G4Media.ro

Agenția pentru Protecția Mediului București: Generatorul de căldură din cartierul Aviației nu…

sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Agenția pentru Protecția Mediului București: Generatorul de căldură din cartierul Aviației nu are aviz de mediu

Generatorul de căldură instalat de Primăria Sectorului 1 în colaborare cu Compania Municipală Termoenergetica nu are aviz de mediu, susține Agenția pentru Protecția Mediului București, informează Agenția de presă Rador.

Conform răspunsului Agenției pentru Protecția Mediului București la solicitarea București FM, înregistrată cu numărul 343/1001.2022, generatorul de căldură instalat de către Primăria Sectorului 1 în cartierul Aviației, în vecinătatea Punctului Termic nr. 5 al Termoenergetica, din strada Siriului, nu are aviz de mediu.

Astfel, la întrebarea „A solicitat Primăria Sectorului 1 un aviz de mediu pentru generatorul amplasat în cartierul Aviației în cadrul programului Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1, București”, cei de la APM București răspund că: „Nu s-au solicitat acte de reglementare din punct de vedere al protecției mediului”.

La întrebarea cu privire la nivelul de poluare generată de către respectivul utilaj, răspunsul APM București este: „Având în vedere faptul că nu s-a autorizat activitatea din punct de vedere al protecției mediului, nu se cunosc specificațiile tehnice ale instalației”.

Într-un răspuns la o solicitare București FM, Primăria Sectorului 1 susține că „Echipamentul se încadrează în normele stabilite prin Legea 188/2018 privind limitarea emisiilor în aer ale anumitor poluanți proveniți de la instalații medii de arderi”, fără a oferi alte detalii asupra nivelului emisiilor poluante ale instalației.

În context, trebuie menționat faptul că, prin protocolul de colaborare încheiat între Compania Municipală Termoenergetica și Primăria Sectorului 1, protocol care nu a fost supus aprobării Consiliului Local din Banu Manta, toate obligațiile în ceea ce privește exploatarea instalației revin Primăriei Sectorului 1. Astfel, conform capitolului „Drepturile și obligațiile părților”, „Sectorul 1 al Municipiului București are următoarele drepturi și obligații:

1) Finanțează, în conformitate cu atribuțiile ce îi revin, acțiunile, lucrările, serviciile necesare de instalare, operare și reparare a echipamentelor specializate, pentru a asigura agentul termic, conform diagramei de reglaj, la punctele termice cu probleme în asigurarea parametrilor necesari. Pentru menținerea integrității echipamentelor montate, se va asigura paza prin mijloace specifice. (…)

3) Întreprinde orice alt demers în vederea pregătirii și implementării obiectivului Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1, în limitele stabilite prin prezentul protocol, precum și a dispozițiilor legale în vigoare, inclusiv obținerea avizelor și autorizațiilor prevăzute de lege”, se spune în protocolul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Municipală Termoenergetica.

Sursa foto: Unsplash / Julian Hochgesang

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

32 comentarii

 1. La la doilea mandat si doar 33 de ani, ii va depasi pe Nastase si Orban Ludovic-meserie de baza in care trebuie doar sa punctezi pe ici pe colo-nimic concret si palpabil- pana la pensia speciala.

  • atunci voteaza USL care de 33 ani tolereaza ceea ce Bulai critica

  • Culmea ca Bulai si-a si dat demisia (alaturi de toti din USR in bloc) tocmai ca sa nu beneficieze de pensia speciala… dar deh, dati-i inainte cu „astia sunt legebetei, sunt vanduti strainilor, nu vor sa faca nimic bun pentru romani etc.”

  • Care sunt ziariștii bătuți??? De ce nu spune cine și t? Marxistii delireaza din nou.

 2. Comisia o sa spuna ca s-au inregistrat progrese, ca inainte de a fi batuti jurnalistii sunt amenintati mai intai, iar prima data sunt batuti mai usor, fara oase rupte.. In conluzie, suntem pe calea cea buna si trebuie ridicat MCV-ul.

  • Pe cei de la DIGI 24 sper că nu i-au bătut că ăstia vorbesc numai de bine🤣🤣🤣🤣🤣

 3. Pe 10 August i-au batut si pe aia de afara asa ca ce sa mai spunem.

 4. Cine a fost batut? Unii mai si mint doar pentru senzational!

 5. G4M, ca promotor USR, ne puteți preciza, va rog, care au fost jurnaliștii bătuți și în ce context?

  • De exemplu jurnaliștii bătuți la Suceava anul trecut, pentru că au devoalat relația dintre hoții de lemne și politrucii locali. Sau jurnaliștii bătuți pe 10 august 2018, când PSD a ordonat represiunea. Caută pe net, dacă nu cumva ești slugă PSD.

  • Ca de obicei USR se dovedește antinațional! Fără cuvinte! Da, meseria de ziarist poate fi periculoasă. De asta au și pensii speciale! Ce? Nu știați? Da! Au! Dar tac!

  • @Ionuț „De asta au și pensii speciale…”
   Indică-ne sursa și te credem pe cuvânt.

