G4Media.ro

Aliații lui Trump despre atitudinea sa înainte de infectarea cu COVID-19: Președintele…

Aliații lui Trump despre atitudinea sa înainte de infectarea cu COVID-19: Președintele a vrut să conducă națiunea, nu să stea închis în Casa Albă / Democrații condamnă comportamentul său „nesăbuit”

Președintele Donald Trump s-a expus infectării cu noul coronavirus deoarece nu a vrut să rămână închis în Casa Albă, ci a dorit să conducă națiunea americană și să confrunte în mod direct această provocare fără precedent în istoria recentă a Statelor Unite. Acesta este, în linii mari, mesajul transmis de Team Trump și de aliații președintelui, în condițiile în care, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, liderul de la Casa Albă a fost criticat pentru „neglijența” de care a dat dovadă în perioada premergătoare diagnosticului, participând la evenimente cu sute de persoane care nu au purtat măști de protecție și nu au respectat regulile de distanțare socială. Argumentul susținătorilor săi este că Trump, în calitate de lider al lumii libere, nu a vrut să proiecteze imaginea unui președinte „ținut ostatic de frică și ignoranță.” O atitudine criticată vehement de democrații și presa de stânga de peste ocean.

Vinerea trecută, președintele Trump a anunțat, printr-un mesaj tweet, că este infectat cu coronavirus. De asemenea, și Melania, soția sa, a fost depistată pozitivă la testul pentru coronavirus.

Anunțul președintelui a fost urmat de o avalanșă de critici din partea democraților și activiștilor de stânga din America, care au criticat atitudinea „iresponsabilă” pe care, susțin ei, președintele Trump a avut-o în săptămânile premergătoare infectării cu coronavirus. De exemplu, președinta Camerei Reprezentanților, democrata Nancy Pelosi, a afirmat că comportamentul președintelui Trump a fost „o invitație insolentă pentru ca așa ceva să se întâmple,” el întâlnindu-se cu oameni și organizând mitinguri electorale fără să se protejeze adecvat. Alte mesaje – scrise deopotrivă de politicieni demicrați și de vedete de la Hollywood – au fost însă mult mai dure la adresa președintelui, lucru care a forțat platforma Twitter să amenințe că va suspenda conturile celor care îi doresc moartea președintelui.

În mesajele pe care le-a transmis susținătorilor liderului republican în ultimele zile, echipa de campanie a președintelui a insistat însă că atitudinea lui Trump a fost cea corectă: „În calitate de lider al lumii libere, președintele Trump nu a avut de ales. Nu a vrut să rămână în Casa Albă și să se izoleze, departe de Poporul American. Oricine îl cunoaște pe președintele nostru știe că el nu ar putea face asta – nu reprezintă cine este el.”

Team Trump a afirmat că liderul de la Casa Albă a ales să rămână la conducerea Americii în contextul răspândirii virusului: „Aceasta este cea mai mare și mai puternică țară din lume și el nu se putea retrage în timp ce asta (pandemia) se întâmpla. El trebuia să meargă înainte și să conducă Națiunea noastră și să înfrunte direct această provocare fără precedent. Chiar și acum, el se asigură că TU ești îngrijit.”

Echipa președintelui a precizat apoi că „Trump se luptă pentru a păstra America în siguranță de luni de zile. Prioritatea sa principală este dezvoltarea și distribuirea unui vaccin către cele mai vulnerabile persoane din națiunea noastră și apoi către toți Patrioții Americani, astfel încât viața să poată reveni la normal.”

„Acest lucru este posibil numai dacă îl alegem din nou pe președintele Trump pentru încă patru ani,” a afirmat Team Trump, care îi îndeamnă apoi pe suporterii președintelui să doneze pentru a-l ajuta pe liderul republican să câștige alegerile pentru Casa Albă.

