G4Media.ro

Ambasadorul SUA: Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună,…

Ambasadorul SUA: Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliați și prieteni

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la Focşani, că America va fi alături de România şi „oricare ar fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni”, referindu-se la dificultăţile prin care trec cele două ţări în pandemia de COVID-19, potrivit Agerpres.

„Trăim vremuri grele şi ambele noastre naţiuni au văzut timpuri mai bune. Economia noastră a avut de suferit, comerţul a decăzut şi, cel mai important, am pierdut cetăţeni. Ca şi dumneavoastră, îi plâng pe toţi. Majoritatea ştim pe cineva care a suferit din cauza COVID-19 şi mulţi dintre noi avem pe cineva care a murit din această cauză. Vă sunt alături şi îmi exprim regretul faţă de pierderile suferite. Acum, mai mult decât niciodată, naţiunile noastre au nevoie de prieteni de încredere. Avem nevoie unii de ceilalţi. Ţările noastre, întreaga lume, au mai trăit asemenea timpuri, de la Războaiele Mondiale, până la furia dezlănţuită a Mamei Natură. Nu suntem străini de provocările enorme. Adevărata provocare nu este doar să supravieţuieşti. Este să ieşi la suprafaţă mai bun şi mai puternic decât înainte. (…) Indiferent care va fi următoarea provocare, o vom înfrunta împreună, ca aliaţi şi prieteni, aşa cum am făcut şi în trecut şi vom continua să o facem pentru anii ce vor veni. De asemenea, ne confruntăm cu dedicarea noastră împărtăşită pentru statul de drept, pentru a duce România mai departe pe drumul său către moştenirea de drept, aruncând ultimele vestigii ale lanţurilor comuniste”, a spus ambasadorul SUA.

Zuckerman a precizat că aceasta este prima dintre multele vizite pe care urmează să le facă pentru a vedea „Rafturile americane” din bibliotecile din întreaga ţară şi că va reveni cu plăcere la Focşani.

Vizita ambasadorului SUA la Focşani a fost marcată de acuzaţii reciproce între PNL şi PSD. Liberalii i-au acuzat pe social-democraţi că au blocat vizita ambasadorului, întrucât s-au prezentat la bibliotecă fără să fie invitaţi, printre ei aflându-se şi candidaţi la alegerile locale. La rândul lor, social-democraţii s-au arătat nemulţumiţi de faptul că nu au fost lăsaţi să participe la vizita ambasadorului la bibliotecă, deşi au susţinut că numele mai multora dintre ei se aflau pe lista de invitaţi confirmată de Ambasada SUA şi că nici măcar nu au fost lăsaţi să-i dea ambasadorului un cadou din partea Consiliului Judeţean Vrancea.

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, s-a aflat vineri în Vrancea, unde a vizitat „Raftul american” de la Biblioteca Judeţeană din Focşani, s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de afaceri din judeţ şi a vizitat un producător local de vinuri.

sursa foto: Facebook\ US Embassy Bucharest

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. foarte bine cine are olecuta minte stie ce trebuie sa voteze

  2. Da, excelenta, am o bunica care a murit pentru ca nu a fost primita la spital, fiindca spitalele au devenit covid peste noapte. Fratele bunicii este cetatean american. Nu vreau razbunare, vreau doar sa va rog sa le reamintiti celor din sanatate ca modul in care subfinanteaza acest sector si trateaza rece si inuman pacientii este inacceptabil pentru o tara civilizata. Keep America Great!

  3. Sa nu ne uitati cu vizele…fata mea vrea sa studieze si apoi sa trăiască în America, sa-si plateasca taxele acolo si sa fie fericită in SUA. SUA este cel mai bun prieten al României și asa va ramane mereu! Impreuna vom reusi!

  4. nimic de huauai .. ?

  5. Ambasadorul SUA incurajeaza terorismul si coruptia romaneasca impotriva rivalilor economici…

  6. urmatoarea provocare va fi bechtel2 = bechtel1 x10. e o mare provocare. licuriciul vineeeee.

    • „The devil you know…” Cred ca ati trait raiul țăranilor si muncitorilor sub ocupatia Rusa, ultimele trupe plecand din Romania in 1991(mineriade, pseudorevolutia, piata universitatii, nea’ Nelu si tov. Asztalos la Targu-Mures etc.) Americanii au venit, au baze, mai platim din cand in cand tribut, dar e inca mult ma bine ca in Rusia, China sau alta utopie dictatoriala pe care o visati. Ori inghitim …. de la licuriciul cel mare, sau vreti sa saracim si sa decadem ca fratii nostrii de peste Prut sub gheata bolsevimului pe rit vechi.

  7. Pe rit vechi si cu ratul vechi,caci bolsevismul a fost cea mai mare napasta pentru neamul romanesc neaos.Si acum trebuie sa suportam toate aberatiile,nedreptatile,umilintele si manipularile celor intresati de mentinerea status-qvoului si de consolidare a miliardarilor de carton.Numai America ne poate asigura si garanta adevarata libertate,fara de care nu putem progresa cu adevarat.Ea a avut o contributie decisiva la nasterea Romaniei Mari,la autodeterminarea poporului roman si tot ea trebuie sa aibe si acum rolul hotarator in acest proces de democratizare a tarii.Nu ne jucam cu cuvintele,acesta este adevarul.Toti romanii,care se simt romani cu adevarat trebuie sa iubeasca America.Daca au de ales intre doua produse asemanatoare,ca pret si calitate,trebuie sa-l aleaga pe cel american.Asa ne aducem noi prinosul de recunostinta fata de tot ce a facut si va face cea mai mare cetate a democratiei de pe Pamant.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.