G4Media.ro

Ambasadorii Uniunii Europene resping atacurile Partidului Socialiștilor şi ale lui Ilan Şor…

Sursa foto: European Union in the Republic of Moldova / Facebook

Ambasadorii Uniunii Europene resping atacurile Partidului Socialiștilor şi ale lui Ilan Şor la adresa reprezentantului UE în Republica Moldova, Peter Michalko

Ambasadorii statelor membre UE au transmis joi o declarație comună în care resping atacurile publice formulate de Partidului Socialiștilor (PSRM) şi de politicianul Ilan Şor la adresa reprezentantului UE în Republica Moldova, Peter Michalko, după ce acesta a declarat că „este îngrijorător când persoane care au luat parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri privind formarea Guvernului”.

„Noi, ambasadorii Uniunii Europene şi ai statelor membre ale UE dorim să respingem recentele atacuri publice asupra ambasadorului Peter Michalko şi a altor ambasadori formulate de Partidul Socialiştilor şi de deputatul fugar Ilan Şor, se arată într-o declaraţie comună a ambasadelor statelor UE în Republica Moldova. Ambasadorii UE şi ai statelor membre UE observă evoluţiile interne, concentrându-se pe compatibilitatea legilor şi practicilor interne cu angajamentele internaţionale ale Republicii Moldova, inclusiv cele faţă de Uniunea Europeană, în conformitate cu mandatele lor şi în respect deplin faţă de independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. UE şi statele sale membre promovează în mod constant o bună cooperare cu Republica Moldova şi îşi demonstrează sprijinul, inclusiv printr-un număr mare de proiecte care oferă beneficii tangibile tuturor oamenilor din ţară”,, se arată în declaraţia comună, preluată de TVR Moldova.

Semnatarii sunt ambasadori ai: Uniunii Europene, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Polonia, România, Republica Slovacă, Spania, Suedia.

Pe 18 februarie, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, a declarat că „este îngrijorător când persoane care au luat parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri privind formarea Guvernului”, scrie agora.md.

Reacția a trezit nemulțumiri în rândurile membrilor majorității parlamentare formalizate, care au înaintat-o pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier.

„Am decis singuri, punând pe prim-plan interesele Moldovei și ale cetățenilor. Anume aceasta nu-i place lui Michalko. El vrea ca deciziile suverane ale țării să fie luate în biroul lui. Iată de ce Michalko scuipă pe prezumția nevinovăției și atacă Partidul Șor. El înțelege că nu vom acționa în interesele unui administrator autoproclamat din afară, ci exclusiv în interesele cetățenilor”, a declarat Ilan Șor într-o postare pe Facebook.

Și PSRM, printr-un comunicat de presă, i-a îndemnat pe ambasadorul UE la Chișinău și pe toți reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova să respecte independența și suveranitatea republicii, mai scrie agora.md.

Sursa foto: European Union in the Republic of Moldova / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. SPUNETI ADEVARUL?! Va place sa va tu.fe ji.d.an.ii cum le d.ic.te.aza tatucii lor.Ba ,natie imbecila mai santeti,voi.nu ati inteles ca trebuie sai dispretuiti si sa marginalizati

    • Ben Dover, inca n-ai inteles?
      E un site bine controlat, spatiu de exprimare antisemit, antirrom, maghiarofob, rusofob, chinezofob si polonofob.

  2. SPUNETI ADEVARUL?! Va place sa va tu.fe ji.d.an.ii cum le d.ic.te.aza tatucii lor.Ba ,natie im bec.ila mai santeti,voi.nu ati inteles ca trebuie sai di.spretu.iti si sa ma. rgin.aliz.ati

  3. Pai de ce nu sariti in sus cand N.et.any.ahu t.ira.ni.z.ea.za toti e.vr.ei.i din I.sra .el cu legi care interzic accesul in magazine la mancare si premii in conserve cu naut pentru cine accepta 💉,i.po.cri.ti ,eu cand am spus j.i.d.an. i m.am referit expres la acei politicieni aserviti anumitor curente politice si anumitor practici meschine precum politica pe care o propaga si care prin nu se stie care mister se afla in puncte cheie in multe tari si institutii.

  4. Eu insumi am origini evreiesti cu care ma mandresc si sant mai mult decat indreptatit sa evidentiez cine.i j.id.a.n si cine e un respectabil evreu.