G4Media.ro

Ambasada SUA a inaugurat in Sibiu un nou American Corner

Foto: Ambasada SUA

Ambasada SUA a inaugurat in Sibiu un nou American Corner

Ambasada SUA din Romțnia a deschis miercuri în incinta Bibliotecii Astra din Sibiu un nou American Corner, centru care promovează valorile culturale și democratice comune ale Statelor Unite ale Americii și României, potrivit unui comunicat al instituției.

Acesta este al 10-lea centru din programul American Corners, care le include și pe cele din Bacău, Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara și Târgu Mureș.

Noul spațiu a fost inaugurat de Timothy Gerhardson, Consilierul pentru Diplomație Publică al ambasadei, și Razvan Pop, Directorul Bibliotecii Astra.

„Sunt încântat să fiu astăzi alături de voi toți, în această bibliotecă la standarde internaționale, pentru a deschide American Corner Sibiu. Cu peste 160 de ani de experiență și peste un milion de documente, Biblioteca Județeană Astra Sibiu este partenerul perfect pentru Ambasada noastră”, a declarat Timothy Gerhardson. El a adăugat că American Corner Sibiu a urmărit să consolideze prietenia și înțelegerea reciprocă. „Unul dintre obiectivele noastre principale este să pregătim următoarea generație de studenți și profesioniști români pentru a fi competitivi pe piața globală. În plus, căutăm să promovăm libertatea intelectuală, buna guvernare și statul de drept. Angajamentul nostru față de România prin acest American Corner este de a exemplifica un principiu fundamental al democrației: dreptul de avea acces liber la informație. Este ceea ce fac prietenii”.

Începând cu anul 2011, în cadrul Bibliotecii Județene Astra Sibiu a funcționat un American Shelf (Raft American), care a oferit o colecție de volume, titluri de referinţă, literatură americană clasică şi contemporană, metodologie de predare a limbii engleze și resurse pentru învăţarea limbii engleze. În 26 mai 2022, Ambasada SUA și Biblioteca Județeană Astra Sibiu au semnat un acord de parteneriat privind înființarea unui American Corner la Sibiu.

Programul American Corners din România a început în anul 2005. În prezent, există zece centre American Corner, care fac parte dintr-o rețea globală de peste 600 de centre, în peste 150 de țări. Programul urmărește promovarea înțelegerii și a cooperării între Statele Unite ale Americii și România, furnizând informații precise și diverse despre Statele Unite, pe o serie de teme care vor contribui la dezvoltarea comunicării și a schimburilor culturale dintre cele două țări. Pe lângă faptul că oferă acces la informații de încredere și actualizate despre SUA, prin intermediul unor resurse tipărite și pe suport electronic, centrele American Corner organizează programe interactive culturale, educative și de învățare a limbii engleze. American Corners oferă un mediu primitor și plin de inspirație, personal instruit și tehnologiile moderne necesare pentru a crea legături cu românii, atât în persoană, cât și virtual, susținând politicile Guvernului SUA, pentru o mai bună înțelegere a istoriei și a valorilor culturale americane.

În toate aceste centre, publicul interesat are acces gratuit la resursele, serviciile și programele oferite.

Vezi aici mai multe informații despre rețeaua American Corners din România.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mă k@k în colțul vesel al vostru…faceți ceva să ridicați vizele, să putem vizita și noi parcurile naturale din SUA…