G4Media.ro

Alexandru Rafila: Se impune orice efort bugetar pentru controlarea pandemiei COVID-19/ Mă…

Alexandru Rafila: Se impune orice efort bugetar pentru controlarea pandemiei COVID-19/ Mă ofer voluntar pentru filmulețe demonstrative despre cum se fac testele de salivă, se învață foarte rapid/ Medicii vor primi salariile la timp

Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății, învestit de Parlament joi, a declarat că se impune ”orice efort bugetar” pentru controlarea pandemiei COVID-19 fapt care ar putea fi făcut prin testarea masivă a populației.

Fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a mai spus că una dintre ideile pentru a promova efectuarea testelor de salivă în rândul părinților sau profesorilor este realizarea unor filmulețe în care specialiștii să explice practic cum se fac acestea. Rafila a spus că se oferă voluntar pentru video demonstrativ.

Rafila a dat asigurări și că salariile medicilor vor fi plătite la timp, în cursul lunii decembrie:

”Din păcate lumea se duce foarte târziu la medic, când apar complicații și sunt foarte greu de gestionat în spital. În județul Argeș, din 20 de decese la domiciliu, 14 erau din cauza COVID-19, oamenii nu erau nici măcar testați, lucrul ăsta trebuie să îl oprim. Trebuie ca o parte din centrele de vaccinare să facă și testare și pe de altă parte prin medicii de familie. Vorbim de testare gratuită pentru persoanele cu simptome. Trebuie să fie și bani pentru că se impune orice fel de efort bugetar ca să controlăm pandemia înainte să apară complicații și decese. Am o idee și vreau să o pun în practică personal, nu trebuie o instruire extrem de complex dar trebuie să facem niște filme constructiv-educative care să arate cum se fac aceste teste în mod real, mă ofer voluntar. Toată lumea poate să învețe extrem de rapid cum se fac testele de salivă corect (…) Salariile medicilor vor fi plătite la timp în cursul lunii decembrie (…) Se impune starea de alertă în continuare, dacă ne uităm la ce este în țările din jur, dar să ne amintim că am avut stare de alertă și în vară, când nu s-a luat nicio măsură”, a declarat Alexandru Rafila înainte de momentul semnării portofoliului de la Sănătate în cadrul ceremoniei de la Cotroceni.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Penibil ca de obicei de cand s-a inrolat in partid. In loc sa spuna ca trebuie neaparat introdus certificatul, el o da cu teste. Bai tata, testele nu reduc imbolnavirile si nici nu pot fi generalizate datorita costurilor uriase.

  • stai linistit, deja a pus la cale contractele pt psd. sa te tii jaf din banul public. dar na, era vlad voiculescu de vina ca fura psd. las sa vezi ce vine. situatia va fi la fel si jaful de zece ori mai mare.

  • Vă ajutăm toți cu teste de salivă !
   Vă scuipam pe toți politicienii din România !
   Testați-ne !
   Vă mai recomand testele covid ANALE, de la chinezi, veniți să luați mostre din curul fiecărui ROMÂN !

 2. Vă ajutăm toți cu teste de salivă !
  Vă scuipam pe toți politicienii din România !
  Testați-ne !
  Vă mai recomand testele covid ANALE, de la chinezi, veniți să luați mostre din curul fiecărui ROMÂN !

 3. Vă ajutăm toți cu teste de salivă !
  Vă scuipam pe toți politicienii din România !
  Testați-ne !
  Vă mai recomand testele covid ANALE, de la chinezi, veniți să luați mostre din curul fiecărui ROMÂN !!!

  • se vede ca le ai cu analul, prea le repeti. e clar ca iti place. sa o iei.

  • Mă înscriu și eu la astfel de o testare. Cu salivă dar și muci. Cele mai elocvente rămân testele PCR ,restul pentru o testare masivă sunt bani aruncați pe fereastră. Aruncați pe fereastră pentru populație, nu pentru șmenarii din guvern și clica.

  • Andrei nume predestinat de LGBTQ+.
   TU SI TOATĂ FAMIA TA DE LA MAIMUȚĂ ÎNCOACE !
   E vina Astoria de la G4 media, eu am postat doar o singură dată și au cenzurat !

 4. Pandemia se poate controla doar cu efortul simultan al tuturor statelor implicate, nu cu eforturi solitare.

 5. Diferenta intre flegma si saliva nu se poate determina cu testele astea.

 6. Cum?!? Au ajuns testele în școli de o săptămână, dar încă nu se știe nimeni cum se fac? Noroc cu ministrul Rafila care salvează PeNalii!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.