Acest mesaj, care prezintă imaginea unui lider puternic și încrezător, a fost promovat inclusiv de președintele Trump, aflat la spitalul militar Walter Reed, care i-ar fi transmis avocatului său personal, Rudy Giuliani, să declare următoarele în numele său: „Simt că aș putea ieși de aici chiar acum, dar ei îmi spun că poate exista întotdeauna un pas înapoi cu această boală. Simt că aș putea ieși și să țin un miting. Sunt președintele Statelor Unite. Nu mă pot închide într-o cameră. A trebuit să mă confrunt cu virusul, astfel încât poporul american să nu se mai teamă de el, astfel încât să îi putem face față în mod responsabil… Dacă aș fi abordat-o în alt mod, aș fi creat mai multă panică, mai multă teamă în poporul american. . .… Marii generali nu conduc din spate. Ies în față și motivează trupele.” (Declarația lui Trump, via Rudy Giuliani, a fost relatată de Miranda Devine, care scrie pentru The Daily Telegraph și poate fi citită aici)

În apărarea președintelui

Mesajul a fost reluat, într-o formă sau alta, de analiștii conservatori și de aliații președintelui. Astfel, Michael Goodwin, scriind pentru New York Post, i-a criticat pe Nancy Pelosi și pe New York Times pentru „inima de piatră” și „lipsa de decență” cu care au vorbit despre diagnosticul pozitiv al lui Trump, afirmând că „un spirit de unitate națională nu este numai de dorit, ci este necesar.”

„Speculațiile cu privire la modul în care Trump a fost infectat duhnesc a amatorism, în special în rândul celor care pretind că urmează știința. Nimeni nu știe exact unde și când s-a întâmplat, iar insinuarea de către Pelosi și alții că președintele a fost infectat acționând nesăbuit este ea însăși nesăbuită,” a scris comentatorul.

„În timp ce e adevărat că Trump a spus și a făcut cu siguranță lucruri care au fost egoiste în ultimele șapte luni, el a fost, de asemenea, neobosit în a ordona și supraveghea o vastă mobilizare a resurselor guvernamentale și private pentru a combate virusul ce apare odată într-un secol,” a afirmat Goodwin, adăugând: „Aproape la fel de important, el a fost hotărât ca America să nu fie ținută ostatică de frică și ignoranță. Strădania sa de a redeschide economia, de a readuce oamenii la locul de muncă și întâlnirile sale cu angajații din domeniul sănătății și alții au fost exact genul de lucruri pe care trebuie să le facă un președinte pentru a uni națiunea în timpul unei crize.”

„De fapt, deși mulți din stânga au susținut comportamentul de pustnic al lui Biden ca model de siguranță, este imposibil să guvernezi în acest fel. Niciun președinte nu poate rămâne izolat și să apară înspăimântat și în același timp să poate încă avea respectul și încrederea publicului, a forțelor de ordine și a forțelor armate… Acest lucru nu pare justificabil în nicio situație, mai ales în timpul unei crize,” a scris Goodwin, afirmând că: „spre meritul său etern, Trump nu a încetat niciodată să fie președinte de teamă să nu se îmbolnăvească.”

Alți ziariști de dreapta au spus că „bătălia cu coronavirusul arată curajul președintelui Trump” care a ales „să nu stea închis în subsol în ultimele cinci luni, ca Biden”, în timp ce Robert O’Neill, fostul Navy SEAL creditat cu împușcarea lui Osama bin Laden, a scris pe Twitter: „Președintele tău are 74 de ani. Tocmai a zdrobit această “pandemie”. Treceți înapoi la muncă.”

Criticile democraților

Democrații și presa de stânga americană au criticat însă vehement comportamentul președintelui înainte de diagnostic, precum și atitudinea confuză a consilierilor de la Casa Albă și a echipei medicale a liderului american de după internarea președintelui în spital. De altfel, președintele Trump a rămas internat și luni în centrul militar, după ce medicii săi au oferit semnale contradictorii cu privire la modul în care el se confruntă cu boala imprevizibilă.

Iar criticile democraților nu s-au oprit la confuzia din sânul administrației legată de starea de sănătate a președintelui. Într-un gest care a fost la fel de controversat, Donald Trump a părăsit duminică, pentru scurt timp, spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat pentru a se trata de COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere. Liderul de la Casa Albă purta mască pe față şi a fost filmat pe bancheta din spate a unui SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane. Cel mai probabil, acestea erau agenți ai Serviciului Secret, ce aveau echipamente de protecție. Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital. Într-un clip video postat pe Twitter, înregistrat anterior, Trump a anunţat că urmează să facă o vizită surpriză, menţionându-i pe „mari patrioţi din stradă.”

