G4Media.ro

Agenția Națională Antidrog nu oferă servicii minime pentru consumatorii de droguri, nu…

Foto: Pexels.com

Agenția Națională Antidrog nu oferă servicii minime pentru consumatorii de droguri, nu are personal specializat și nici condiții. În opt județe din țară și în Sectorul 2 nu există încadrat medic, psiholog și nici asistent social – raport Curtea de Conturi

În 87% din centrele Agenției Naționale Antidrog nu există echipă terapeutică completă care să asigure evaluările solicitate și serviciile minime de asistență integrată pentru consumatorii de droguri. În cazul a nouă centre de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județean (CPECA) nu există încadrat nici medic, nici psiholog și nici asistent social. Este vorba de sectorul 2 al Capitalei și județele Călărași, Teleorman, Bacău, Covasna, Gorj, Olt, Botoșani, Arad, conform unui raport publicat de Curtea de Conturi, scrie Edupedu.ro.

„Mai mult, datele ANA nu reflectă cu acuratețe, în timp real, numărul beneficiarilor de asistență integrată și serviciile oferite acestora”, potrivit raportului.

„Nu există niciun centru de consiliere socio-vocațională și nicio comunitate terapeutică”, se mai precizează în raport.

Centrul de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județean (CPECA) este important în  cazurile elevilor care consumă droguri și în prevenirea consumului de droguri

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Dar sigur o liotă de nepoți si amante iau 15.000 lei pe lună la agențiile de genul ăsta și sunt indignați că nu li s-a mai mărit salariul din 2020!
    Votați Rusia in continuare! (PSD-PNL-UDMR-AUR)