G4Media.ro

ALDE Bistriţa Năsăud a fuzionat prin absorbţie cu filiala judeţeană a PSD,…

ALDE Bistriţa Năsăud a fuzionat prin absorbţie cu filiala judeţeană a PSD, deși partidul este în negocieri de fuziune cu PNL/ Peste 60 de aleși locali au devenit social-democrați

Filiala judeţeană ALDE Bistriţa Năsăud a fuzionat prin absorbţie cu filiala judeţeană a PSD, în urma fuziunii trecând la social-democraţi peste 60 de aleşi locali care au obţinut mandate pe listele ALDE. Conducerile celor două filiale judeţene au invocat un parteneriat de peste 10 ani, care a stat la baza acestei decizii.

„Ca urmare a discuţiilor la nivel central privind fuziunea ALDE -PNL, la nivel local cele două organizaţi s-au pronunţat pentru continuarea proiectului început încă din 2012, proiect pentru dezvoltarea judeţului Bistriţa Năsăud. (…) A fost o construcţie care a funcţionat, care a lucrat foarte multe realizări administrative, oamenii ne-au încărcat cu această putere şi avem o responsabilitate”, au anunţat, miercuri, într-o conferinţă comună, oficialii PSD Bistriţa Năsăud şi ALDE Bistriţa Năsăud.

În filiala judeţeană a PSD votul privind fuziunea cu ALDE a fost dat în unanimitate. În ceea ce priveşte filiala judeţeană ALDE, votul a fost dat cu majoritate, din totalul de 35 de votanţi, unul votând împotrivă, unul abţinându-se iar trei neexprimându-şi votul.

Dintre aleşii locali ai partidului, în număr de 61, 51 au votat pentru fuziune, au anunţat oficialii ALDE Bistriţa Năsăud.

Filiala judeţeană ALDE care a fuzionat cu PSD avea cinci primari, patru viceprimari, un vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi 52 de consilieri locali. Reprezentanţii celor două filiale judeţene au semnat protocolul de fuziune miercuri după amiază, în faţa jurnaliştilor.

Întrebaţi cum este posibil ca o filială să decidă o astfel de fuziune în lipsa acordului conducerii centrale a partidului, reprezentanţii celor două partide au explicat că organizaţiile judeţene de partid au personalitate juridică şi pot decide în forurile statutare inclusiv fuziunea cu altă formaţiune politică.

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuţ Stroe a anunţat, în 11 ianuarie, că a fost decisă în şedinţa BPN comisia de negociere care va dialoga cu ALDE, în vederea unei fuziuni.

O săptămână mai târziu în 18 ianuarie, a avut loc o primă întâlnire între echipele de negociere PNL şi ALDE, în vederea fuziunii celor două partide, iar discuţiile au avansat în aşa fel încât săptămâna viitoare este posibil să se anunţe data Congresului în care se va valida această fuziune.

”A fost un start foarte bun al acestor discuţii, a avansat considerabil această idee a fuziunii dintre cele două partide, s-au armonizat viziunile, s-au stabilit obiective comune şi s-a stabilit un parcurs procedural care va fi validat în forurile de conducere ale celor două partide pentru a avea Congresul de fuziune cât mai repede”, declara Ionuţ Stroe, într-o conferinţă de presă în 18 ianuarie.

sursa: News.ro 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Eu nu vad contradictia. PSD sau PNL, tot in sanul USL revine ALDE.

 2. Astia de la pnl, saracii, chiar sint cre tini.

 3. Pai cum PNL=PSD, nu e nicio diferenta in care dintre cele doua mizerii s-a infitrat ALDE. Mizerie la mizerie trage.

 4. Niste vizionari si deschizatori de drumuri, anticipand fuziunea prin absorbtie a PNL in PSD.
  Iohannis, 2023:
  Am decis sa dau PSDului inca o sansa.
  Furt placut tinerilor, furt placut!

 5. Nu e nimic neobișnuit. E dovada faptului că romenul votează de vreo 30 de ani numai scursuri, sub diverse embleme de partid, din CFSN-UL lui Ilici.

  BTW, mai trăiește?
  Sau azi e la serbarea dedicată „asasinatului” ?

 6. Ce credea prostul ala de Cîțu?! Trebuie să fii cu capul să te duci în PNL în ziua de azi!

 7. ALDE a fost satelitul PSD-ului.

 8. Oare ce întelege R. Stroe prin „s-au armonizat viziunile”? PNL a adoptat viziunea ALDE?
  Oricum PNL a ajuns de râsu’ lumii, nus stiu ce prostii ar putea duce partidul mai jos.