data de 13 septembrie 2021, la solicitarea G4media.ro, dosarul nu este încă soluţionat.

Dosarul ”regilor asfaltului” Besciu, Horpoş şi Vameşu

Pe 10 decembrie 2014, Dan Besciu de la Euroconstruct 98 Trading, fraţii Traian şi Alexandru Horpoș şi Vlad Ionel Vameşu de la Straco Group, au fost reţinuţi în cadrul unei investigaţii DIICOT privind acuzaţii de „spălare a banilor, delapidare și evaziune fiscală, operațiuni ilicite ce au generat un prejudiciu total de aproximativ 34 milioane de lei”, adică 7 milioane de euro. Potrivit DIICOT, în acest dosar este începută urmărirea penală faţă de 92 de persoane şi ancheta este încă în desfăşurare, după aproape 7 ani.

Dosarul lui Cristi Borcea şi a unor foşti şefi Rompetrol 

Pe 2 noiembrie 2018, fostul acţionar de la Dinamo, Cristi Borcea, a fost ținta unor percheziții ale procurorilor DIICOT într-un dosar de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi înşelăciune, cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Alături de Borcea, au mai fost vizați doi foști directori Rompetrol, Dmitriy Grigoryev, fost vicepreşedinte şi Chief Financial Officer al Rompetrol Group, şi Zhakenov Askar, fost Chief Information Officer al Rompetrol Group. Vezi detalii aici şi aici. Potrivit unui răspuns al DIICOT pentru G4media.ro din data de 13 septembrie 2021, în dosar este începută urmărirea penală faţă de 23 de persoane, iar cazul este, de asemenea, încă în lucru.

Dosarul Schweighofer

Pe 30 mai 2018, mai multe fabrici ale firmei austriece de procesare a lemnului Schweighofer Holzindustrie, dar și sedii ale Direcțiilor Silvice județene, au fost vizate de percheziții ale procurorilor DIICOT. Procurorii vorbeau atunci de „destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice, evaziune fiscală, concurenţă neloială, tăiere fără drept de arbori şi alte infracţiuni”. Prejudiciul estimat se ridică la peste 25 milioane de euro. Vezi aici şi aici.

Potrivit unor surse judiciare citate la acea vreme de ziare.com, 6 persoane, printre care 4 directori ai fabricilor din Rădăuţi şi Sebeş ale Schweighofer Holzindustrie, au fost puse sub urmărire penală. Şi acest dosar este în lucru după mai bine de 3 ani de la începerea anchetei.

Între timp, în decembrie 2019, grupul austriac Holzindustrie Schweighofer a anunţat că şi-a schimbat numele şi a devenit HS Timber Group, iar fabricile grupului – cele trei fabrici de cherestea (Sebeş, Rădăuţi, Reci) şi fabrica de panouri din lemn masiv din România (Siret), împreună cu fabrica de cherestea din Germania (Kodersdorf) – funcţionează sub numele de HS Timber Productions.

Dosare trimise în judecată, dar restituite de instanţă. Dosarul de evaziune al familiei Sighiartău

Dosarul de evaziune fiscală al familiei actualului secretar general al PNL, Robert Sighiartău, se întoarce la DIICOT după ce, pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel Alba a dispus definitiv restituirea dosarului la DIICOT Alba. Vezi aici şi aici.

În acest caz, în iulie 2019, DIICOT Alba i-a trimis în judecată pe patronii grupului de firme Filadelfia din Bistrița. Şapte persoane, rude ale lui Robert Sighiartău, au fost acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Dosarul a fost în anchetă din 2013.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. / Foto: Fosta șefă DIICOT, Giorgiana Hosu (Inquam Photos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

51 comentarii

 1. Circ , ar trebui desfiintate si DIICOT si DNA , oricum nu mai functioneaza.

  • De ce va este frica de reformele din justitie , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Românii nu se tem de reforme in justitie , domnule Iohannis !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu , de ce va temeti de reformele din justitie
   in asa hal incat ati produs o criza cat tara ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce va este frica de concursuri si
   in special
   de concursul pentru posturile cheie la DIICOT , DNA si Parchetetul General ,
   domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce va este frica de desfintarea SIIJ , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce ati demis pe Laura Codruta Kovesi , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati stopat reformele numind pe Predoiu la justitie , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati numit-o pe Hosu la DIICOT , domnule Iohannis ?
   De ce ati facut praf si pulbere dosarul 10 august , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati pus stop reformelor ,
   din nou , domnule Iohannis , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis , domnule Citu ?

