G4Media.ro

Agenția Națională de Securitate înființează un centru de securitate pentru inteligență artificială

sursa foto: captura

Agenția Națională de Securitate înființează un centru de securitate pentru inteligență artificială

Agenția Națională de Securitate (NSA) începe un centru de securitate pentru inteligență artificială – o misiune crucială pe măsură ce capacitățile de inteligență artificială sunt din ce în ce mai mult dobândite, dezvoltate și integrate în sistemele de apărare și de informații ale SUA, a anunțat joi directorul demisionar al agenției, conform securityweek.com.

Generalul de armată Paul Nakasone a declarat că centrul va fi încorporat în Centrul de colaborare în domeniul securității cibernetice al NSA, unde lucrează cu industria privată și cu parteneri internaționali pentru a întări baza industrială de apărare a SUA împotriva amenințărilor din partea adversarilor conduși de China și Rusia.

„În prezent, menținem un avantaj în domeniul inteligenței artificiale în Statele Unite. Acest avantaj al IA nu ar trebui să fie considerat ca fiind de la sine înțeles”, a declarat Nakasone la Clubul Național de Presă, subliniind în special amenințarea din partea Beijingului.

Întrebat dacă SUA au detectat fie Rusia, fie China, care încearcă să influențeze alegerile prezidențiale americane din 2024, Nakasone a răspuns: „Nu am văzut încă acest lucru”. El a precizat că o serie de alegeri vor avea loc în întreaga lume înainte de acest moment și a spus că SUA vor colabora cu partenerii și aliații pentru a contribui la descurajarea oricăror astfel de eforturi.

În ultimele luni, China a intensificat operațiunile cibernetice axate pe instituțiile americane și aliate, care ar putea include prepoziționarea de programe malware concepute pentru a perturba comunicațiile militare, spun cercetătorii în domeniul securității cibernetice. Miercuri, SUA și Japonia au emis o alertă în care au afirmat că hackerii chinezi au vizat entități guvernamentale, industriale, de telecomunicații și alte entități care sprijină armatele lor.

Nakasone a fost întrebat despre utilizarea inteligenței artificiale pentru a automatiza analiza vectorilor de amenințare și a alertelor de tip „steag roșu” – și a reamintit publicului că agențiile de informații și de apărare din SUA folosesc deja inteligența artificială.

„IA ne ajută, dar deciziile noastre sunt luate de oameni. Și aceasta este o distincție importantă”, a spus Nakasone.

Înființarea centrului de securitate pentru inteligență artificială are loc în urma unui studiu al NSA care a identificat protejarea modelelor de inteligență artificială împotriva furtului și sabotajului ca fiind o provocare majoră pentru securitatea națională, mai ales în contextul în care tehnologiile generative de inteligență artificială apar cu un imens potențial de transformare atât pentru bine, cât și pentru rău.

Nakasone a declarat că acesta va deveni „punctul central al NSA pentru valorificarea cunoștințelor din domeniul informațiilor externe, contribuind la dezvoltarea de orientări privind cele mai bune practici, principii, evaluări, metodologii și cadre de risc” atât pentru securitatea AI, cât și pentru obiectivul de a promova dezvoltarea și adoptarea în siguranță a AI în cadrul „sistemelor noastre de securitate națională și al bazei noastre industriale de apărare”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...