Experții citați de BBC au afirmat însă că scurta călătorie cu mașina a președintelui a încălcat recomandările de sănătate publică care susțin că trebuie să stai în carantină atunci când ești tratat pentru coronavirus. În plus, doctorii afirmă că preșdintele Trump ar fi riscat să-i infecteze pe agenții Serviciului Secret care se aflau cu el în interiorul vehiculului.

Potrivit doctorului James Philips, care lucrează la același spital în care este tratat președintele, cei din interiorul mașinii președintelui vor trebui acum să intre în carantină timp de 14 zile. „S-ar putea ca ei (agenții) să se îmbolnăvească. Pot muri. Pentru teatrul politic. Ordonat de Trump ca ei să-și pună viața în pericol pentru teatru. Aceasta este o nebunie,” a scris medicul Philips.

Numeroși democrați au criticat călătoria cu mașina a președintelui. Hakeem Jeffries, care este membru în Camera Reprezentanților, a scris pe Twitter: „Avem nevoie de conducere. Nu de oportunități de imagine,” în timp ce Piers Morgan, jurnalistul britanic care este prieten cu Trump, a spus că „călătoria scandaloasă” a președintelui „dovedește că el nu a învățat nimic despre coronavirus și este pregătit să riște fără rușine viața agenților Serviciului Secret pentru a-și salva pielea electorală încercând să arate ca un tip dur.”

Judd Deere, care este consilier la Casa Albă, a apărat mișcarea președintelui, spunând că „au fost luate măsuri de precauție adecvate în executarea acestei călătorii pentru a-l proteja pe președinte și pe toți cei care o susțin, inclusiv prin folosirea de PPE (echipament de protecție personală).” Asigurările acestuia și ale altor consilieri ai președintelui nu au fost însă ocolite de critici, care au acuzat Team Trump că a pus în pericol sănătatea agenților din Secret Service și că, departe de a proiecta imaginea de lider încrezător și stâpân pe situație pe care a încercat să o arate, el nu a făcut altceva să pună în periciol viața celor din jurul său și să încalce regulile obligatorii de carantină.

Surse: CNN, AP, The Guardian, BBC, NPR, VICE, New York Post, Wall Street Journal, Los Angeles Times, Twitter

Foto: Donald Trump / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

20 comentarii

 1. Nu-i nimic nou la democrati. Ei au un adevarat talent in a prezenta lucrurile pe dos: viciile ca virtuti (avortul e de fapt “drept reproducator al femeii), rasismul e anti-rasism (sustin organizatia marxista BLM, care in manifest are segregare si distrugerea familiei nucleu in randul negrilor), fascismul e anti-fascism (sustin Antifa – organizatie terorista domestica, in sensul de dictionar, ca vor sa atinga obiective politice folosind violenta).
  Iar acum curajul e de fapt frica, pt democrati. Nu-i ok sa conduci in fruntea oamenilor, sa transmiti un mesaj de incurajare si imbarbatare prin exemplul personal, ca Trump.
  Pt stangisti, lidetul tarii trebuie sa stea inchis in casa cu saptamanile, sa transmita teama si nesiguranta, ca Biden.

  • Ralph e postac rus.

   Niciun alt lider nu e atat de nebun incat sa plece din spital contagios si fara sa fie vindecat. Trump e singur in categoria asta. Toata lumea vrea sa opreasca pandemia, Trump face tot ce poate ca sa o prelungeasca, inclusiv sa infecteze personal alti oameni.

  • Mai baiatule, tu esti caz patologic. Tu suferi de sindromul Stockholm. La tine toti cei care vad lucrurile diferit de tine sunt “troli rusi” si fani Putin.
   Tu realizezi ca Putin face parte din felul in care te identifici? Ca si gunoiul dealtfel.

  • @ralph
   Angajat este cuvantu domnule.

   Desi domn e mult spus pt cineva care crede ca poate sa decida pt o femeie ce sa faca cu corpu ei. Si ia apararea unuia care a violat o ceata de femei.

   Lasand la o parte toate rezolutiile autcratice/oligarhice pe care le-a implementat in sistemul american (si a dat exemplu si global de altfel).

