G4Media.ro

Alexandru Muraru, consilierul Guvernului în combaterea antisemitismului: „Cetățenii Republicii Moldova trebuie să…

Alexandru Muraru, consilierul Guvernului în combaterea antisemitismului: „Cetățenii Republicii Moldova trebuie să știe că AUR este o grupare de factură neofascistă/ Se hrănește cu ură și elogiază criminalii de război”

Deputatul PNL Alexandru Muraru, consilier al Guvernului condus de Florin Cîțu în combaterea antisemitismului, a transmis un mesaj public către cetățenii Republicii Moldova, referitor la activitatea și profilul politic al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Muraru susține că cetățenii moldoveni și autoritățile ar trebui să știe că AUR este ”o formațiune de factură neofascistă”, care ”se hrănește cu ură” și ”elogiază criminalii de război”.

Deputatul liberal mai spune că încercarea AUR de a pătrunde în Parlamentul de la Chișinău reprezintă o ”tentativă de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova”, iar soluția de preferat pentru Moldova, în actualul context socio-politic ar fi ”izolarea AUR peste Prut” și refuzul de a se asocia cu această formațiune.

”În România, AUR a adunat un cumul de factori care să-l scoată în afara legii”, susține Alexandru Muraru, care mai spune că Parlamentul României formațiunea politică nu a avut nicio contribuție, cu excepția ”destabilizarea societății, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est”.

Deputatul PNL a mai spus că Republica Moldova reprezintă pentru România ”cel mai important proiect pe politică externă”: ”Republica Moldova trebuie sprijinită să își construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE”, a mai spus Alexandru Muraru.

Context

Copreşedintele AUR, George Simion, a anunţat, miercuri, participarea partidului la alegerile parlamentare din 11 iulie de la Chişinău:

 • „Suntem cu aceeaşi siglă şi cu aceeaşi denumire începând de săptămâna trecută, înregistraţi oficial în registrul partidelor politice de la Chişinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului şi vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unionişti în ambele parlamente, de aceea candidăm”, a precizat Simion într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că apelul AUR pentru alegerile din Republica Moldova este acela de a crea o „forţă românească şi o singură listă naţională”, care să intre în Parlamentul de la Chişinău.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut că această formaţiune „nu este un alt partid care joacă o carte a unionismului, ci este partidul care şi-a propus să unească toate forţele unioniste, toate grupurile politice unioniste. Se transformă, aşa cum a făcut-o şi dincoace de Prut, într-o platformă a celor care mai cred în România şi în valorile pe care le mărturisim”.

 • Comunicatul integral al deputatului Alexandru Muraru, consilierul Guvernului în combaterea antisemitismului

”Anunțul privind participarea AUR la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova este de fapt încercarea de a crea un nou capitol de destabilizare și violență politică și simbolică în fragila democrație de peste Prut. Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova.

Această formațiune politică, prin reprezentanții săi, a alterat democrația din România, a instigat permanent la ură și la violență, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declarații antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război. În România, AUR a adunat un cumul de factori care să-l scoată în afara legii. Este de așteptat că același comportament îl va avea și peste Prut.

Cetățenii republicii Moldova si autoritățile trebuie să știe că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuție în Parlament, este un partid care se hrănește din ură și care contribuie la destabilizarea societății, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est. AUR nu reprezintă valorile unionismului, ci valorile autohtonismului naționalist care ne îndepărtează de Europa Occidentală.

În Parlamentul României, reprezentanții AUR elogiază criminali de război, apologeți ai antisemitismului, promovează o politică discriminatorie și homofobă. Republica Moldova este cel mai important proiect al României în privința politicii externe. Republica Moldova trebuie sprijinită să își construiască, pas cu pas, traiectoria de stat membru cu drepturi depline în UE.

Statul român își dorește ca cetățenii Republicii Moldova să sprijine forțele democratice, europene care au ca obiectiv și susțin un viitor european pentru Republica Moldova. România a fost singura țară care a sprijinit Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19, un gest de solidaritate profundă.

Guvernul României a acordat Republicii Moldova, cu titlu gratuit, un ajutor umanitar de 140.000 doze de vaccin împotriva COVID-19. Republica Moldova are nevoie în acest moment de sprijin real, consistent și clar în privința dezvoltării și integrării europene, nu de partide care duc de fapt o politică a instigării la ură, a violenței și extremismului”, a transmis Alexandru Muraru.

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

23 comentarii

 1. lasa ca nici PNL nu e departe de PSD. si nici celelalte partide nu sunt departe de linia… „lasa ca merge si asa”.
  cine stie cum functioneaza un sistem stie si cum sa se prefaca ca lucreaza pentru acel sistem.
  tot timpul vorbim despre altceva, vorbim despre Programul de Guvernare de parca inseamna ceva.
  Despre formele fara fond cand vorbim? Ce o recomanda pe Romania sa fie ceea ce este in UE, de exemplu?

