G4Media.ro

Ambasadorul SUA avertizează China să nu mai răspândească „propaganda” Rusiei

Sursa foto: Wikipedia / Tech. Sgt. Andy Dunaway, U.S. Air Force

Ambasadorul SUA avertizează China să nu mai răspândească „propaganda” Rusiei

China nu ar trebui să răspândească „propaganda” rusă pe fondul războiului din Ucraina, a declarat luni ambasadorul american Nicholas Burns, potrivit Sky News.

Vorbind astăzi la Forumul Mondial pentru Pace din China, Burns a declarat că speră ca purtătorii de cuvânt ai Ministerului de Externe al Chinei să nu mai repete „propaganda rusă” și să nu mai dea vina pe NATO pentru război.

„Sper că purtătorii de cuvânt ai ministerului de externe vor înceta, de asemenea, să mai spună minciuni despre laboratoarele americane de arme biologice, care nu există în Ucraina”, a spus el.

Burns, căruia i s-au alăturat ambasadorii britanic, francez și rus, precum și un consilier guvernamental chinez, a continuat spunând că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este „cea mai mare amenințare la adresa ordinii mondiale globale”.

În timpul sesiunii, toți cei trei ambasadori occidentali au criticat Rusia pentru ceea ce au numit agresiunea ilegală împotriva Ucrainei, caracterizare respinsă de ambasadorul rus Andrei Denisov.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Bancul zilei, „avertizeaza”. Perioada in care americanii au avut un cuvant de spus, a apus cu retragerea lor triumfala din Afganistan. In afara de NATO prea putin mai iau in serios avertizarile lui Biden&Co.

  2. au destul parghii economice si militare sa le faca viata grea. ai pus intrebarea de parca sua e burkina faso! ma rog, de la un trol sociopat ce pretentii sa ai….

  3. america nu mai e jandarmul mondial, urmeaza curbe periculoase.