G4Media.ro

Alstom și-ar putea vinde participația la rușii de la TMH până la…

pixabay.com

Alstom și-ar putea vinde participația la rușii de la TMH până la sfârșitul anului

Producătorul feroviar Alstom, care se confruntă cu dificultăți financiare serioase, ar putea vinde în curând participația de 20% pe care o deține la producătorul feroviar rus Transmashholding, potrivit unor informații din presă, scrie boursorama.com.

Tranzacția ar urma să aibă loc „până la sfârșitul anului”, a declarat directorul TMH, Kirill Lipa, citat de agenția rusă de presă Interfax. Cu toate acestea, el a refuzat să precizeze cât va costa tranzacția.

Restul capitalului este deținut de acționari ruși.

Alstom, contactată sâmbătă de AFP, a refuzat să comenteze.

La momentul publicării rezultatelor sale pentru 2021/2022, Alstom a indicat că, din cauza războiului din Ucraina, a înregistrat o depreciere de 441 de milioane de euro corespunzătoare valorii contabile a participației sale la producătorul rus.

Cu toate acestea, nu existau „legături comerciale sau operaționale” între Alstom și furnizorul rus de locomotive și echipamente feroviare, care deservește în principal piața locală, potrivit grupului.

Cifra de afaceri a TMH Limited, compania mamă a TMH, se ridica la puțin peste 4,4 miliarde de euro în 2021.

Marți, producătorul francez a anunțat un plan de reducere a datoriilor sale prin desființarea a 1.500 de locuri de muncă la nivel mondial.

Grupul și-a anunțat, de asemenea, intenția de a vinde active și ia în considerare o majorare de capital.

Planul este de a reduce datoria cu 2 miliarde de euro până în martie 2025. În prezent, aceasta se ridică la 3,4 miliarde de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...