G4Media.ro

Ambasadorul Chinei a vizitat Teleormanul împreună cu Darius Vâlcov pentru discuții despre…

Ambasadorul Chinei a vizitat Teleormanul împreună cu Darius Vâlcov pentru discuții despre investiții. Cu ce se laudă județul lui Dragnea: ”Are mult soare, tradiție legumicolă și resurse umane abundente”

Ambasadorul Chinei a vizitat săptămâna trecută județul Teleorman, potrivit unui comunicat al Ambasadei. Diplomatul asiatic a discutat cu oficialii teleormăneni despre posibile investiții chineze în județ. La întâlniri a participat și Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă.

Vizita ambasadorului vine la trei săptămâni după ce Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă, amândoi originari din Teleorman, au participat la un dineu la Ambasada Chinei, unde au discutat cu o delegaţie chineză despre oportunităţi de afaceri. La întâlnire au mai participat ministrul de Interne Carmen Dan (și ea din Teleorman), şi Adrian Mlădinoiu, secretar de stat al Secretariatului Guvernului, potrivit TVR.

Ce s-a întâmplat la întâlnirile de lucru? Comunicatul Ambasadei Chinei scrie că ”liderii locali din România au salutat cu drag vizita ambasadorului Xu și au declarat că judetul Teleorman are o locație geografică excelentă și reprezintă un centru de transport pentru regiunea sudică a României, judetul având parte de mult soare și o tradiție de cultivare a legumelor, industria are o bază solidă și resurse umane sunt abundente”.

Mai mult: liderii județeni au arătat că ”Județul are o dorință puternică de a coopera cu China și speră să realizeze o cooperare pragmatică cu China în domenii precum infrastructura, prelucrarea legumelor, echipamentele electronice, întreținerea locomotivelor, medicina și sănătate, cultura și educația, și salută în special întreprinderile chineze să investească în fabrici”, potrivit aceluiași comunicat.

Un alt comunicat, al Consiliului Județean Teleorman, arată că întâlnirile au avut și obiective concrete. Astfel, delegația chineză a vizitat ELECTROTEL S.A., o companie care produce tablouri electrice de joa­să şi medie tensiune, serele Interagro ale omului de afaceri Ioan Niculae (eliberat condiționat din închisoare), și Primăria orașului Videle, unde au discutat posibilitățile de investiții din zonă. Potrivit site-ului MediasudTV, primarul din Roșiorii de Vede le-a prezentat chinezilor trei propuneri de investiții în municipiu.

Foto: Ambasadorul Chinei primit la Videle cu pâine și sare (sursa: pagina de Facebook Nicolae Badanoiu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Deja sunt investitii chinezesti prin zona.
    Am vazut un reportaj, acu vreo doi ani, cu un chinez care crestea capre…
    Si era mai instarit decat localnicii, desi muncea cam din greu si cam singur, ca aia nu prea vroiau sa lucreze la el.

  2. Adevarul e ca si Ceasca era fan al comunismului din China. Ne intoarcem de unde am plecat…

  3. Oare in cimitir l-o fi dus…? Pentru ca se aude cum ca chinezii investesc in arta mai ceva decat Pablito, in proprietati braziliene..!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.