G4Media.ro

Ana Birchall cere lege prin care judecătorii să poată aplica în primă…

Ana Birchall cere lege prin care judecătorii să poată aplica în primă instanță interdicția de a părăsi țara / Fostul ministrul al Justiției susține că a făcut demersuri în acest sens în 2019 / ”Cei certați cu legea vor continuă să fugă din țară, vor continuă să râdă în nas autorităților române din vile luxoase sau locuri exotice”

Ministru al justiției între 24 aprilie 2019 și 4 noiembrie 2019, când l-a înlocuit pe Tudor Toader, Ana Birchall solicită o lege care să le permită judecătorilor să aplice încă din primă instanță interdicția unor inculpați de a părăsi țara.

”În contextul în care este rezonabil să asumăm că această practică, această rețetă a fugarilor va continuă să fie practicată consider că este absolut necesar că Ministerul Justiției (care are drept de inițiativă legislativă) să vină urgent cu o propunere de modificare legislativă care să permită judecătorului ca și în primă instanță, să aplice din oficiu și o măsură preventivă, precum interdicția de a părăsi țara de exemplu. Așa cum am tot spus, trebuie clarificate cu celeritate măsurile, inclusiv cu modificări legislative urgențe, care se impun acasă (de exemplu de ce și în ce condiții sunt ridicate, cu destul de multă ușurință, măsurile precum controlul judiciar, interdicția de a părăsi țara, consemn la frontieră etc.) tocmai pentru a preveni fugă din țară până la rămânerea definitivă și punerea în executare a unei hotărâri judecătorești! În 2019 începusem demersurile pentru astfel de modificări și clarificări legislative”, scrie Birchall pe pagina sa de Facebook.

Ea cere intervenția ministrul Justiției pentru ”pentru a da atât procurorilor cât și judecătorilor TOATE instrumentele juridice necesare care să împiedice fugă din țară înaintea unei hotărâri judecătorești definitive”.

”În caz contrar cei certați cu legea vor continuă să fugă din țară, vor continuă să râdă în nas autorităților române din vile luxoase sau locuri exotice, iar statul român vă cheltui resurse financiare importante FĂRĂ să îi aducă înapoi în țară să își execute pedeapsa, așa cum ar fi legal”, a mai scris Ana Birchall.

Un astfel de caz în care condamnați la închisoare reușesc să fugă din țară este și cel al fostului deputat PSD Ionel Arsene.

Baronul PSD de Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție, potrivit portalului instanțelor, însă din informațiile G4Media, acesta a fugit din țară și se s-ar afla în Italia. Procesul a început încă de acum cinci ani., iar instanța a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Ionel Arsene a fost dat în urmărire națională.

Citește și: 

BREAKING Ionel Arsene, dat în urmărire națională / Baronul PSD de Neamț a fost condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare / Arsene ar fi plecat în Italia – Surse

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cum adica sa râdă in nas autoritatilor române?
    Nici vorba.
    Ii vor suna frumos pe videochat, le vor arata ce misto arata locurile alea exotice si ii vor invita pe mafiotii din conducerea tarii sa le faca o vizita, cum se face intre vechi camarazi de delapidare de fonduri publice.

  2. Romania este un stat esuat

  3. Deși doamna Birchal a fost ministru PSD al justiției a arătat o verticalitate remarcabilă, total diferită de statura PSD. Eu apreciez nespus că are propuneri constructive. Problema este că musiu Predoiu nu vrea să deranjeze apele deci nu va face NIMIC în acest sens. Lasă să fugă că vine PRESCRIEREA deci se rezolvă problema.

  4. adica hotii sa voteze o lege ca hotii sa nu mai poata scapa❓❓❓❓❓❓❓🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  5. Dar cum de nu s-a gandit nimeni pana acum la asa ceva?