 2. Îl puteți crede pe Tudor Gheorghe, omul și artistul care simte cum degeaba, rămâne tot degeaba.

 3. De parca e singurul partid romanesc cu politicieni acuzati de antisemitism.

 4. Alexandru Muraru,ce este pentru tine…sionismul?
  …un asternut caldut…mod sigur!

  • Hop si postacul AUR/Rusia.

 5. Toți cei care vă amenință sursele de bani, fie ele corupție sau trădare sunt „homofobes, islamofobes, racist, sexist,you name it, a basket of deplorables…” ca s-o citez pe Hillary. Idiotul ăsta bea apă după stânga trădătoare care a nenorocit Europa și cere asistență ei pentru penalii găștii din care face parte.E cam tăntălău că deconspiră așa ușor discursul care fierbe în creierașele coledzilor de partid care trag la dictatură ca ceilalți politruci polcorr pe care îi imită.Împroșcatul cu excremente 8i dă lui însuși o duhoare aparte și va deveni un Bubonen nefrecventabil, la fel ca predecesorul însă e prea plin de el ca să-și dea seama.

 6. Toți cei care vă amenință sursele de bani, fie ele corupție sau trădare sunt „homofobes, islamofobes, racist, sexist,you name it, a basket of deplorables…” ca s-o citez pe Hillary. Idiotul ăsta bea apă după stânga trădătoare care a nenorocit Europa și cere asistență ei pentru penalii găștii din care face parte.E cam tăntălău că deconspiră așa ușor discursul care fierbe în creierașele coledzilor de partid care trag la dictatură ca ceilalți politruci polcorr pe care îi imită.Împroșcatul cu excremente 8i dă lui însuși o duhoare aparte și va deveni un Bubonen nefrecventabil, la fel ca predecesorul însă e prea plin de el ca să-și dea seama până va fi prea târziu.

 7. Continuati cu discriminarea imporiva ne vaccinatilor si al urmatoarele alegeri o sa ne conduca psd+aur.
  Pusereii si peneleii nu gandesc asa departe, trebuie sa-si faca si ei mendrele. Nu?
  La ce declaratii se fac in media si lipsa de neuroni de care dau dovada cei din cowalitie dau impresia ca sunt aliati cu psd si aur.
  Ce poti cere unui guvern cu ministrii ca si campeanu, bulai si tantos ala?
  In concluzie, plusere === penele === udemere === pesede === haur.

 8. Fratii Muraru au actiuni la G4media?

 9. …dormí,má…in continuare!

  • Dómnú tróll, ví s-á blócát tástáturá dé cätéva zíle.

   Un pic de profesionalism, ce naiba.
   Cel putin la partea cu !!!!!!, ……. si ÓÓÓ se vede un progres.

 10. Moldovenii de peste Prut stiu foarte bine cum e treaba cu Simion, l-au vazut in actiune si inainte de rebranding-ul de anul trecut.

  Problema este ca hAUR este menit sa fie un cal troian si isi va face treaba oricum. Chiar si cateva procente daca ciupeste si tot e bine pentru rusi. La o adica le pot da ordine direct sa voteze pe Simion&co ca sa ii bage in parlament.

  Si sa ii vezi in Parlamentul Moldovei cum ar vota cot la cot cu ceilalti minioni ai lui Putin, exact cum fac si in Parlamentul Romaniei – ca de ex atunci cand insista furibund sa promulge legile lui Dragnea si sa ne duca rating-ul international de imprumut catre junk status.

  Iar

 11. Chiar ma temeam ca se termina săptămâna și nu apare articolul cu Muraru versus antisemitism.

 12. AUR = Alianța pentru Unirea Românilor.
  Simplu, cum rezulta din nume: ce dra.u cauta in Republica Moldova, stat suveran precum Romania?

 13. Domnul Alexandru Muraru însuși, prin ceea ce reprezintă el, este un motiv de creștere a aurarilor.
  Gemenii Muraru, după ce-au terminat un liceu cam mediocru asa, au o carieră fulminantă in oglindă, sprijiniți de marele penal ieșean Relu Fenechiu(a cărui nevasta si acum sifoneaza bani publici cu multă grație si nederanjata de nimeni).
  Blindati cu un teanc de diplome si cursuri de toate culorile si genurile, cei doi gemeni Muraru lucrează intr-o zi cât altii in 10 ani: slujbe la stat, burse din fonduri europene, consilii de administrație societăți de stat, manageri de diverse entitati de stat,basca predau la Iași. Tovarășul Alexandru, fratele-deputat, la 23 de ani, direct de pe băncile facultății si in timp ce făcea un master la Iași, il consilia pe Călin Popescu Tariceanu:)))), apoi pe penalul lui Fenechiu, ministrul justiției Tudor Chiuariu, apoi pe Cozmanciuc, de la Păduri, fînul lui Fenechiu. El însuși, ca si fratele ambasador(frățica, nici în țările bananiere nu-i așa), au fost cercetați penal, el pentru furt de documente ministeriale, zice Valeriu Nicolae, nu vreun pesedist.
  Acum, la 38 ani, unul e ambasador si altul deputat-promovat intens(probabil se pregătește pentru o nouă cocoțare). Habar n-am de ce G4Media il afiseaza pe-asta toata ziulica, el reprezintă, prin modalitate de ascensiune, unul dintre motivele de scârbă legată de politicienii români.
  Ati sărit poza cu veteranul sovietic cu care absolventul de istorie si-a ilustrat mesajul legat de veteranii de război.
  Dacă n-ar exista specimene ca cei doi gemeni, ajunși direct de pe băncile facultății in functii publice bune, poare aurarii n-ar avea asa succes.