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce va lasati tras de sfori de oameni din servicii secrete , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce ati aruncat tara in aer de frica unor oameni din servicii secrete , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Intr-o saptamana ,
   ati impins tara inapoi cu 3 ani , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce ati deviat de la „valorile asumate ” , domnule Iohannis , domnule Citu ,

   Devierile nu fac parte din fisa postului presedintelui , domnule Iohannis !

   Devierile nu fac parte din fisa postului premierului , domnule Citu !

   Speram ca si partenerii sa nu mai vireze bani PNRR !!

   De ce va este frica de motiune , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce va este frica de motiune , domnule Citu ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Citu ?

   De ce va bateti joc de romani , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?

   De ce sa platesca cetatenii , patronii presedintelui ,
   salariu si privilegii ca fost sef de stat ,
   sub forma de :
   – automobil ;
   – indemnizatie lunara in cuantum de 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu ;
   – locuinta de protocol cu post de consilier si secretar incadrat ,
   daca dumneavoastra nu respectati fisa postului din contractul-juramant , domnule Iohannis ?

   Ati aruncat tara in aer , domnule Iohannis si asta nu face parte din fisa postului presedintelui !

   Rusine ca o persoana la/de dimensiunea dumneavoastra
   sa se sperie de reforme in justitie si
   de oameni din servicii secrete
   in asa hal
   incat sa produca o criza cat tara , domnule Iohannis !
   Om plin cu apa !
   Ce schelet ai in dulap , Iohannis ?

   Romanii nu se tem de reforme in justitie , domnule Iohannis !

   Voi ,
   domnule Iohannis ,
   domnule Citu , de ce va temeti de reformele din justitie
   in asa hal
   incat ati produs o criza cat o tara ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Iohannis ?
   Ce schelet aveti in dulap , domnule Citu ?

  • Ciordache, tu ești?

  • Da, deci Stelian si-a luat-o din momentul in care a vrut sa puna procurori independenti. Deci astia sunt mafioti apropiati de Iohannis si PNL. Nu avea cum sa-i lase din brate.

  • Asta zic si eu desființarea

  • Atât ai priceput? Trist!

 2. Cumulat praduiala e cam jumate din pib. Si cica nu sunt bani 🙂

  • E clar de ce „echipa castigatoare” e atat de disperata sa ramana la butoane, iar Ion Stelian a fost azvarlit afara.
   Primul vinovat pentru ruinarea acestei tari sunt Justitia si Politia nasele infractorilor. Aambele au acum acelas ministru.
   Al doilea vinovat sunt politicienii, care, protejandu-i pe infractori, de fapt se apara pe ei insisi..
   Daca, printr-o minune, o entitate superioara ar dori sa descalceasca bratele caracatitei din Romania, cu dosarele uitate sau prost solutionate ar trebui sa inceapa.

 3. Dragnea, Grindeanu, PSD, Burci, contracte de 9 miliarde USD pentru inarmare, Circinium Defence, Broidy, Trump, generali

  Broidy,, Benjamin Steinmetz, Rosia Montana, Basescu, PDL, Ferma Băneasa, Black Cube, spionarea şefei DNA, Laura Codruta Kovesi..

  Black Cube, Hosu, PNL, DIICOT, Predoiu, Iohannis, musamalizare, criza politica

  DIICOT , avioane de contrabanda cu tigari, barci cu droguri, radare defecte la tanc , MAPN, atentat, MAI, Bode Justitie, Bode DIICOT, Iohannis criza politica

  Fapt: musamalizare dosare
  Black Cube
  10 august

  Ce dosare mai trebuie musamalizate?
  atentat cu b omba ?
  transporturi de tigari si droguri ?

