G4Media.ro

Alertă în București: O nouă scurgere de gaze la o stație GPL/…

sursa foto: ISUBIF

Alertă în București: O nouă scurgere de gaze la o stație GPL/ ISU București: ”Nu a existat un pericol de explozie pentru că am ajuns în timp util”/ Pompierii au intevenit cu apă asupra buteliei, populația a fost evacuată

Alertă în București, sâmbătă seară, după ce a avut loc o nouă scurgere de gaze la o stație GPL, în cartierul Vitan-Bârzești, din Sectorul 3 al Capitalei. Stația fusese închisă în urmă cu trei zile, în urma unui control al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR).

Stația de GPL se află pe Strada Energeticienilor, nr. 88, conform surselor G4Media. Pompierii au făcut verificări, iar prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat pentru Antena 3 CNN că pericolul a fost neutralizat, iar 50 de oameni ar fi fost evacuați.

Zona a fost securizată și strada a fost închisă conform imaginilor furnizate de ISU București, care susține că sunt scăpări de gaze la un robinet. ISU București a mai transmis că populația a fost evacuată pe o rază de 100 m pentru siguranța acesteia până la remedierea situației. Pompierii au intervenit cu 5 autospeciale de stingere și au acționat cu o perdea de apă asupra buteliei.

UPDATE 19:30 ISU București a transmis că s-a montat un robinet de siguranță peste robinetul inițial:

  • ”În acest moment nu se mai simte miros de gaze. Se fac măsurători periodic la fața locului de către echipajul CBRN. Se redimensionează dispozitivul – rămân la fața locului 2 autospeciale de stingere pentru supraveghere și tranzvazarea gazului”.

UPDATE 19:45 Alexandru Precup, inspector șef ISU București:

  • Am pus dispozitiv de apă peste GPL, după care s-a montat urgent o supapă de siguranță și nu mai sunt scăpări în atmosferă. A fost evacuată inclusiv o sală de sport din apropiere, unde era un meci de handbal și 50 de persoane care se aflau în proximitatea acestui amplasament. Nu mai există niciun pericol, încercăm să aducem o autocisternă pentru transgazarea GPL. Vom rămâne aici pe toată perioada intervenției. Nu a existat un risc real de explozie datorită faptului că am ajuns în timp util.

știre în curs de actualizare

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Gulag Beton Robert Negoita este Judetz Gaz Politic Lichefiat.

  2. Acu niscai vreme (2009), SRI-ul se bătea cu pumnu-n piept că a prins un terorist.
    După „festivalurile” azilelor groazei, după 2 MAI-ul drogat (ș-un-sfert al 1-ului MAI muncitoresc al SRI) RADIO EREVAN ne aduce aminte de teroristul în șlapi prins cu mâța-n sac de SRI!!!
    Cică a plecat din 2 MAI, a „tranzitat” Crevedia, prin Caracal și a ajuns in TM având un dispozitiv de transfer gaze GPL între cele 2 butelii deținute neomologate nici măcar de conștiința și știința „teroristului” despre existența acelui dispozitiv din mașină. Despre Bucureștiul, dâmb-ovițean nu sunt alte relatări până azi.