G4Media.ro

VIDEO Alegi să studiezi în România sau în altă țară? Trei tineri…

Foto: Universitatea Româno-Americană

VIDEO Alegi să studiezi în România sau în altă țară? Trei tineri au răspuns pe ce se bazează opțiunea lor: „Să mă dezvolt în mediul natal”/ ”Pentru oportunități de viitor”

Andrei și Daria, doi proaspăt studenți din București au explicat pentru G4Media chiar la deschiderea anului universitar de ce au ales să studieze în România. Între motivele principale: pentru că sunt mai aproape de familie, pentru că vor să fie îndrumați de profesorii de aici și pentru că și în mediul natal se pot dezvolta.

„Am dorit să încep de aici și să mă extind în viitor către ceva mult mai mare. Îmi doresc pe viitor să studiez în Coreea, sunt foarte pasionat de limba coreeană – acum o studiez aici, la Româno-Americană, la departamentul de studii asiatice. Mi se pare că limbile asiatice sunt extrem de importante, sunt foarte puțini români care le vorbesc și aceștia nu sunt deloc cunoscuți. Cred că nu prea sunt cunoscute culturile asiatice în România, care sunt unele foarte frumoase și cred că ar trebui îmbinate aceste culturi și cultura noastră europeană”, a spus Andrei Petre, student și bursier la această universitate.

Daria Bratu tocmai a devenit și ea studentă la aceeași universitate. „Am ales România pentru că sunt de părere că și aici am oportunități multiple. Am oameni lângă mine foarte dedicați, prieteni, familie, cadre didactice, îmi sunt alături, îmi oferă oportunități de a mă dezvolta și aici. Mi-am dorit ceva care să se bazeze pe implicarea foarte mare a studentului, îmi doream ca implicarea noastră să conteze și pentru note și pentru activiățile extracuriculare”, a spus Daria pentru ENTR/G4Media.

Daria și-a ales ca domeniu de studiu turismul și managementul ospitalității.

La finalul săptămânii trecute a avut loc și Târgul de universități străine – International University Fair – unde au participat 60 de universități și instituții educaționale din Europa și peste 20.000 de vizitatori.

Andrei Dumitru este în clasa a XII-a și a fost voluntar la târg, pentru al treilea an consecutiv. El a spus pentru ENTR că s-a decis să urmeze studii în domeniul psihologiei și a ales ca țară Franța.

Tinerii care au vizitat târgul educațional au putut studia ofertele instituțiilor din 12 țări europene.

Cei care au ales deja să studieze în România, precum Andrei și Daria au început în această săptămână cursurile în noul an universitar.

La Universitatea Româno-Americană evenimentul de deschidere a noului an a avut loc vineri, 29 septembrie, printr-un eveniment în Aula Magna unde au participat studenți, profesori, absolvenți și reprezentanți oficiali ai Ambasadelor Statelor Unite ale Americii, Republicii Socialiste Vietnam, Japoniei, Republicii Coreea, Indiei și ai UNICEF, transmite instituția, printr-un comunicat de presă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Felicitări, v-ați ales studenți care au mers cu bună știință (a lor sau a părinților) la universitatea unde se tocește cel mai mult și unde ies tineri SRI-iști.
    Oare de ce au mers, de fapt, la București?

  2. Sa ma dezvolt in mediul natal ? Suna a invata sa fii smecher, sa stii cand sa dai si cand sa iei spaga, cum se face trafic de influenta….

  3. Naivitate tinerească! In mediul „natal” se dezvoltă doar nepoții și amantele pușcăriașilor! Fugiți cât încă puteți, înainte de a face copii! Nu rămâneți sclavi la speciali și infractori!