G4Media.ro

Alianța 2020 USR PLUS a reclamat la Biroul Electoral folosirea companiilor municipale…

Alianța 2020 USR PLUS a reclamat la Biroul Electoral folosirea companiilor municipale pentru amplasarea de bannere PSD / Primăria: Compania de iluminat public prestează servicii de închiriere a utilajelor pentru orice persoană fizică sau juridică

Alianţa 2020 USR PLUS a sesizat Biroul Electoral Central şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru folosirea de către Primăria Bucureşti a companiilor municipale în acţiuni de amplasare a bannerelor şi materialelor de propagandă ale PSD. În replică, Primăria Municipiului București susține că acuzaţiile aduse primarului general, Gabriela Firea, privind amplasarea de bannere PSD cu sprijinul Companiei de Iluminat Public sunt „injuste”.

Potrivit primăriei, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti S.A. prestează servicii de închiriere utilaje/echipamente și orice persoană fizică sau juridică interesată poate să adreseze o solicitare de închiriere şi, în măsura disponibilităţii, aceasta se realizează în baza unui contract de prestări servicii. Astfel de contracte s-au încheiat cu organizațiile PSD Sector 2 și UNPR Sector 2.

Alianța 2020 USR PLUS a anunțat, într-un comunicat de presă, că a sesizat BEC și AEP și precizează că societăţilor la care acţionari majoritari sunt statul ori unităţi administrativ teritoriale, cum este Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA, le este interzisă folosirea resurselor financiare, umane şi tehnice pentru sprijinirea activităţii partidelor politice.

Alianţa a depus solicitări către Primăria Bucureşti şi compania de iluminat public să clarifice în ce bază contractuală şi cu ce resurse sprijină Partidul Social Democrat să-şi urce pe stâlpi materialele de propagandă electorală. Sesizările sunt însoţite de fotografii care probează activităţile menţionate.

„Aceste acţiuni sunt inacceptabile şi somăm Primăria să explice de urgenţă cu ce bani şi în baza căror contracte sprijină partidele de la putere”, se arată în comunicatul Alianței.

Replica Primăriei Capitalei a venit tot printr-un comunicat.

„Acuzaţiile aduse Primarului General, Gabriela Firea, sunt tendenţioase şi injuste, iar cei care au lansat aceste afirmaţii nu au solicitat un punct de vedere din partea Companiei de Iluminat Public sau din partea PMB, ceea ce relevă faptul că s-a intenţionat doar dezinformarea opiniei publice în scopuri politice. Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti S.A. (CMIPB) este o societate comercială de sine stătătoare, al cărei acţionar majoritar este Consiliul General al Municipiului Bucureşti, iar actul constitutiv al companiei NU prevede înştiinţarea sau acordul Primarului General pentru încheierea contractelor”, se arată în precizările PMB, remise Agerpres.

Potrivit sursei citate, CMIPB prestează servicii de închiriere utilaje/echipamente, aşa cum se specifică şi pe site-ul companiei, www.cmipb.ro, la rubrica Servicii închirieri utilaje/echipamente, unde se regăsesc şi tarifele pentru aceste servicii.

Prin urmare, orice persoană fizică sau juridică interesată poate să adreseze o solicitare de închiriere şi, în măsura disponibilităţii, aceasta se realizează în baza unui contract de prestări servicii, menţionează PMB.

Astfel, în urma solicitărilor, Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti SA a încheiat, în acest an, următoarele contracte: contract nr. 83/18.03.2019, încheiat între CMIPB şi Partidul Social Democrat Organizaţia Sector 2, contract încheiat şi pentru care s-a emis şi factura nr. 1440/08.04.2019; contract nr. 85/01.04.2019 încheiat între CMIPB şi PSD Organizaţia Sector 2, contract aflat în derulare; contract nr. 88/18.04.2019, încheiat între CMIPB şi Uniunea Naţională pentru Progresul României Organizaţia Sector 2, contract aflat în derulare, relevă sursa citată.

În ceea ce priveşte prestarea serviciilor, este de preferat ca operaţiunile ce necesită utilaje de tipul platformelor cu braţ ridicător să se execute pe timpul nopţii, pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru a se evita perturbarea traficului, iar echipajele CMIPB surprinse în seara zilei de joi prestau servicii în baza contractului nr. 85/01.04.2019, se mai arată în comunicat.

Sursa foto: Vlad Voiculescu / Facebook

Un proiect G4Media.ro – Fundația Konrad Adenauer
#MonitorizareEuroparlamentare

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. De ce aceste firme mai exista?

  2. Ce oameni rai….

  3. Paraciosii, paraciosii….

  4. Si cine m.ta sa se ocupe de iluminatul stradat,tatatau si cu neamurile tale???de aia exista idiotu dracului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.