G4Media.ro

Ambasada Federației Ruse la București distribuie pe Facebook un link la un…

Ambasada Federației Ruse la București distribuie pe Facebook un link la un articol din Sputnik, cu titlul/ Moment istoric: Ambasadorii Rusiei și SUA au dat o lecție politicienilor români

Ambasada Federației Ruse la București a distribuit miercuri seară, pe pagina de Facebook, un link la un articol publicat de agenția Sputnik, care anunță că ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a participat la recepția organizată de Ambasada Rusiei în onoarea zilei de 9 mai. În imaginea care însoțește articolul, apar împreună, ambasadorul Hans Klemm și ambasadorul Valeri Kuzmin. Poza este postată și pe site-ul Ambasadei Rusiei într-un comunicat de presă în rusă.

Stputnik notează că politicienii români cu funcții de prim rang nu participă la asemenea evenimente, mai ales începând cu 2014, „de când SUA și statele UE au decis, fără probe, că Rusia e vinovată pentru revolta din Donbas și pentru decizia exprimată prin referendum de locuitorii Crimeei de a reveni la patria mamă.”

”Aseară, amândoi diplomații s-au întreținut cordial cu invitații, într-o atmosferă de profund respect pentru evenimentul aniversat, dar și de considerație reciprocă. Practic, lecția de care vorbeam este în primul rând pentru demnitarii români — e despre felul în care știi să te repecți pe tine — om politic sau înalt reprezentant al statului — comportându-te la nivelul corespunzător demnității încredințate.

Cu această excepție a demnitarilor români, recepția de aseară s-a bucurat de o largă și alesă participare — din partea corpului diplomatic acreditat la București, a oamenilor de cultură români, a mediului de afaceri, a unei părți a mass media.

Se poate spune că manifestarea din acest an a fost onorată de prezența unui număr mai mare de particpanți decât cea de anul trecut — meritul fiind în principal al Excelenței Sale Valeri Kuzmin, din ce în ce mai apreciat în România pentru activitatea sa laborioasă, dedicată dezvoltării relațiilor ruso-române”, mai scrie Sputnik.

Potrivit unor specialiști consultați de G4Media.ro, este prima dată după anexarea ilegală a Crimeei când ambasadorul SUA participă la recepția organizată de Ambasada Rusiei de 9 mai.

Participarea la eveniment este cu atât mai stranie cu cât acum două luni, Departamentul de Stat a anunțat adoptarea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza unor atacuri cibernetice asupra infrastructurii energetice, nucleare şi aeriene din Statele Unite.

„Administraţia SUA confruntă şi contracarează activităţile cibernetice ruse, inclusiv ingerinţele în scrutinul prezidenţial american, atacuri cibernetice distructive, intruziuni asupra infrastructurii esenţiale”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

Mai mult, la sfârșitul lunii aprilie grupul statelor puternic industrializate (G7) a anunţat că ar putea impune noi sancţiuni la adresa Rusiei în legătură cu implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainei, potrivit unui comunicat dat publicităţii după reuniunea miniştrilor de Externe ai acestor state.

Aceste sancţiuni pot fi revizuite doar dacă Rusia îşi îndeplineşte cu adevărat angajamentele, însă suntem pregătiţi să luăm şi noi măsuri restrictive dacă acţiunile Rusiei necesită acest lucru”, avertizează oficialii.

Potrivit comunicatului, statele G7 „reiterează susţinerea pentru suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei” şi condamnă „degradarea situaţiei drepturilor omului” în Crimeea, regiune anexată de Rusia de la Ucraina în anul 2014.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Gata, s-au împăcat marile puteri.

    • Asta crezi tu :))

    • Cine sunt marile puteri? Rusia e o mare putere?
      PIB-ul Californiei e dublu fata de cel al Rusiei. Texas-ul cu o populatie de 5 ori mai mica decat Rusia are PIB-ul cu 1,3 mai mare. Deci despre ce puteri vorbim?