  • @2mai Este vorba de legea 8/2006. Primesc o indemnizație de 50% din pensie dacă au lucrat ca ziariști minim 15 ani făcând parte din Asociația aia a lor. Totodată primesc pensii speciale și directori de publicatii, redactori, realizatori, publicisti comentatori, fotoreporteri sau colaboratori de presa. Dar nu mă vede pe mine!!! Caută!!!!!

  • USR spune adevărul pe care Ciolhannis încearcă să-l ascundă, că România e feuda securiștilor și hoților PSDNL. Dar ce mai contează, lumea ne așteaptă, nu suntem obligați să trăim printre hoți și milogi.

 6. Foarte bine, asa e bine!
  Comisia Europeana analizeaza ca MCVul din 2022 sa fie ultimul, „Romania a facut progrese remarcabile”, dupa cum spunea ieri dl prezident Haos la intalnirea cu dna Vera!!!!
  Foarte bine, veti intra in randul lumii „selecte” a statelor de drept din UE!!!

 7. S-a porcit și Jourova! Nicio speranță de la UE!

 8. Prea putini.

 9. Sa nu mai vorbim de Sosoaca si circul care l,-a facut cu cei de la RAI.

 10. Da, eu sunt militar. Mă simt jignit de afirmații de genul „România militarizată”. Când prim ministru a fost economist, profesor și orice vreți nu a acuzat nimeni o întreagă profesie, peste o sută de mii de oameni! Extremiștii de la USR asta fac in condițiile în care militarii i-au votat masiv! Asta este instigare la ură!

  • E adevărat că spre deosebire de ziariști, militarii primesc în plus la pensie 20%? E adevărat că atunci când Băsescu v-a trecut pe contributivitate, la 80% dintre voi v-a crescut pensia?

  • Doar in dictaturi statul e condus de militari si servicii, asa cum e acum in Romania. Daca nu ai priceput ca e rau pentru democratie sa fie o conducere militarizata, inseamna ca nu te duce capul.
   Iar partea cu „extremistii” USR votati masiv de militari e comica tare! 🙂
   Tu voteaza PSD/PNL/UDMR in continuare, ca ei fura tara asta de 32 de ani, dar iti dau pensie speciala de la 45-50 de ani din banii mei si ai altor civili fraieri.
   PS. Tot ce nu e bazat pe contributivitate se cheama „pensie speciala”!

  • Ca de obicei, multă ură, puțină știință! „Cele mai multe voturi au mers catre Alianta 2020 USR PLUS, si anume 300 (39,4%) . 133 de militari au optat pentru PNL (17,4%), iar cu Pro Romania au votat 93 (12,2%) . PSD-ul s-a clasat abia pe locul patru cu 48 de voturi (6,3%).” E vorba de colegii din Afganistan. Pensia nu e „specială” ci profesională iar dacă o vrei vino și muncește cu mine! Dar USR urăște militarii și Armata Română!

  • @Ionut Da și da! Problema e că sunt militari răniți care nu au deci destulă vechime și pentru care contributivitatea ar însemna o nenorocire. De aceea în toate țările NATO militarii au pensii de serviciu. Suntem sigura țară în care chestia asta se discută!

  • scuteste-ne! cand furai motorina din unitate, erai mare meletar, nu? sau cand tu faci naveta sau chiar stai in acelasi oras cu unitatea dar incasezi nemeritat ajutorul de chirie cum e, tot mare meletar esti, nu? sau meletarii de la clubul de sport steaua, mari meletari toti. sau militarii care n-au nicio treaba cu armata de la institutul de istorie, muzeele militare, arhive, sistemul de invatamant, soferi etc vinde povestile in alta parte!

 11. Malin Bot ii unul dintre jurnaliștii bătuți și este mereu amenințat și intimidat inclusiv de mafia PSD

  • Categoric,MALIN BOT este un „gladiator” al presei romanesti si a aratat,pe viu,ca cea mai mare parte din institutiile statului nu respecta legea,încalcand drepturile si libertatile cetatenilor.Ne-a aratat,pe propria piele,ca functionarii statului n-au nici o retinere in a comite abuzuri.

 12. Măi Bulaiule, statuie MILOAGĂ și tu ești vreo somitate care lucrează pentru salvarea românilor.

 13. A310,esti cumva vreo entitate cu chip de om sau robotul interlopilor?

 14. Ca de obicei adevărul este la mijloc…
  Sunt și ziariști maltratați dar și ziariști șantajisti…
  Dar Bulai….ehe… Bulai este special… exemplul tipic de tânăr jmeker…
  Nu a muncit niciodată mai mult de trei zile…
  Permanentul reprezentant al tineretului…Bulai…apreciat și iubit…da din fleancă…și proștii îl voteaza…

  • Asa e,ai dreptate,d-aia sunt batuti ziaristii,pentru ca Bulai,reclamagiul,e șmecher.
   De cand e in vigoare constitutia asta,cei mai mari smecheri sunt reclamagii.Daca n-ar fi „spurcatii”astia in raiul infractorilor ar fi fost o liniste deplina,iar politia urma sa se desfiinteze,ca si asa e ……