  • @Rom Te dai tu sofisticat si cult, folosind termeni pretiosi, dar mai ai de citit. Anatomie si embriologie, in cazul acesta.
   Bebelusul din uterul mamei nu este parte din organismul/corpul ei. Este un organism diferit, cu ADN propriu, grupa sangvina diferita si organe proprii, separat de corpul mamei printr-o placenta, care permite doar hranirea bebelusului cu nutrienti proveniti de la mama.
   Dar placenta impiedica orice alt schimb de lichide, mai ales intalnirea sangelui mamei cu al bebelusului. Daca s-ar intalni, anti-corpii mamei ar ataca bebelusul, pentru ca este un organism diferit, strain de cel al mamei.
   Se vede ca te exprimi mai mult decat citesti. Incearca sa inversezi ecuatia.

  • @Ralph de fapt tu ar trebui sa mai citesti ceva biologie 😀 esti in eroare amice referitor la partea cu anticorpii materni 🙂

 2. A plecat din spital inca foarte contagios, fara sa fie vindecat.

  Trump face ce vrea, cei din jur suporta consecintele.

 3. Presedintele unei natiuni, fie si cea americana ,nu este o persoana fizica ce poate lua in anumite momente decizii personale . Atita timp cit modul de protejare al cetateanului este clar stabilit prin lege , nici presedintele sau cu atit mai mult un presedinte, nu isi poate permite derapaje dela decizia medicala . A fi confirmat ,ca infectat cu coronavirus si a pleca din spital dupa doar 3 zile de tratament este inuman ,atit pentru propria-ti sanatate cit si pentru sanatatea altora ce sunt in jurul tau . Cum mai poate cineva sa stea linga un cetatean ,fie el presedinte, ce nu a fost in clar dovedit neinfectat sau in acst caz vindecat . Toate somitatile medicinei actuale spun foarte clar ca tratamentul este de cel putin cinci zile si durata recuperarii de cel putin o saptimana . Concluziile le puteti formula si singuri .

  • @valeu Tu vorbesti aici despre conditii de izolare.
   Trump a mers la spital pentru ingrijiri medicale pe care le putea primi in conditii mai bune in spital, nu pentru izolare.
   Chiar crezi ca o sa mearga inapoi in camera de presa plina de oameni de azi?
   O sa stea cu siguranta izolat intr-o aripa a Casei Albe. Dar va putea lucra mai optim de acolo, unde are toate facilitatile, inclusiv toate canalele securizate de comunicare si accesul la toate informatiile super-confidentiale pe care nu le-a putut lua cu el la spital.
   Daca ai urmarit firul evenimentelor ai vazut ca Trump a lucrat si din spital, unde i-au amenajat un birou.
   E evident ca va putea sa lucreze mai eficient din Casa Alba, chiar si izolat si sub supraveghere medicala 24/7, pentru ca starea sanatatii ii permite acest lucru.

 4. @valeu Tu vorbesti aici despre conditii de izolare.
  Trump a mers la spital pentru ingrijiri medicale pe care le putea primi in conditii mai bune in spital, nu pentru izolare.
  Chiar crezi ca o sa mearga inapoi in camera de presa plina de oameni de azi?
  O sa stea cu siguranta izolat intr-o aripa a Casei Albe. Dar va putea lucra mai optim de acolo, unde are toate facilitatile, inclusiv toate canalele securizate de comunicare si accesul la toate informatiile super-confidentiale pe care nu le-a putut lua cu el la spital.
  Daca ai urmarit firul evenimentelor ai vazut ca Trump a lucrat si din spital, unde i-au amenajat un birou.
  E evident ca va putea sa lucreze mai eficient din Casa Alba, chiar si izolat si sub supraveghere medicala 24/7, pentru ca starea sanatatii ii permite acest lucru.

 5. Nici macar nu intelegi ce inseamna sa fii infectat si sa fii purtator al virusului si ce inseamna izolarea intr-o institutie publica si nu la domiciliul personal . Ordinul de marime al virsului nu iti permite sa stai izolat intr-o institutie a statului , indiferent cit de bine ingrijit vei fi . Motivele sunt evidente , dar se pare ca tu nu le poti pricepe .CASA ALBA nu este institutie medicala .

  • Asa este , nu poti sta in CASA ALBA infectat fiind .

  • Stie cineva – a iesit din spital pe semnatura proprie si daca da ce cauta la
   casa Alba ? sau medicii au confirmat vindecarea si lipsa virusului din organismul presedintelui si au emis un act oficial in acest sens . Poate cineva stie sa spuna ?

