G4Media.ro

Ambasada Spaniei: Creșterea infecțiilor este o știre îngrijorătoare fără doar şi poate…

Ambasada Spaniei: Creșterea infecțiilor este o știre îngrijorătoare fără doar şi poate / Călătoria în Spania, respectând regulile stabilite, este sigură

Ambasada Spaniei la Bucureşti a transmis, vineri, că sporirea incidenţei cumulate de COVID-19 în această ţară în ultimele zile este o veste „negativă”, dar este necesar ca acest indicator să fie plasat în contextul situaţiei epidemiologice actuale, care este „pozitivă” la nivel global datorită progresului campaniei de vaccinare, ceea ce înseamnă că Spania rămâne o destinaţie turistică „sigură”, şi pregătită „să ofere vizitatorului o experienţă plăcută în condiţii de siguranţă şi certitudine”.

Redăm mai jos integral comunicatul Ambasdei Spaniei transmis G4Media.ro

”Creșterea incidenței acumulate de Covid în Spania în ultimele zile este o veste negativă. Cu toate acestea, și pentru a nu denatura semnificația acestui indicator, este necesar să îl plasăm în contextul situației epidemiologice actuale, care este pozitivă la nivel global datorită progresului campaniei de vaccinare, ceea ce înseamnă că Spania rămâne o destinație turistică sigură, deschisă turismului internațional și pregătită să ofere vizitatorului o experiență plăcută în condiții de siguranță și certitudine.

Rata incidenței acumulate a devenit scara de referință în prima parte a pandemiei, pe măsură ce capacitatea de a măsura prin teste contagierile a crescut. Cu toate acestea, rata nu trebuie interpretată în același mod acum când afectează predominant populația tânără în rândul căreia multe infecții se manifestă ușor, chiar și fără simptome.

Aceasta înseamnă că creșterea infecțiilor nu se traduce printr-o creștere a numărului total de pacienţi spitalizaţi. Începând cu data de 7 iulie, numarul pacienților spitalizați pentru Covid în toată Spania a scăzut cu 31% față de luna precedentă. Procentul de paturi ATI ocupate de pacienții cu Covid a scăzut, de asemenea, comparativ cu 7 iunie (6,55% față de 11,79%), în ciuda faptului că la acel moment incidența acumulată la 14 zile era mai mică.

Cifrele de spitalizare actuale (2.829 de pacienți spitalizați pentru Covid, dintre care 598 la ATI) reprezintă un grad de ocupare de 2,35% din paturile disponibile și 6,55% în paturile de la ATI, în timp ce în ianuarie 2021, dată la care incidența acumulată a fost similară cu cea actuală, aceste cifre erau, respectiv, peste 23% din paturile ocupate și peste 40% dintre cele de la ATI.

În mod similar, numărul deceselor din ultimele șapte zile (39 de decese) este mult mai mic decât cel din ianuarie 2021 (1.369 decese). În ciuda creșterii ratei infecțiilor care apar în rândul populației mai tinere, rata deceselor în ultimele 14 zile la un milion de locuitori este mai mică în Spania decât în ​​țările vecine precum Franța, Italia, Germania, Austria, Irlanda, Grecia sau Croația, țări care raportează mai puține infecții la 100.000 de locuitori decât Spania, potrivit datelor ECDC. Acest lucru arată că în țările în care procesul de vaccinare avansează, incidența acumulată nu mai este principalul indicator pentru evaluarea nivelului de risc al unei ţări.

Această evoluție, fără îndoială îngrijorătoare, nu prezintă totuși trăsăturile dramatice ale situației trăite atunci când pandemia s-a răspândit într-un moment în care nu se obținuseră rezultate fiabile în elaborarea vaccinurilor.

Vaccinarea este instrumentul cheie pentru controlul pandemiei. În Spania, mai mult de 42% din populație (19.982.080 persoane) sunt complet vaccinate, iar 57% (26.996.373 persoane) au cel puțin o doză inoculată. Opt din 10 spanioli de peste 50 de ani sunt vaccinați în ciclu complet. Dintre țări mari europene, Spania conduce în clasamentul populației adulte vaccinate cu ciclu complet, procentul acestora poziţionându-se înaintea Germaniei, Franței, Italiei și Poloniei.

Creșterea numărului infecțiilor este bine localizată în rândul populația tinere cu vârsta cuprinsă între 12 și 29 de ani, o grupă de vârstă caracterizată printr-o interacțiune socială mult mai mare decât a persoanelor mai în vârstă și cu procente încă foarte mici de vaccinare, deși campaniile de vaccinare în unele comunități autonome au fost deja deschis chiar și grupei de vârstă a celor cu vârsta sub treizeci de ani.

In cele din urmă, în timp ce unele comunități autonome nu iau în considerare reintroducerea restricțiilor deocamdată, altele au decis să împună măsuri de control în ceea ce priveşte activităţile nocturne și să limiteze la organizarea adunărilor.

Aceste măsuri nu reprezintă o revenire la cele introduse în fazele de vârf ale pandemiei, dar arată capacitatea de a reacționa și disponibilitatea de a face compatibilă capacitatea de răspuns sanitar, garantarea unei mobilități sigure și reactivarea economică dorită.

În unitățile turistice, comerciale, de agrement și restaurante, continuă să se aplice măsuri de control sanitar în ceea ce privește capacitatea, distanțarea socială și utilizarea unei măști în spaţii interioare. În mijloacele de transport, este de asemenea necesară utilizarea unei măști de protecţie, nu şi în spațiile în aer liber.

Creșterea infecțiilor este o știre îngrijorătoare fără doar şi poate, însă este necesar să o plasăm în acest context și să o completăm cu alte valori care arată că situația epidemiologică avansează favorabil datorită vaccinării. Călătoria în Spania, respectând regulile stabilite, este sigură.”

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Călătoria în Spania, respectând regulile stabilite, este sigură” – mai sigura decât vaccinarea!

  2. Cum puteți zice asemenea aberații….daca e asa sigura de ce noi care suntem în Spania și vrem sa mergem în România trebuie sa stam în carantina….si alta prostie…daca ești în zona galbena trebuie test și dacă ești în zona roșie nu trebuie…..!lăsați totul liber și ve-ti vedea ca nu va fi nici cazuri și nici atâția oameni bolnavi,mai tare se îmbolnăvesc de atâtea asa spuse „valuri.

    • Cei vaccinați nu intră în carantină.O măsură foarte corectă….. dacă tu crezi că vaccinul este cipat,666,………asta este