G4Media.ro

Ambasadorii Franţei, Germaniei şi Bulgariei comemorează la București Ziua Armistiţiului / 11…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ambasadorii Franţei, Germaniei şi Bulgariei comemorează la București Ziua Armistiţiului / 11 noiembrie 1918 este ziua în care s-a sfârșit Primului Război Mondial

Ambasadorii Franţei, Germaniei şi Bulgariei la Bucureşti comemorează Ziua Armistiţiului, sâmbătă, în cimitirul Pro Patria din Capitală, informează misiunea diplomatică franceză, informează Agerpres.

Evenimentul va avea loc în careul militar german din cimitir.

Ambasadoarea Franţei, Laurence Auer, ambasadorul Germaniei, Peer Gebauer, şi ambasadorul Bulgariei, Radko Todorov Vlaykov, vor participa la o ceremonie comună, prin care vor aduce un omagiu militarilor căzuţi la datorie din cele trei ţări, dar şi tuturor civililor victime ale Marelui Război.

Ziua de 11 noiembrie 1918, sfârşitul Primului Război Mondial, este sărbătorită în Franţa sub numele de „Armistice”. Primul armistiţiu de la Compiegne (în franceză „Armistice de Rethondes”) a fost încheiat la 11 noiembrie 1918 între Imperiul German şi Franţa şi Marea Britanie

În prezent, Armistiţiul este în continuare comemorat la 11 noiembrie, accentul fiind pus însă pe menţinerea păcii, prietenia între popoare şi cinstirea memoriei eroilor. Din 2006, ziua de 11 noiembrie este, de asemenea, consacrată omagierii tuturor celor care s-au jertfit pentru Franţa.

În România, cei 531 de soldaţi francezi căzuţi în timpul Primului Război Mondial sunt înhumaţi în cimitire din Bucureşti, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Slobozia şi Timişoara. Unii dintre aceştia au făcut parte din unitatea generalului Henri Mathias Berthelot în misiunea sa de asistenţă a Armatei române între 1916 şi 1918, oferind consiliere şi formări, dar şi un preţios ajutor medical atât pentru militari, cât şi pentru civilii români.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Primul Razboi Mondial a fost pornit de Germania, mai precis de Kaiser, iar Austria a fost impinsa de la spate sa puna conditii imposibile si umilitoare Serbiei, ca razboiul sa fie inevitabil.

    Domnul Kaiser avea vise de a domina Europa, la fel ca acum Țarul de la Moscova. Acum „kaiser” aduce mai mult a nume de mezeluri. Sa speram ca nepotii nostri vor manca crenvurști Putin peste un secol si atat…