G4Media.ro

Agenda săptămânii la Parlamentul European: Măsuri pentru siguranța jucăriilor

Agenda săptămânii la Parlamentul European: Măsuri pentru siguranța jucăriilor

În săptămâna 6-12 decembrie eurodeputații au pe agendă măsuri pentru a garanta jucării mai sigure pentru copii și prezentarea unor idei pentru îmbunătățirea luptei împotriva cancerului la nivelul UE, potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului European. 

În Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor va fi votat joi un raport cu propuneri care să garanteze că jucăriile vândute pe piața UE, inclusiv cele importate din alte țări, sunt durabile și sigure,

Parlamentarii din comisia specială pentru lupta împotriva cancerului vor înainta joi recomandările lor pentru dezvoltarea politicilor UE pe această temă. Raportul se axează pe combaterea inegalităților în prevenirea, tratamentul și rata de supraviețuire în Europa și solicită mai mult sprijin pentru cercetare și inovație, dar și pentru tratamente mai accesibile și mai ușor de procurat, se mai arată în comunicatul PE.

Vineri va avea loc o conferință la nivel înalt cu privire la migrație și azil, în care va fi analizată situația actuală și posibilele măsuri, printre care noul Pact privind migrația și azilul, precum și parteneriatele pentru migrație cu state din afara UE. Reuniunea este organizată de Parlamentul European și de ultimele 3 președinții rotative ale UE (Germania, Portugalia, Slovenia).

Tot în această săptămână, sâmbătă cele trei filme aflate în competiție pentru Premiul publicului LUX 2022 vor fi anunțate sâmbătă în cadrul ceremoniei Premiilor Academiei Europene de Film ce va avea loc la Berlin. Acest premiu paneuropean este acordat de Parlament în cooperare cu Academia Europeană de Film, iar câștigătorul este ales în urma votului publicului și cel al deputaților europeni.

Sursa foto: Parlamentul European 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Siguranța jucăriilor? Ce agendă demonică au dictatorii ăștia de la UE, eu zic să facem RoExit rapid până nu e prea târziu.

  • Mai nou când aud că iau globaliștii măsuri să ne protejeze încep să mă îngrijorez. Ne iau ăștia toate drepturile și libertățile pentru binele nostru.

  • Lasă că politicienii românași ți le apără, toată ziulica se gândesc ăștia de la noi cum să îți apere ție drepturile.

  • Când auzi asemenea enormități cu globaliștii și dictatura de la UE care ne iau drepturile și libertățile nu știi ce să faci mai întâi dacă se râzi sau să te îngrijorezi. Sunt unii oameni care nu știu ce vorbesc noroc că nu sunt mulți.

  • Dap, e in legatura cu limitarea produselor ce contin substante carcinogene. Sunt multe chestii acolo, jucariile sunt asa, si ele incluse ca unii continua sa importe chestii fara sa verifice daca produsele alea sunt conforme.

   Se pare ca unora li s-a parut amuzant sau ceva ca vor sa limiteze SI jucariile alea de cauciuc (in mare parte chinezesti) care contin nitrozamine https://ro.wikipedia.org/wiki/Nitrozamin%C4%83 . Ca sa citez „Majoritatea nitrozaminelor sunt carcinogene” . Printre multe altele, cum ziceam.

   Daca e careva interesat principala sursa a cancerului la copiii sub 36 de luni sunt suzetele si jucariile din cauciuc ce contin Nitrosatabile. Alea is mai nasoale decat fumatul si sunt si puternic mutagene.

   Dar na, poate pt unii nu e important ca au copiii probleme cu dintii de la jucariile de 2 lei sau unii mai ghinionisti fac cancer la stomac.

  • @Draggy, tu trăiești în lumea viselor. Nu vreau să fac parte din noul tău normal.

  • Sun Tzu, singura pretenție pe care o mai am de la politicienii este să mă lase în pace. În rest nu mai am așteptări de la ei.

 2. Mizeria de parlament european trebuie desfiintata urgent. Avem destui trantori in parlamentele nationale, la ce ne mai trebuie inca unii in plus??

  • Mai intai incepe prin a demonta Duma de stat, parlamentul de la tine de acasa de la Moscova. Ala e inutil, deciziile se iau oricum intr-un singur birou. Asta din UE e o magaoaie mare, inceata si uneori cacofonica, dar functioneaza si o face chiar in mod democratic.

   Si da, cineva trebuie sa aiba grija si de chimicalele din jucarii, pentru ca sigur pe firma chineza care le produce o doare undeva de siguranta consumatorilor europeni.

 3. Oare când se vor ocupa eurodeputații și de siguranța populației în relație cu urșii care bântuie în unele zone din România?

 4. Astia vor sa dicteze pentru orice misca in lumea asta.