  • Dragnea PSD – Broidy
   Broidy – Steinmetz – PDL – Black Cube
   Black Cube – Hosu DIICOT Iohannis -musamalizare – PNL
   PSD = PNL
   qed

 4. Dragnea, Grindeanu, PSD, Burci, contracte de 9 miliarde USD pentru inarmare, Circinium Defence, Broidy, Trump, generali

  Broidy,, Benjamin Steinmetz, Rosia Montana, Basescu, PDL, Ferma Băneasa, Black Cube, spionarea şefei DNA, Laura Codruta Kovesi..

  Black Cube, Hosu, PNL, DIICOT, Predoiu, Iohannis, musamalizare, criza politica

  DIICOT , avioane de contrabanda cu tigari, barci cu droguri, radare defecte la tanc , MAPN, atentat, MAI, Bode Justitie, Bode DIICOT, Iohannis criza politica

  Fapt: musamalizare dosare
  Black Cube
  10 august

  Ce dosare mai trebuie musamalizate?
  atentat cu b omba ?
  transporturi de tigari si droguri ?

 5. Dragnea PSD – Broidy
  Broidy – Steinmetz – PDL – Black Cube
  Black Cube – Hosu DIICOT Iohannis -musamalizare – PNL
  PSD = PNL
  qed

 6. Pai sa îl sărbătorim pe Iohanis eternul robot luptător anticorupție, datorita lui avem niște procurori șefi mai degrabă pe post de moduri decât luptători împotriva justiției. Vomit!

  • E cam mult spus. De fapt nu avem procurori sefi mai deloc, avem niste interimari pusi acolo sa stea in pozitia ghiocel ani si ani de zile.

   De ce sa ne grabim cu selectarea unor procurori sefi, ca nu au intrat zilele in sac. De asta i s-a si luat gatul lui Stelian Ion. El era baiat bun, dar prea grabit 😉

  • Parca sunteti adusi de barză ! Cum vreti sa lupte un procuror cu o caracatiță ? Aveti partidele politice , interlopii care le compun, sefii instititiilor de forța numiti politic, oamenii cu bani din spatele partidelor ….si pe toti astia ii vreti rapusi de un procuror ? Procurorul este un singur om, cu familie. Dupa ce primeste o fotografie in posta cu copilul jucandu-se la groapa de nisip din parc , cu un punct portocaliu in ceafa…uita si de stat de drept si de lege si de dreptate. Si este normal. La fel si judecatorii. Lumea in care traiti astia de postati pe aici , nu există decat in mintile voastre.

 7. Demisia Stelian Ion !!
  Iohanis trebuie lasat in pace sa scape infractorii USL

  • Si stiti care o sa fie cel mai cinic moment?

   Ala in care peste ceva vreme, Stelian Ion o sa fie pomenit, ca el e de vina pentru situatia actuala. Ca nu a stiut cum sa selecteze procurorii sefi.

 8. Munciti…ca sa-i platiti.

 9. Pentru ca… CORUPTIE??? Putregai in tot sistemul???

 10. Iohannis nu serveste ‘ciolan’, e vegan. Marea Dezamagire a politicii romanesti. Pana si ultimul din Satul Mare si-a dat seama. E ca marul ala de-arata bine, dar e crescut cu toate chimicalele …

  • Totusi e o performanta sa fii un dulap aproape vorbitor si sa pacalesti niste milioane bune de oameni.

 11. CIND SE VA DESTEPTA POPORU ?

  • breaking news! poporul asta VREA. nu e o intample. toti isi doresc sa fie ca aia. fugariti de justitie, dar cu bani.

  • @andrei.

   Da, doar la nivelul asta se poate rezolva problema. La nivel de popor. Ca, pana la urma, asta e diferenta intre noi si tarile cu apa mai calda.

   Se fura si acolo, dar, daca se afla ceva si apare vreun dosar penal, toti colegii de partid isi iau mana de pe ala, e scos pe tusa si lasat sa se descurce singur.

   De ce? Nu pentru ca sunt politicienii lor ingeri pe pamant. Ci pentru ca partidul pierde preocente in fiecare saptamana in care il tine pe ala in brate. In doua luni, pierderea viitoarelor alegeri e cam garantata.

