G4Media.ro

Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii propusă de PSD.…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii propusă de PSD. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate. Stabilitatea politică, economică, fiscală sunt factori generatori de dezvoltare economică

Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu tratată în cheie electorală, relatează Agerpres.

„PNL spune nu taxei pe marile companii propusă de PSD. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate! Stabilitatea politică, economică, fiscală sunt factori generatori de dezvoltare economică”, a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Ea arată că PNL nu susţine introducerea de noi taxe şi impozite.

Gorghiu apreciază că taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu venituri mari şi foarte mari poate duce la creşterea preţurilor la multe produse de bază.

„Fiecare nouă taxă se regăseşte în preţul final. Cei care plătesc sunt cetăţenii, chiar dacă taxa se pune firmelor. Măsura ar lovi şi în firmele româneşti, fie cu capital românesc, fie mixt”, a mai scris vicepreşedintele PNL.

Alina Gorghiu afirmă că PSD nu a iniţiat consultări cu mediul de afaceri, cu firmele care au capital românesc pentru a afla şi punctul lor de vedere şi că astfel de propuneri nu ar trebui nici măcar vehiculate în spaţiul public fără a avea în spate studii temeinice de impact.

„Orice modificare în politica fiscală a României trebuie bine cântărită, nu tratată în cheie electorală. Această propunere nu apare în programul de guvernare agreat şi asumat de partidele din coaliţie”, conchide ea.

PSD a transmis, vineri, că scopul final al taxei de solidaritate este de a susţine măsurile pentru scăderea impozitării muncii, în special la angajaţii cu venituri mici sau medii, precum şi sistemul de educaţie care pregăteşte viitoarea forţă de muncă. Joi, PSD a solicitat PNL să-şi definească poziţia faţă de taxa de solidaritate aplicabilă companiilor cu venituri mari şi foarte mari.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

 1. Taxe și impozite mai mari pe cei ce muncim .

 2. Vere? Pe madama asta frumoasă pe alocuri nu aş fi pețit-o în tinerețile apropiate nici beat fiind.
  Chestiune de morală si politică.

 3. Asta e implicată!

 4. 12 Noiembrie 2022: „Alina Gorghiu: „Când mai auziţi despre majorări diferenţiate de pensii, înseamnă că acea persoană nu vrea să le crească în realitate, este neconstituţional”
  Preşedintele interimar al Senatului, liberala Alina Gorghiu a declarat sâmbătă în cadrul unei reuniuni a seniorilor PNL din Argeş, că Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei şi că vor merge cu această creştere spre 15 procente, ea transmiţându-le pensionarilor că, „atunci când mai aud despre majorări diferenţiate, să ştie de la ea că nu vrea acea persoană să crească în realitate pensiile, pentru că orice majorare diferenţiată este neconstituţională. Gorghiu a mai spus şi că soluţia PNL este neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei, proiect aflat în Parlament.
  „Vă garantez un lucru, Partidul Naţional Liberal, cu premier liberal, aşa cum a spus şi preşedintele Iohannis, de la 1 ianuarie 2023 va creşte pensiile românilor cât să acopere rata inflaţiei. Vom merge cu această creştere spre 15 procente, indiferent ce discuţii auziţi acum, că nu poate ministrul Finanţelor, că ministrul Muncii, 10% spune şi alte ajutoare. Indexarea punctului de pensie şi mărirea pensiei trebuie făcută pentru toţi pensionarii, pentru că pensiile în România sunt mici, vorbim de cele pe contributivitate, care sunt mici şi foarte mici”, a spus senatoarea PNL, potrivit News.ro

  Cum minte Alinuta liberala?!
  Punctul de pensie a crescut cu 12,5% iar proiectul PNL care prevede neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei zace în Parlament!!!

 5. Nu? Nu publicam comentarii care nu ne convin?
  Bine… sa vina PNL la alegeri sa imi ceara votul ca „stabilitate fiscala bla bla” si o sa vada ce le dau.

  Cand toata lumea discuta despre externalizarea profiturilor – si cum prevenim, vine PNL si de oftica se opnue singurei masuri posibile. Pentru cine lucreaza PNL?

 6. Ar fi singurul obiectiv al lui dragnea nerealizat de fortele reunite ! Cele doua parti ale aceluiasi intreg au continuat tot ce a inceput el in 2017 !!
  In iulie 2017 marioneta lui dragnea anunta ca renunta la aceeasi taxa de solidaritate https://www.romania-actualitati.ro/stiri/romania/guvernul-renunta-la-taxa-de-solidaritate-id99302.html
  la care candva, anterior renuntase Fonta ……
  Geniala dna, aproape cat Tudose……

 7. Duduie, să ne puneți taxe nouă, celor săraci, nu celor bogați! Oare, cine a putut să te voteze în Parlament?

 8. Trebuie sa ii protejam pe „too big to fall”. Adică atât de mari încât își permit sa corupă statul. Vezi recent prrscrisul caz Oracle.
  Duduia aceasta nu înțelege ca pe termen lung sănătatea economica e data de firmele mici și mijlocii. De buticari.

 9. Le gouvernement roumain est corrompus comme le gouvernement français et quand vous serez shengen, cela deviendra pire car vous ne serez plus souverain.
  La démocratie n’existe pas en Europe.

 10. Alina s a plantat definitiv în parlament cu familie cu tot! Candidează din partea PNL ,prin toate județele….la fel cum și taica su,pe vremea cealaltă era numit director de fabrici,prin toată tara…unde „era nevoie”! La Galați, de unde se trage,probabil o sa încerce anul asta!