G4Media.ro

Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea vaccinului rusesc anti-Covid

Agenția Europeană a Medicamentului începe evaluarea vaccinului rusesc anti-Covid

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a început procedurile de evaluare a vaccinului rusesc Sputnik anti-Covid, potrivit unui comunicat al instituției europene.

Vaccinul a fost dezvoltat de centrul rus de epidemiologie și biologie Gamaleya, iar cererea de autorizare a fost depusă de compania germană R-Pharm Germany GmbH.

EMA anunță că studiile clinice depuse în dosar indică faptul că vaccinul Sputnik declanșează producția de anticorpi și celule autoimune care țintesc coronavirusul SARS-CoV-2 și ar putea să ajute la protejarea împotriva COVID-19”.

Ungaria și Slovacia sunt cele două state membre UE care au început deja administrarea vaccinului rusesc fără a mai aștepta evaluarea la nivel european, bazându-se doar pe evaluarea națională. Croația e următorul stat membru UE care așteaptă evaluarea la nivel național.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat până acum trei vaccinuri, cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech, de AstraZeneca/Universitatea Oxford și de Moderna. Este în curs de evaluare un al patrulea vaccin dezvoltat de Johnson & Johnson. (sursa foto: Russian government website)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. dupa ce vom aduce Sputnik o sa ne spuna iar Gheorghita ca nu trebuie sa stim cu ce ne vaccinam :)))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.