   La noi au fost votati primari care erau in puscarie la data votului. Cam asta e diferenta.

 12. Foarte bun articolul.
  Dosare cu nume, pronume, spețe.
  Rezolvarea? La sfântu așteaptă . C-așa vor, mai mării țării. Ficusul, Spiderman Câțu …Și lista poate continua!

 13. Acest Fikus e capul caracatitei infractionale care conduce Romanika, este o de o parsivitate iesita din comun.

 14. Diicot impreuna cu DNA lupta cot la cot impreuna cu presedintele Iohannis impotriva ciumei rosii si a coruptiei ..

  SIIJ trebuie imediat desfiintata pentru lipsa de activitate, iar dosarele ei sa mearga la DNA si DIICOT!

  constat o scadere a elanului revolutionar pe-acilea…nu e bine tovilor! lupta trebuie dusa pana la capat!

  • @stefan…. Cu alte cuvinte -de ce sa desfiintam sectia speciala daca si la diicot si dna situatia e identica?

 15. Ambient a intrat in faliment. Pe langa cela punctate relativ corect ar trebuii ca g4 sa adauge:
  -un dosar la diicot sibiu cu prejudici de 16.milioane lei in care ambient / prietenul Ciolan este implicat.
  -intrarea in insolventa a fost determinata de o decizie de impunere fiscala de 70 milioane lei.
  – daca adunam :70mil lei + 50 mil (diicot oradea) + 16 mil lei diicot sibiu + 9 mil ( diicot craiova).=145 mil lei la care se adauga dobanzi si penalitati am ajunge la peste 200 mil lei ( peste 40 mil euro). Asta da miza pentru numirea sefului diicot avand in vedere prietenia lui Iohanis cu Ciolan prietenul Ambient. Ambient a intrat in faliment , anaf are de recuperat 80 milioane lei :70 mil decizia de impunere derivata din rif-ul din 2015 plus 12 milioane lei datorii curente la care se adauga cele care vor veni (sau nu ???) din dosare penale ( aproximativ 81 mil lei). Ambient este in insolventa din 2015 insa inca din 2013 Ciolan a inceput un proces de autodecapitaluzare a propriei firme. A transferat patrimoniile in alte societati controlate de el. Din 82 mil lei , suma cu care anaf sa inscris la masa credala anaf a recuperat cam 2 mil lei. Ambient a fost o firma cu patrimonii foarte mari, dar a avut grije Ciolan sa o capuseze, astfel ca statul ( sub oglindirea prieteniilor ) sa-si ia teapa de 40 milioane eoro. Pentru delapidarea propriei firme Nelu Iordache a primit 6 ani si 6 luni dim totalul de 11 ani si 9 luni. Coolan este bine mersi si se bucura de cei 40 mil euro, investindui in imobiliare. Asai-in Romania curata.

 16. Vedem ca si ficusul are prietenari prin dosarele respective, care trebuie salvati, nu-i asa (?); imaginea lui nu trebuie manjita. Si cum DIICOT nu-i poate salva numai pe ei, ar bate la ochi, ii salveaza pe toti. Iata de unde vine apetitul ficusului pt „procurorii lui”. Sunt convins ca ficusul este implicat in multe dosare, ca orice politician vechi.

 17. Imi cer scuza am gresit ; 40 mil din dosare penale + 17-18 ( decizie de impunere +datorii curente)=57-58 mil euro teapa data de Ciolan statului Roman( unul din cei 10 prieteni care a participat la petrecerea organizata de Iohanis, cu ocazia castigarii alegerilor din 2014).

 18. Stiati ca ?/: Iohanis primea chirie pe una din case de la Ambient.

 19. Una din casele lui*

 20. Tot din ciclul “ stiati ca “ -dosarul de 9, 2 milioane lei a fost finalizat. Ambient a fost obligat la plata sumei de 9, 2 milioane lei. Diocot-ul a pus sub sechestru in 2014 ( nu era Iohanis presedinte) stoc de marfa de 9, 2 milioane lei. In 2020 Stocul de marfa sechestrat a luat foc . . Anaf-ul nu a mai avut ce sa execute. Ce intamplare nefericita! Asta in conditiile in care instantele si anaf-ul au fost sesizate cu diverse plangeri despre faptul ca stocul sechestrat nu ar mai exista fizic.

