G4Media.ro

Alexandru Rafila: Există spitale cu instalaţii electrice nerevizuite, construite în intervalul 1890-1950

Sursa foto: Pixabay

Alexandru Rafila: Există spitale cu instalaţii electrice nerevizuite, construite în intervalul 1890-1950

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că a primit recent un raport din care reiese că în România există spitale cu instalaţii electrice nerevizuite, care sunt construite între anii 1890-1950, relatează Agerpres.

„Se face în permanenţă o evaluare a secţiilor de terapie intensivă. Chiar am un raport foarte recent, apropo de situaţia instalaţiilor electrice care deservesc aceste secţii de terapie intensivă. Am fost şi eu tulburat citind acest raport – probabil o să vă punem la dispoziţie informaţii: există spitale care au instalaţii electrice nerevizuite, care sunt construite în intervalul 1890-1950. Oricât nu mă pricep eu la chestiunea cu instalaţiile electrice, cred că oricine îşi dă seama că astfel de spitale au probleme foarte serioase în ceea priveşte siguranţa pacienţilor”, a arătat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

El a menţionat că ministerul nu poate renunţa la aceste spitale, dar a făcut apel inclusiv la autorităţile locale pentru a fi remediate problemele existente.

„Singurul lucru pe care putem să îl facem – şi am făcut apel şi în scris către toate direcţiile de sănătate publică şi, implicit, spitale: să vadă exact cum putem ajuta şi cum pot ajuta şi autorităţile locale, astfel încât să asigurăm o cât mai bună siguranţă a pacienţilor din punct de vedere al siguranţei la incendiu, legat de instalaţiile electrice, legat de instalaţiile de oxigen. Ştiţi bine că, în perioada de vârf, consumul de oxigen a crescut incredibil de mult în România”, a spus el.

Rafila a menţionat că, în prezent, 555 de paturi ATI sunt ocupate cu pacienţi COVID, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 30% a paturilor alocate persoanelor infectate cu noul coronavirus.

„Dar acesta nu e un lucru care să ne liniştească, pentru că, în mod evident, odată cu creşterea numărului de cazuri anticipăm şi o creştere a numărului de internări în aceste secţii. Sunt doar câteva săptămâni pe care le avem la dispoziţie. Facem tot ce putem să facem în acest interval de timp, încât să fim pregătiţi şi cu partea ambulatorie”, a subliniat el.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

14 comentarii

  1. Da mai inteligentule stim asta de 31 de ani. Nu l-am asteptat pe Rafila sa descopere ca spitalele sunt dezastru. Nu asta-i treaba ta sa ne anunti ca e paragina, asta am facut-o noi deja. E paragina, gata.
    Apropos alea 8 spitale regionale facute de Dragnea sunt ok? Au instalatia buna?

    • Spitalele facute de Dragnea sunt super, lumea este extraordinar de multumita !!
      Sunt primele spitale functionale din Metavers si au fost acceptate gratuit, pentru ca de la ele s-a inspirat Mark atunci cand a inventat Metaversul !
      Cum sa obti putere si bani in lumea reala cu niste lucruri imaginare .. 🙂

    • Dar alea ale PNL unde au inceput să fie construite?!!!!!!!!

    • @ Radulescu Marcel – alea ale PNL nu exista nici macar in vise umede.
      Macar PSD este la nivelul „Muttley medal”, PNL este la nici un nivel !

  2. Stai dom’ ministru ca s-a zis ca sunt bune spitalele doar ca s-a dus lumea cu covid si au facut haos. N-auzi ca e vina ta daca ajungi in spital si mori de la instalatia electrica defectuoasa?!

  3. Revizuite ard mai bine.

  4. PSD ce a făcut 20 de ani la putere? Nimic.

  5. Domnule Racila, în cazul în care veți citi acest comentariu vă informez că există soluții mai simple și mai ieftine decât înlocuirea acestor instalații, fapt care ar putea duce la închiderea temporară a spitalelor. Importul de anticorpi monoclonali, la asta ați putea începe să vă pricepeți.

  6. Pai parca nu era buna tehnologia ARN acum e buna? A… sau pe voi aurolacii nu v-a informat nimeni ca anticorpii artificiali de tip mono-clona sunt obtinuti tot prin tehnologia ARN?

    • Înmulțirea anticorpilor nu implică nici o tehnologie ARN .Mai citește, dacă nu ți-e greu, domnule.

  7. Pentru ca psd-pnl. pesedistule.

  8. De când era taică-său mare sec#uri#st șef și schi#ngi#uia sau o#mo#ra țăranii care se opuneau colectivizarii datează și instalațiile electrice ale spitalelor. Escr#oc pesedist, de 30 de ani va faceți ca munciți!

  9. voiculescu si mihaila sunt de vina , in 4 luni , fiecare trebuiau sa rezolve, usr a avut 2 (DOI !!!) ministri ai sanatatii si nu au facut nimic …

    VOTATI USL si peste 30 de ani ne vor spune la fel

    • @Andrei Dar de placuta suedeza ai auzit? Ia-o si fugi cu ea drept la dom’ ministru care probabil a lucrat pina acum in agricultura sihabar n-are ce e prin spitale. Iar acum vine sa ne spuna ca spitalele sint vai de capul lor. Pai noi platim CAS ca sa fie bune nu ca sa furati voi lacuste nenorocite.