G4Media.ro

Allen Coliban: 27 de unități de învățământ din Brașov vor produce energie…

Sursa foto: Facebook / Allen Coliban

Allen Coliban: 27 de unități de învățământ din Brașov vor produce energie electrică, folosind panouri fotovoltaice

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat, miercuri, că 27 de unități de învățământ din municipiu vor produce energie electrică, folosind panouri fotovoltaice.

„În plină criză energetică, Primăria Brașov a depus un proiect de finanțare europeană pentru a dota acoperișurile a 27 de unități școlare din Brașov cu panouri fotovoltaice. Energia electrică produsă de acestea va fi folosită pentru consumul respectivelor unități de învățământ, iar surplusul de energie va fi vândut în rețea, școlile devenind, astfel, prosumatori. Măsura eficientizării energetice a unităților de învățământ este în strânsă legătură cu obiectivul ambițios pe care ni l-am asumat ca municipalitate, în cadrul Forumului Orașelor Verzi, de a deveni un oraș neutru climatic până în anul 2050”, a precizat Coliban, într-o postare pe Facebook.

Primarul Brașovului a menționat că deja sunt panouri fotovoltaice amplasate pe Grădinița 34 și pe Colegiul Tehnic Transilvania, iar în anii următori ani vor fi zeci de astfel de acoperișuri, producând energie verde.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. USR face treabă.

  2. Stai ca vine Ciolanu si cere demisia si lu asta !