G4Media.ro

Alexandru Nazare anunță că aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale…

Alexandru Nazare anunță că aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale pentru parlamentari, au fost transferați în Fondul de Rezervă Bugetară și vor fi folosiți pentru combaterea pandemiei COVID-19

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat, vineri, că în Fondul de Rezervă Bugetară au fost transferați aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile pentru parlamentari, și că banii vor fi folosiți acum pentru combaterea pandemiei COVID-19 și pentru sprijinerea persoanelor vulnerabile.

„Aproximativ 40 de milioane lei, reprezentând pensiile speciale pentru senatori și deputați, au fost transferați în Fondul de Rezervă Bugetară pentru anul 2021.

Această sumă va putea fi astfel folosită acolo unde avem nevoie urgentă, respectiv pentru lupta împotriva pandemiei Covid-19 și sprijinirea celor vulnerabili”, a scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Legea care modifică Statutul deputaţilor şi senatorilor și elimină pensiile speciale pentru parlamentari a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la sfârșitul lunii februarie.

În ultimele zile, 122 de foști parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, solicitând instanțelor să le oblige la repunerea în plată a pensiilor speciale pe care le primeau înainte de februarie 2021. Pensiile respective au fost abrogate în aceeași lună.

În perioada 13-14 aprilie, 20 de instanțe din țară au înregistrat procese prin care foști deputați și senatori cer să primească, din nou, pensii speciale.

Cei mai mulți reclamanți se află în Prahova (16) și Iași (15), topul fiind completat de Galați (9), Argeș și Călărași (8), Sibiu, Vâlcea, Bistrița-Năsăud și Gorj (7), Neamț, Brăila, Bacău și Teleorman (5), Mehedinți, Buzău și Arad (4), Covasna (3), București, Giurgiu, și Constanța (1). Paradoxal, deși abrogarea a fost votată la unison de PSD și PNL, în mare parte, în calitate de reclamanți sunt tot politicieni din cele două formațiuni politice.

Printre politicienii cu notorietate care au apelat la justiție se numără Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă (PSD), Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean (PDL/PNL).

sursa foto: Inquam Photos/ George Calin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Efectul razelor de luna asupra galosilor de guma!
  Nesemnificativ, adică!
  Când se anuleaza:
  – pensiile speciale,
  – pensiile primarilor si a viveprimarilor,
  – salariile gogonate de la CCR sau Curtea de Conturi,
  – AV. Poporului e pe pe viața?
  – când se înființează primul Oficiu Virtual P refectural cu 5 salariați?
  – când se înființează primul Oficiu Virtual Cons. Judetean cu7salariați?
  – Când digitalizam Romania?

  • …. da’ tu cand digitalizezi rusia ?
   … nu mai bine te ocupi tu de „pensia speciala” a lu’ putin in loc sa cârcoteşti pe aici … nu de alta da’ ca sa nu pici si tu in ” nesemnificativ , adica!” ….

 2. Prostule, mai bine spune că i-ai rezervat pentru plata pensiilor speciale ale celor cel puțin 120 de parlamentari care au câștigat procesele împotriva Guvernului, pentru că adevărul este sănătos și te și eliberează! Penelisti mincinoși ce sunteți, toți!

 3. Bine că ați pus și dovada minciunii lui Nazare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.