 21. Mă adresez oamenilor care nu sunt îndoctrinați , nu cred că puteți avea vreo pretenție sau vreo așteptare de la CLOACA numită justiție . Un sistem căt de cât corect este sistemul de justiție din SUA.

  • Și totuși, ce vei spune când vei avea câștig de cauză în justiția de la noi? Atunci va fi bună justiția asta?

 22. Instantele si anaf-ul au fost sesizate in perioada 2016-2019*

 23. Si cand te gandesti ca Iohanis mergea la schi la Paltinis si se caza la pensiunea lui Ciolan.

 24. !Sincer

  intotdeauna am considerat ca asta cu desfiintarea sectiei speciale este precum iepurele de plus in cursele de ogari…o falsa problema dupa care prostii * sa alerge*..

  cu alte cuvinte, nu vroiam sa vedem ce se intampla la dna si diicot si hopa gaseam solutia miraculoasa!

  • As sustine ideea domniei voastre daca aceasta sectie s-ar fi ocupat tocmai de acei procurori si judecatori care musamalizeaza dosare de coruptie. Din pacate singurul „succes” este dosarul Kovesi. A mai reusit aceasta sectie sa treaca pe linie moarta cativa procurori care s-au atins de ceva „diamante” si alte nestemate ale politicii romanesti.

 25. Ho, ho, ho😁
  Uite cum se leagă joiannis cu basa, cu sighiartău, vilceanu și cu ciolacul.
  Dacă nici acum nu ies românii în stradă, atunci își merită soarta.
  FĂRĂ PENALI ÎN FUNCȚII PUBLICE !!!

  • … trăbă , trăbă mărs acolo … de azi inca ….
   … nu trăbă aruncata nicio zi pana la congrăs …
   … dară tră sa primeasca si congrăsu’ rusinii
   tăt ce or dat si astia romanilor … nu ?!
   … parte-n parte …

 26. HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA !
  NUMAI DACA TE UITI CINE A CONDUS diicot ITI DAI SEAMA CE ESTE ACEST diicot.
  II ZICE „ANTI-MAFIA” !
  HA HA HA HA HA ! HA HA HA HA HA !

 27. „10 August” redeschis
  dar cu toata povestea, dinainte, cu ala de dadea idei pe A3 cum sa se fure arma unui jandarm, ce mai face domnul ala, cu actiunea televiziunilor implicate, cu lachele pansat, latraul Bogdan Rares premiat cu un post la varza de bruxeles, sa dea niste explicatii in stare de arest, pe izolament complet, adica fara tv sau relatii cu exteriorul pana spune tot ce stie, incepand cu gradinita

 28. postacii penelisti nu se agita la articolul asta sa comenteze? nu aveti argumente sa va aparati hotii decat atunci cand ii balacariti pe altii!

 29. ! Skincer

  Dupa liogica domniei voastre si diicotul ar ttebui desfiintat, nu schimbat managementul?

 30. PROBLEMA ASTA ,DUPA MINE S-AR REZOLVA ALTFEL.
  TU ,PROCUROR ,AI SESIZARE/PLANGERE… SI NU O REZOLVI INTR-O PERIOADA REZONABILA ,STABILITA PRIN LEGE ,NU-TI MAI PRIMESTI SALARIUL ,IN PRIMA FAZA ,DUPA CARE ESTI SUSPENDAT DIN FUNCTIE SI RASPUNZI PENAL .
  IN CONSECINTA,FUNCTIE DE SPETA ,TREBUIE STABILIT LEGAL PERIOADA DE TIMP IN CARE PROCURORUL ARE OBLIGATIA (PT.CARE ESTE PLATIT) DE A SOLUTIONA PLANGEREA/SESIZAREA…etc

 31. Silicon V. Da e primarul din Baia Mare pe care prostimea pensionară l-ar vota 100 de ani pentru că nu-i duce capul de aia l-au votat și în pușcărie.

 32. Vai de capul nostru de săraci, ce jaf e în țara asta! Uite așa ne lămurim pe cine am votat. L-am votat pe prietenul lui Ciolan.