G4Media.ro

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU s-a deplasat la frontiera intercoreeană pentru a…

Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO/ POOL

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU s-a deplasat la frontiera intercoreeană pentru a îndemna Phenianul la negocieri: „SUA nu au nicio intenţie ostilă la adresa RPDC”

Ambasadoarea SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, s-a deplasat marţi la frontiera intercoreeană puternic securizată, îndemnând Phenianul „să ia loc la masa negocierilor”, informează AFP, transmite Agerpres.

Linda Thomas-Greenfield a sosit duminică în Coreea de Sud, cu scopul de a menţine presiunea asupra Coreei de Nord, stat care este dotat cu armă nucleară.

Această vizită intervine după ce un veto rus la Consiliul de Securitate, la sfârşitul lui martie, a provocat disoluţia sistemului de supraveghere a aplicării sancţiunilor ONU împotriva Phenianului.

„SUA nu au nicio intenţie ostilă la adresa RPDC”, a subliniat Thomas-Greenfield în zona demilitarizată (DMZ) ce separă cele două Corei, utilizând acronimul Republicii Populare Democrate Coreea.

„Menţinem uşa deschisă pentru o diplomaţie constructivă şi rămânem deschişi dialogului”, a declarat ea. „Tot ce are de făcut RPDC este să spună ‘da’ şi să se prezinte la masa” de negocieri, a adăugat ambasadoarea americană.

SUA şi Coreea de Sud au condamnat vetoul Moscovei, denunţând un act „iresponsabil”.

Întrebată cu privire la legăturile dintre Coreea de Nord şi Rusia, Thomas-Greenfield a răspuns: „Este vorba în mod clar de una dintre preocupările noastre”.

În septembrie, preşedintele rus Vladimir Putin şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au avut o întrevedere în Extremul Orient rus, în timpul căreia Kim a declarat că legăturile cu Moscova sunt „prioritatea numărul unu” a ţării sale.

La începutul lui martie, Coreea de Sud a afirmat că Phenianul a expediat circa 7.000 de containere cu arme Rusiei, pentru războiul ei împotriva Ucrainei, de la începutul acestor transferuri în iulie.

În afară de Rusia, Kim Jong Un caută să-şi întărească relaţiile cu Beijingul.

„Cerem în mod ferm Rusiei şi Chinei să facă un pas în spate şi să îndemne încă o dată Phenianul să aleagă diplomaţia şi să ia loc la masa negocierilor”, a insistat Thomas-Greenfield.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...