G4Media.ro

Alegeri în Rusia: S-au raportat atacuri informatice împotriva comisiei electorale / Acestea…

Alegeri în Rusia: S-au raportat atacuri informatice împotriva comisiei electorale / Acestea ar fi fost organizate ”din ţări străine”

Comisia electorală rusă a denunţat sâmbătă atacuri informatice ‘din străinătate’ împotriva resurselor sale, în a doua zi a votului pentru alegerile legislative, pentru care autorităţile au pus sub presiune giganţii internetului, transmite Agerpres, care citează AFP.

Scrutinul, care se desfăşoară până duminică, are loc după luni de represiuni care au avut ca ţintă mişcarea opozantului Aleksei Navalnîi şi a aliaţilor lui, care i-au chemat pe alegătorii ruşi să ”voteze inteligent” pentru candidaţii aflaţi în cea mai bună poziţie de a-i învinge pe cei ai puterii.

Sâmbătă, autorităţile electorale au afirmat că au fost supuse unui număr de ”trei atacuri” organizate ”din ţări străine”. Potrivit unui responsabil al Comisiei electorale, Aleksandr Sokolciuk, două atacuri au vizat resursele site-ului comisiei, iar un al treilea a fost de tipul ”blocare a accesului”.

”Atacul a fost destul de puternic”, a afirmat Sokolciuk, citat de agenţiile de presă ruse, adăugând că alte atacuri sunt ‘în pregătire’ pentru duminică, ziua principală a votului, care se desfăşoară parţial şi online.

Responsabilul rus nu a precizat care sunt statele acuzate de atac.

Opoziţia rusă a acuzat giganţii Google şi Apple de ‘cenzură’ pentru că au cedat presiunii guvernului, retrăgând o aplicaţie electorală mobilă anti-Kremlin creată de mişcarea lui Navalnîi.

În prima zi de vot, vineri, observatorii independenţi de la organizaţia Golos au înregistrat peste 2.000 de nereguli.

Aproape niciun candidat care se opune politicii preşedintelui Vladimir Putin nu a fost autorizat să se prezinte la aceste alegeri legislative, care ar urma să fie câştigate de partidul la putere Rusia Unită, totuşi foarte impopular.

foto: Comisia Electorală Centrală

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Să facă ce cu acest atac? Să nu mai ia putiniștii 99,99%? E greu de crezut că pierde cineva timpul cu așa ceva.

  2. Putin nu lasa coruptii sa ia puterea. Un om sanatos stie ca ar vinde Rusia bucata cu bucata. Romania democrata a ajuns tara in care unii se lafaie si altii mor de foame. Putin nu vrea sai lase pe rusi sa ajunga la fel. Decat hotii il considera rau.