G4Media.ro

Ambasada Cubei în Statele Unite, vizată într-un atac cu două cocteiluri Molotov…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Difference engine

Ambasada Cubei în Statele Unite, vizată într-un atac cu două cocteiluri Molotov / Havana denunță incidentul drept un „atac terorist”

Ambasada Cubei la Washington a fost ţinta a două tiruri cu cocteil Molotov, a anunţat şeful diplomaţiei cubaneze, care a denunţat incidentul drept un ”atac terorist”, un al doilea atac la misiune în ultimii ani, relatează AFP, citată de News.ro.

”Ambasada Cubei în Statele Unite a fost ţinta unui atac terorist comis de un individ care a aruncat două cocteiluri Molotov”, a acuzat într-o postare pe X ministrul cubanez de Externe Bruno Rodríguez.

”Personalul (ambasadei) nu a suferit nicio pagubă”, a anunţat el.

Acesta este cel de-al doilea atac al misiunii cubaneze la Washington în ultimi ani.

Un bărbat a deschis focul asupra clădirii în aprilie 2020, făr să rănească pe cineva.

Atacul de duminică seara, la Washington, a avut loc la câteva ore după întoarcerea la Havana a preşedintelui cubanez Miguel Diaz-Canel de la New Yorek, unde a asistat la Adunarea Generală a ONU.

La New York, cubanezi care locuiesc în Statele Unite au manifestat împotriva prezenţei preşedintelui cubanez la ONU, potrivit unor înregistrări vieo postate pe reţele de soxializare.

”Grupări anti-Cuba recurg la terorism atunci când cred că pot profita de impunitate, un lucru împotriva căruia Cuba a avertizat în mai multe rânduri autorităţile americane”, a declarat Bruno Rodríguez după atacaul de duminică.

În aprilie 2020, Ministerul cubanez de Externe a convocat-o pe însărcinata cu afaceri a Statelor Unite la Havana Mara Tekach, în semn de ”protest energic”, în urma ”agresiunii teroriste” asupra sediului ambasadei.

Acest atac armat a lăsat urme de gloanţe în ziduri, a spart mai multe geamuri şi a avariat faţada clădirii, constata atunci AFP.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...