G4Media.ro

ANAF se pregăteşte să recupereze banii neplătiţi de firmele care au amânat…

ANAF se pregăteşte să recupereze banii neplătiţi de firmele care au amânat plata obligaţiilor fiscale invocând pandemia

ANAF analizează situaţia celor care amână, pe perioada stării de urgenţă/stării de alertă, plata obligaţiilor fiscale şi se pregăteşte ca după data la care expiră facilităţile fiscale acordate de autorităţi, 25 octombrie, să treacă la recuperarea sumelor la buget, inclusiv prin atragerea răspunderii solidare a persoanelor care sunt răspunzătoare pentru neplată, potrivit unui document analizat de Profit.ro, citat de News.ro.

Până la finele lunii iunie, firmele au declarat, dar fără să şi achite, obligaţii de plată în cuantum de 10,3 miliarde de lei în baza facilităţii acordate de Guvern în martie. Guvernul a decis în martie, în contextul crizei economice cauzate de combaterea epidemiei de coronavirus, ca firmele să poată amâna plata obligaţiilor fiscale fără riscul de executări/popriri din partea ANAF şi fără să acumuleze dobânzi şi penalităţi.

Conform Profit.ro, ANAF are în vedere facilităţi fiscale pentru bunii plătitori şi mediatizarea celor mai buni plătitori de impozite şi taxe printr-o „listă albă”, identificarea primilor 100 de contribuabili mari plătitori şi a primilor 100 de mari debitori.

De asemenea,  va solicita şi va analiza soldurile disponibilităţilor din conturile la bănci ale contribuabililor mari plătitori/debitori care nu şi-au achitat obligaţiile scadente în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

ANAF se pregăteşte şi pentru instituirea de măsuri asigurătorii pentru a garanta recuperarea obligaţiilor bugetare, dar şi pentru mediere astfel încât să identifice soluţii optime pentru stingerea obligaţiilor.

Măsurile de recuperare pot fi extinse de la marii debitori la persoanele fizice răspunzătoare pentru neplata obligaţiilor, în acest sens urmând să fie analizată atragerea răspunderii solidare, precizează Profit.ro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. de la castele care nu-si platesc impozitele nu recuperati ?
  victor ciorbea nu si-a platit impozitele 10 ani. cel mai probabil castele nu-si platesc impozitele.

 2. ANAF , sa ia banii si celor care au dosare idefinitive in instante.

  • nu, nu se recupereaza nimic de la infractori.

   in schimb, fratii micula ne-au spoliat cu mana asa zisului stat roman de un miliard de euro. jumatate ei, jumatate dobinzi la credul facut sa le platim.

   probabil sunt si altii

 3. Faaaaassss :)) Multumim evazionistului Nasui, nici n-a fost nevoie de complicatii ca pana acum, am facut deja alte firme la aceiasi adresa cu asociat unic in cateva zile! Nu stiu ce o sa mai recuperati ca nu mai e nimic de recuperat, am transferat tot la noile firme :))) Fumigena cu imputarea pe persoana fizica sa o vindeti altor fraieri, veti pierde cu brio TOATE procesele ca si pana acum! Hai, vedeti de unde va mai imprumutati, ca de la firme nu veti vedea nici 10% din suma aia!

 4. intradevar pandemia s-a terminat, nu mai sunt bolnavi, afacerile nu mai sunt afectate, si industria duduie din nou

 5. Eu am mai spus că in trimestrul 4 se va încasa grosul veniturilor la bugetul de stat pentru ca asa a fost planificat și că ar fi fost bani pentru cresterea pensiilor, dar, dacă preferați minciunile Guvernului că nu sunt bani, să vă fie de bine!

  • Banii aia sunt pe hartie. Nu se vor mai incasa din ei nici 20% :))) deja toti cunoscutii mei au pregatit alte firme la inaintare, inclusiv eu :))

 6. Dar pe interlopi când îi întreabă pe ce și- au cumpărat palatele, limuzinele? De la Voiculescu cât a recuperat?

 7. Si de la felix cand recuperati cele 50 milioane de euro?