G4Media.ro

Ambasada Israelului despre declarațiile lui Petre Daea: ”Sperăm că o astfel de…

Ambasada Israelului despre declarațiile lui Petre Daea: ”Sperăm că o astfel de asociere a fost făcută din pricina lipsei de informare aprofundată”

”Ambasada Statului Israel îşi exprimă consternarea şi dezamăgirea cu privire la afirmaţiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovaţi în lagărul de la Auschwitz”, arată ambasada într-un comunicat citat de Agerpres.

”Sperăm, totuşi, că o astfel de asociere a fost făcută de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundată asupra a ceea ce înseamnă Holocaustul şi Auschwitz, fără intenţia de a dezonora memoria milioanelor de victime. Holocaustul, o tragedie condamnată de România, care s-a soldat cu moartea a şase milioane de evrei, nu trebuie niciodată uitat, trivializat sau minimalizat. România a făcut progrese extraordinare în domeniul studierii, educaţiei şi comemorării Holocaustului, demersuri care, suntem convinşi, vor continua şi în viitor”, mai arată diplomații israelieni.

Reamintim că ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat marți sacrificarea porcilor bolnavi de pestă porcină cu uciderea evreilor în lagărul de exterminare de la Auschwitz. ”Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă și se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenței, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificați zilnic”, a spus ministrul Petre Daea la Antena 3.

Sursa foto: Ambasada Israelului în România

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Informare aprofundata?

  Daea are macar 4 clase?

 2. Apreciez mult atitudinea intelegatoare a Ambasadei. Bietul Daia a gresit ca s-a bagat in probleme care il depasesc. El se pricepe, intr-adevar, la agricultura si sper ca, spre binele lui, nu va mai depasi acest domeniu in nicio discutie. Sau, mai bine, sa taca, sa nu mai dea curs invitatiilor Haitei de manipulatori mercenari de la A3.

 3. Nu draga ambasada, a fost facuta intentionat…
  Mare natanga si ambasada asta!

  • Mare natang si antisemit esti tu ma postac psd-ist. La cat mai multe numere de inmatriculare suedeze.

  • Vezi ca dacă citeste Bibi, il sună pe Daddy si poti sa-ti iei „adio” de la primă luna asta…

 4. Observ că din momentul când alți doi troglodiți, Dragnea și Dăncilă, au mers în Israel cu ploconul- Ambasada Romîniei la Ierusalim, atât ambasada Israelului cât și comunitatea evreilor sunt cu mult mai îngăduitoare cu antisemitismul decât în alte ocazii cu mult mai puțin ofesantoare. De la Daea la ce să st aștepți ? Este o asemenea mizerie să compari holocaustul cu sacrificarea porcilor (bolnavi) că individul ar trebui să-și dea demisia.
  Îmi aduc aminte ce revoltă a fost din partea Comunității când o ziaristă a vorbit despre Vintilă Horia ,unul din marii noștri scriitori și oameni de cultură, care pe nedrept a fost catalogat de legionar.

 5. Ce delicat, „… lipsei de informare aprofundată”, asa se zice prostie in limbaj diplomatic.

 6. „Ciutacu are o opinie şi faţă de reacția ambasadei Israelului.”

  „Cât despre consternările Ambasadei Israelului, m-aș fi așteptat să le citesc pe vremea când

  ONG-ul care s-a declarat urmaș al unei organizații naziste a produs cu succes candidatul la președinție care a câștigat alegerile.

  Și al cărui partid a făcut, prin președinte, denunț pentru negocierile diplomatice România-Israel.

  Un evreu scârbit și acrit de atâta ipocrizie”, a scris jurnalistul Victor Ciutacu.

  http://evz.ro/victor-ciutacu-nea-petrica-daea.html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.