G4Media.ro

Alina Gorghiu: Derapajul inacceptabil al lui ÎPS Teodosie nu trebuie trecut sub…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Alina Gorghiu: Derapajul inacceptabil al lui ÎPS Teodosie nu trebuie trecut sub tăcere. Este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, declară că „derapajul inacceptabil” al lui ÎPS Teodosie, care a afirmat că femeile abuzate de soți „trebuie să-și ducă crucea” nu trebuie trecut sub tăcere. Alina Gorghiu spune că „este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații”.

„«Sfaturile» ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, date la un post de radio unei femei care se plângea că soțul o abuzează psihologic reprezintă o dovadă crasă de lipsă de respect și de empatie pentru victimele violenței de orice tip, dar mai ales domestice”, a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Ministrul Justiției precizează că „realitatea înfricoșătoare este următoarea: potrivit unui comunicat al Poliției Române din această duminică, în primele 5 luni ale acestui an, polițiștii au intervenit la 49.014 cazuri de violență domestică. În aceeași perioadă, instanțele judecătorești au emis 4.996 de ordine de protecție. Numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut în 2024 față de anul trecut”.

„Pentru mine, pentru Ministerul Justiției, combaterea violenței este o prioritate. Acesta este motivul pentru care am venit cu inițiativa Ordinului de protecție extins (care va intra în vigoare la finalul lunii august) sau cu voucherele acordate rapid, în limita a 16.500 lei, pentru nevoile imediate ale victimelor infracțiunilor.
Dar cum putem mediatiza mai bine toate aceste inițiative concrete dacă persoane publice cu credibilitate în ochii românilor bagatelizează violența domestică? Cum putem fi credibili când aceleași persoane publice insinuează că femeile «trebuie să își ducă crucea» alături de un abuzator și să îndure o căsnice cu abuzuri?
Este rușinos că o persoană publică cu credibilitate pentru enoriașii români face astfel de afirmații, iar acest derapaj inacceptabil nu trebuie trecut sub tăcere”, a subliniat Gorghiu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. mai rusinos e ca super imbogatitii PNL si PSD cu lamborghini cu proprietatu, baronii , chiar daca au dosare, sunt in continuare politicieni sustinuti de Partidul Unic

    • care e legatura? cu baronii? aia sunt dint alt banc. aici e vb de un stat in stat si de lipsa de educatie. cam ca la lenuta usr care imparte lumea intre crestini si atei.

  2. mai usor ca faci spume. „aş putea spune că am fost abuzată psihologic” declara doamna. si se duce la ips. „madam justitie” nemultumita, nu crezi ca asta trebuia sa faca”romania educata”? doamna e foarte credincioasa, dar mai putin educata despre drepturile ei. ca ips e la cta si stirea aparut la iasi… moldovenii sunt mai credinciosi si mai feministi nu? cand nu o sa mai amestecati statul laic cu diversi „prea inalti” sa vedeti cum o fi fara voturi din biserica. avea Antract o melodie care te caracterizeaza