  • @valeu Vai de curu tau!
   Casa Alba este resedinta presedintelui SUA, nu e o institutie publica.
   Accesul in Casa Alba este extrem de anevoios si restrictionat, controlat la sange de serviciile secrete.
   Sintagma “Casa Alba” reprezinta un ansamblu de cladiri, unde rezideaza si opereaza presedintele SUA si familia lui.
   In contextul actual, o aripa din Casa Alba este deja izolata pentru Melania Trump, care si ea are Covid de cand are si Trump, dar nu a avut nevoie sa fie dusa la spital, fiind mult mai tanara si implicit, mai putin expusa complicatiilor.
   Cum Trump si-a revenit si starea lui s-a imbunatatit f mult, nu mai are sens sa stea in spital. Oricum are o echipa medicala intreaga la Casa Alba.

  • Ralf – Casa Alba este resedinta presedintelui SUA atita timp cit el este sanatos .Casa alba nu este un spital si indiferent cit de bine echipat sau protejat ar fi ,asta nu implica protectia impotriva virusului , altfel nu ar mai fi plecat deloc si ar fi fost tratat acolo . Nu intelegi ce inseamna si care este deosebirea intre resedinta unui presedinte ,locatie unde se afla temporar pe perioada mandatului , dar locatie care nu este asimilata unui spital de boli contagioase . De altfel presedintele a inteles repede capcana in care cade daca nu este prezent la casa Alba , dar interrvine suspiciunea ,eu inca nu stiu , daca presedintele a plecat din spitalul -de BOLI CONTAGIOASE- (nu putea fi tratat oriunde ) prin semnatura proprie sau medicul curant a emis o -IESIRE DIN SPITAL- in care a scris -VINDECAT sau nu . Daca nu exista asa ceva si daca presedintele este doar ameliorat ca faza a bolii , atunci lucrurile se complica .Cred ca poti intelege de ce ? In rest ii dorim tot binele din lume si vindecare grabnica . Exista posibilitatea ca toate actele emise de catre actualul presedinte sa fie contestate in justitie si multe altele – daca pricepi .

  • institutie publica = spital nu Casa alba .

  • Presedintele , atit de puternic, nu trebuia sub nici un motiv sa plece din Casa Alba la Spital. Plecarea va da nastere la un set de intrebari greu de gestionat .

 6. Pr osti…da’ multi mai sunteti!

 7. Ceata fanaticilor lui Trump sare in sus imediat. Orice timpenie ar face prezidentul i se gasesc imediat scuze, ca sa vezi, democratii sint de vina si chiar daca Trump a facut ce a facut, de fapt e ok, caci stie el mai bine cum stau treburile.
  Bun, sa spunem ca s-a intors la Casa Alba sa se ocupe de treburile tarii, etc. Dar cit de idiot narcisist trebuie sa fii, sa iesi din spital, infectat fiind, sa dai o raita numai ca sa te vada lumea , apoi sa te intorci in spital?
  „Donald Trump a părăsit duminică, pentru scurt timp, spitalul militar Walter Reed din Bethesda, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere. Liderul de la Casa Albă purta mască pe față şi a fost filmat pe bancheta din spate a unui SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane. Cel mai probabil, acestea erau agenți ai Serviciului Secret, ce aveau echipamente de protecție. Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital.”
  https://www.g4media.ro/aliatii-lui-trump-despre-atitudinea-sa-inainte-de-infectarea-cu-covid-19-presedintele-a-vrut-sa-conduca-natiunea-nu-sa-stea-inchis-in-casa-alba-democratii-condamna-comportamentul-sau-nesabuit.html
  Adica sa risti prosteste sanatatea altora

  • Este si acesta un aspect de neneglijat , dar intreg filmul situatiei ,cu imbolnavirea presedintelui , ne aduce in fata o alta situatie . Nu stim in acest moment daca presedintele mai este sau nu este infectat la modul explicit scris si parafat de medici . O anume doza de indoiala va face parte din acest moment si se va repercuta asupra deciziilor viitoare ale presedintelui stiut fiind ca boala in sine lasa urme , uneori tragice . Devine in acest moment TRUMP un presedinte contestabil la nivelul decizional ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.