G4Media.ro

Alba: Campanie inițiată de Arhiepiscopia Ortodoxă în sprijinul sinistraților din Apuseni

Alba: Campanie inițiată de Arhiepiscopia Ortodoxă în sprijinul sinistraților din Apuseni

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a iniţiat, la nivelul protopopiatelor din judeţul Alba, o campanie de ajutorare a persoanelor afectate de inundaţiile produse recent în mai multe localităţi din Munţii Apuseni, potrivit unui comunicat postat miercuri pe site-ul Arhiepiscopiei.

Astfel, în urma unei vizite pastorale efectuate luni şi marţi de Arhiepiscopul Irineu în zona Munţilor Apuseni, prilej cu care acesta a trecut şi prin localităţile afectate de inundaţii şi a constatat pagubele ce au fost produse de furia apelor, la nivelul celor cinci protopopiate din judeţul Alba a fost iniţiată o colectă în bani pentru ajutorarea a peste 300 de persoane din Ocoliş, Gura Sohodol, Roşia Montană, Cărpiniş etc.

„Credincioşii din Arhiepiscopia Alba Iuliei care doresc să sprijine financiar familiile afectate de inundaţii se pot adresa preotului parohiei de care aparţin. De asemenea, pot şi făcute donaţii în contul Protopopiatului Ortodox Român Câmpeni (adresa: str. Horea, nr. 21, Câmpeni, jud. Alba, cont: RO12 RNCB 0008 0211 8319 0001, CUI: 4331180, contact: 0743 134 758)”, se menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, potrivit sursei citate, Arhiepiscopia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Târgu-Mureş, prin voluntarii Centrului eparhial şi prin membrii Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români – filiala Alba Iulia, vor distribui produse alimentare persoanelor afectate de inundaţii.

Mai multe zone din judeţul Alba au fost afectate recent de inundaţii, consemnează Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Raul Ștef

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. daca faca aia ceva ok nu se comenteaza, daca era de rau….era inghesuiala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.