  • Riri, ce ai scris aici se cheamă GAME OVER și toate derapajele care dau ignore faptelor Murarilor sau îi bagă în seamă sunt nule din start. Curios este cum îi poți considera pe alții mai extremi decât pe ticăloșii ăștia.

 14. irir alias lili ,
  … aci e vorba despre ceea ce trebuie sa stie cetatenii despre aur … ” aur este o grupare de natura neofascista/ Se hraneste cu ura si elogiaza criminalii de razboi ” .
  … iar ai scris mult… esti disperat/disperata?

 15. …USR,
  Prin acest gen de comentarii, pe fondul proastei guvernări condimentate cu ingredientele interminabilelor contre din sanul coaliției…
  AUR va creste în detrimentul celor votați tocmai pt a „salva” România!
  Buvabila Muraru, prin analizele ” din putul gandirii”, ajuta la creșterea celor care nici în sondajele dinaintea parlamentarilor, nu se regăseau…
  …dar au obținut aprox.10%

  • Vad tot mai des argumentul asta – nu ziceti ceva rau de Aur, nu le mai dati atentie pentru ca tot pe ei ii ajutati sa creasca in sondaje.

   Nu subscriu.
   Deja e prea tarziu pentru a ignora acest partid. Sunt la 15-20% al treilea partid din Ro, au televiziuni dedicate, finantare, circumstante potrivite pentru mesajele lor extremiste.

   Trecand peste mesager, e neinteresant acest Murariu. Un politruc ca multi altii. Nu e nici cel mai bun nici cel mai rau din PNL.

   Dar mesajul lui e important – Aur este o amenintare la adresa democratiei si integrarii europene, atat la noi cat si in R. Moldova

   Au finantare si o armata de trolli in spate care sunt foarte eficienti pe social media.

   Nu ii mai putem ignora. Sunt un partid radical, antidemocratic si antieuropean. Ne indreptam catre situatia din 2000 cu Vadim si PRM, vor avea un candidat in turul doi la prezidentiale.

  • tree … ,
   … cum zisesi ?? … „aur al treilea partid din Ro”? … asta nu auzi numa’
   la b1tv unde proprietar este miliardarul aflat in spatele aur …
   si nu vezi numa’
   in sondajele umflate de niro
   … stii vorba aia ” fiecare cioara isi vede puiul lebada ”
   … da’ despre cati au parasit aur nu gasesti ceva date ?

 16. Tree, dacă n-ai prins nici Spania, cea mai slabă economie occidentală din urmă în ultimii 30 de ani la pib/cap și mai ai și emigrația pe care o ai și datoria raportată la venit, nici un orizont și o grămadă de paraziți gen Muraru&co., nu știu ce integrarea lui pește prăjit mai aștepți pe următorul mileniu având în vedere și evoluțiile catastrofale ale Europei dotate cu cutie de viteze, migrație electorală și tarată de marxism cultural, cu țevi preferențiale de gaz rusesc, pe care ți-l refuză ție că nu e „verde”.Eu și alții ca mine ne raliem, mai degrabă, ,unui model maghiar sau polonez. Sunt mai respectați ca noi, au politici economice , de infrastructură și de interes național cu mult mai coerente decât ale noastre și nu fac sluj necondiționat în fața vreunui fițos „de la centru” ca noi, iar pentru asta sunt respectați. Cât despre fascism și alte alea știi și tu și alți gică contra că sunt simple gogorițe de făcut fraierul la meserie, găselniță de pleșcuit moace de partid cu ele, trambuline de paraziți ca frații murătură, raluca curcan și alții asemenea pe model american. Așa cum au împuțit America,cum au demontat Marea Britanie și au infectat toată Europa de Vest cu teoriile lor numite pompos”deconstructivism, teoria critică a genului și rasei ” etc unii așteaptă o pleașcă si aici pe aceeași temă, și probabil vrei și tu o.moka gen responsabil cu lozinca pe model ex PCR altă trambulină pentru cei moraly challenged, ca să vorbesc trendy, pe limba de lemn pe care o promovezi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.