G4Media.ro

ANAF a vândut automobilul ARO care i-a aparținut lui Ceaușescu cu aproape…

ANAF a vândut automobilul ARO care i-a aparținut lui Ceaușescu cu aproape 40.000 de euro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a vândut, prin licitație, automobilul de teren ARO 304 culoare GRI, an de fabricație 1977, care i-a aparținut lui Nicolae Ceaușescu, anunță instituția într-un comunicat de presă. Suma de vânzare a fost de 189.180 de lei, aproximativ 39.600 de euro.

Potrivit sursei citate, automobilul a fost evaluat inițial la suma de 137.500 lei, iar în luna ianuarie a fost organizată prima licitație, la care nu s-a prezentat niciun ofertant. Licitația a fost reluată în data de 18 decembrie 2019, prețul de pornire fiind diminuat conform prevederilor legale cu 25% față de prețul de evaluare, respectiv 103.125 lei.

Cei cinci ofertanți participanți la cea de-a doua licitație au supralicitat 16 pași, mașina fiind vândută în final la prețul de 189.180 lei.

Automobilul a fost folosit de Nicolae Ceaușescu în vizite oficiale. Într-una dintre fotografii, dictatorul, alături de fostul preşedinte al URSS, Mihail Gorbaciov, erau la bordul automobilului şi salutau mulţimea pe bulevardul Kiseleff.

Mașina are doar 72.400 de kilometri și este un model special, produs la fosta uzină de la Câmpulung.

Mașina ARO a fost achiziționată în trecut de omul de afaceri Ovidiu Tender. Fiscul a confiscat-o ca urmare a deciziei judecătoreşti de condamnare a lui Tender la 12 ani şi 7 luni de detenţie în dosarul Rafo-Carom. Fiscul trebuie să recupereze de la Tender şi Marian Iancu un prejudiciu de aproape 30 de milioane de euro. Între timp, la începutul lunii noiembrie, Tender a fost eliberat din penitenciar după ce a ispăşit 4 ani şi 6 luni de închisoare.

Sursa foto: ANAF

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. ANAF-ul sa recupereze banii din deciziile definitive ale proceselor din instante,sa verifice si sa gaseasac operatiunile de evaziuni fiscale , care colcae in Romania, iar judecatorii care vor pensii speciiale sa judece cu celeritate si corectitudine toate marile procese privind privatizarile frauduloase si cazurile de coruptie , nu sa lase sa pierdem un miliard de Euro ca la Petromidia sau exploatarile petroliere din Liban , date pe nimic( 85 mil de Euro , in loc de un miliard de Euro) Judecatorii sa revina asupra acestor procese , nu sa stea pe scarile Tribunalelor si sa recupereze bani ptr. pensii de serviciu.