G4Media.ro

Ambasadorul României i-a informat pe aliații NATO cu privire la fragmentele celei…

Sursa foto: Flickr / NATO Allied Air Command

Ambasadorul României i-a informat pe aliații NATO cu privire la fragmentele celei de-a treia drone similare cu cele folosite de Rusia/ Oficial: NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat

Ambasadorul României i-a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, pe aliații NATO cu privire la continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României, a declarat, miecuri, un purtător de cuvânt al Alianței.

Potrivit sursei citate, Ambasadorul României a informat Aliații că pe teritoriul României au fost identificate, pentru a treia oară, fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia.

”Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a declarat Dylan White, purtător de cuvânt al Alianței.

Context

A treia dronă prăbușită în România și găsită miercuri de militari la circa 15 km de granița cu Ucraina, lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea, este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a anunțat miercuri Ministerul Apărării Naționale. Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Rezultatul a fost comunicat după primele teste realizate de echipa mixtă de cercetare și verificare. ”Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”, arată MApN.

Ministerul Apărării Naționale arată că ”atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Vă traduc eu: România a luat poziție raportat la ultimele evenimente. Acum, vă las pe voi să ghiciți poziția.

  2. Papagalii ăștia ai noștri trebuiau să vorbească cu ucrainienii ca să ne dea câte o bucată de dronă de-a rușilor de fiecare tip Shahed, Lancet…, să le compare, să le expertize e și să spună cu CERTITUDINE de care a fost. Nici urmă radar nu avem de la ele. Cu se pare, probabil, similare, azi bețiva de Zaharova ne-a luat la mișto. Bravo, specialilor, ați rezolvat problema.