G4Media.ro

Africa de Sud intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru…

Africa de Sud intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care vor fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului

Regiunea sud-africană Gauteng, unde se află şi oraşele Johannesburg şi Pretoria şi care a devenit epicentrul pandemiei de COVID-19 pe continentul african, intenţionează să sape peste 1,5 milioane de morminte pentru eventualitatea în care acestea ar fi necesare din cauza răspândirii necontrolate a coronavirusului, relatează miercuri agenţia EFE.

Responsabilul provincial pentru sănătate, Bandile Masuku, a transmis informația în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Johannesburg, înaintea unei vizite pe un teren unde se sapă deja morminte pentru situaţia în care ar fi nevoie de înmormântări masive.

„Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a explicat Bandile Masuku, conform Agerpres.

Africa de Sud este ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19 pe continentul african, cu circa 40% din cazurile descoperite pe acest continent. Până în prezent în Africa de Sud au fost confirmate 215.855 de cazuri de coronavirus, dintre care 3.502 decese.

Relativ ferită de pandemie când aceasta se extindea în Europa, începând din luna iunie Africa de Sud a înregistrat creşteri galopante ale infectărilor, care au ajuns în ultima vreme la circa 10.000 pe zi.

Creşterea numărului cazurilor coincide cu relaxarea măsurilor de izolare începând de pe 1 iunie, mai ales în provincia Gauteng, principalul centru politic şi economic al ţării.

Sursa Foto: Soweto,South Africa/ Gauteng province,Jasmina Sopova/UNESCO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Ce ne făceam fraților daca aveam unu de ăsta in grupul nostru medico-tehnico-stiintifico-strategic ?

  2. „Pregătim peste 1,5 milioane de morminte. Este o discuţie incomodă, pentru un medic nu este una dintre cele mai bune teme, dar aceasta este realitatea cu care suntem forţaţi să ne confruntăm şi pentru care trebuie să fim pregătiţi”, a explicat Bandile Masuku, conform Agerpres.

    Ce ne făceam fraților daca aveam unu de ăsta in grupul nostru medico-tehnico-stiintifico-strategic ?

  3. g4 , parca nu luati bani de la orban?

  4. Buna initiativa – se pot face rezervari, si precomenzi! Tarife diferentiate: unu vrea mai spre padure, altu’ mai spre mare. Haideti, ca ferta e limitata!
    Asa, se mai strang niste fonduri pentru efortul de combatere a bolii.

  5. Este modul lor de a conștientiza populația. Este un fel de campanie publicitara cu impact emoțional major. Într-o tara unde majoritatea populației este foarte slab educata, cum altfel sa avertizezi populația de pericol?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.