G4Media.ro

Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin: Rusia este interesată să menţină relaţii pragmatice de…

Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin: Rusia este interesată să menţină relaţii pragmatice de bună vecinătate cu România, reciproc avantajoase

Într-un mesaj cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, afirmă că Rusia este interesată să menţină relaţii pragmatice de bună vecinătate, reciproc avantajoase, cu România. Mesajul vine la scurt timp după ce Rusia a masat alți 100.000 de militari la granița cu Ucraina, în ciuda avertismentelor repetate transmise de NATO, ca rușii să-și retragă armata și echipamentele militare  și să evite acțiunile agresive, acțiuni care continuă în zonă de mai bine de 30 de ani.

„Stabilitatea şi securitatea în regiunea Mării Negre trebuie să se bazeze pe formatele existente regionale de consolidare a încrederii, testate cu succes, cu respectarea intereselor naţionale legitime ale tuturor statelor riverane”, a mai transmis Valery Kuzmin.

„Vă doresc sănătate, pace, prosperitate şi succes în dezvoltarea ţării voastre, inclusiv în depăşirea dificultăţilor cauzate de pandemia de coronavirus, precum şi a problemelor economice asociate acesteia”, a transmis diplomatul.

În acest context, ambasadorul a amintit și despre dialogul diplomatic între cele două ţări.

„Sunt convins că reluarea unui dialog politic bilateral constructiv, respectuos reciproc şi promovarea cooperării în diverse domenii, în special în cel economic, comercial şi umanitar, ar satisface interesele fundamentale ale popoarelor ţărilor noastre, care au interacţionat în repetate rânduri în spiritul prieteniei şi asistenţei reciproce de-a lungul istoriei lor”, arată Valery Kuzmin în mesajul său

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

28 comentarii

 1. Da. Stim. La fel zice si pitonul inainte sa se incolaceasca in jurul iepurasului…

  • io am încredere în mama rasha
   tăt ce gândește domnu’ pou teen duce la bun sfârșit

  • Adevărat….. Si croco plânge când își devorează prada. A avea încredere în ruși e echivalent cu sinucidere curată.

 2. Se uita la noi ca cainele-n friptura

  • Ce bine totusi .. cã nu existã comunitãti semnificative de rusnaci în România .. Cu tot NATO .. apãreau si la noi omuletii verzi ca n Georgia,Ucraina,Moldova/Transnistria ..

 3. Dupa ce recuperam Tezaurul si Teritoriile Istorice de la Est si Nord, putem incepe discutia.
  Pana atunci insa, nu ai pic de credibilitate! Nici tu, nici aceia care te-au trimis!

  • Nu mai bea atata, bre.

  • Tezaurul a fost topit de bolsevici și folosit pentru răspândirea comunismului în lume.

  • Tezaurul este imposibil de recuperat vreodată în forma în care ne imaginam noi, tezaurul în ansamblul lui avea valoarea mai mică decat datoria Iraqului fata de România și care a fost ștearsă de USA….. Tezaurul României în marea majoritate a lui a fos în posesia albilor și a fost vândut în USA pentru a cumpăra uniforme și arme, să nu uităm că în armata albilor au fost și contingente românești iar din păcate acel război a fost câștigat de roșii …..

 4. Se știe că de-a lungul istoriei rușii ne-au adus doar prosperitate și civilizație….ultimul exemplu a fost în septembrie ’44 iar de atunci suntem tot pe cal mare. Avem toate motivele să fim cei mai buni prietenași.

  • Si mai observam ca, pe masura ce mergem spre E, creste nivelul de trai iar democratia este mai demokratika!

 5. Valery Kuzmin este cel mai practic si concret ambasador strain din Romania. Pe deasupra si politicos.

 6. Noi cu voi? Fomistii dracului, aveti ceasuri, aveti paltoane, descultilor!!! Stati in plm in Siberia, salbaticilor!!

 7. De data asta chiar nu minte. Cand esti de 1000 ori mai mare decat vecinul tau, pragmatic e sa-l inghiti cu totul. Asa ca ei sunt interesati de relatii pragmatice.

  Numai cozile de topor de pe la noi viseaza la o vecinatate buna cu o tara care are doar o traditie de conflicte la granite, orinude ar fi ele. Din Japonia pana in Finlanda.

 8. Ăsta ar fi un precedent istoric.

 9. “Buna vecinatate”? Sa intelegem ca au de gand sa se mute nitel mai aproape?:)

 10. Soldate rus , soldate rus
  Te cocotasi acolo ,
  Finca” iti put picioarele?
  Sau ca eliberasi popoarele.??

 11. Vecinatate? Care vecinatate?

 12. Rusia si bunele ei intentii :))

 13. Atitudinea asta belicoasă și plină de ură pe care o cultivăm împotriva rușilor este total contraproductivă și nu ne aduce niciun beneficiu, actual dar mai ales viitor. În timp ce alte țări s-au reorientat vazandu-si interesele, economice în primul rând, noi rămânem tot în cheia ofuscarii și frustrării. Mai puțină ură și mai multă luciditate politică ne-ar aduce mult mai mult folos, vezi Germania, Ungaria, s.a.

 14. Chiar tupeu , să ceri Rusiei să si retragă trupele de la granita ukrainei! Să ținem cont că trupele sunt masate pe teritoriul Rusiei.
  Vin Yankei de la capătul pământului cu fatalăii din comunitatea europeana în coasta Rusiei, si rusul să stea cu mâinile în sân

 15. Nu te-ai saturat de „prietenia” ruseasca?

 16. Îl cred pe Valery Kuzmin exclusiv atunci când va înapoia tezaurul României confiscat/furat, atunci când va lupta pentru unirea României cu Moldova de peste Prut și va recunoaște oficial in felul ăsta independența și integritatea teritorială a României, așa cum era ea înainte de intrarea tancurilor rusești in Moldova.
  Mai exact înainte de pactul de pe șervețel Ribentrop-Molotov.