G4Media.ro

Africa de Sud, despre obligația de a-l aresta pe Putin în cazul…

Sursa foto: Unsplash / Den Harrson

Africa de Sud, despre obligația de a-l aresta pe Putin în cazul unei vizite programate în august: „Luăm act de mandatul de arestare emis de CPI. Suntem, ca guvern, conștienți de obligația noastră legală”

Africa de Sud a declarat că este conștientă de obligațiile sale legale de mandatul internațional de arestare a lui Vladimir Putin, înainte de vizita planificată a acestuia în țară în luna august, relatează Reuters, citată de The Guardian.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Cyril Ramaphosa, Vincent Magwenya, a declarat duminică: „Suntem, ca guvern, conștienți de obligația noastră legală. Cu toate acestea, până la summit, vom rămâne angajați cu diverse părți interesate relevante”.

Putin este așteptat să viziteze Africa de Sud în august pentru un summit BRICS, când Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud poartă discuții.

Africa de Sud nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, dar decizia instanței internaționale o pune într-o situație delicată după mandatul de arestare emis vineri de Curtea Penală Internațională (CPI).

„Luăm act de raportul privind mandatul de arestare emis de CPI”, a declarat Magwenya. „Rămâne angajamentul și dorința foarte puternică a Africii de Sud ca conflictul din Ucraina să fie rezolvat în mod pașnic prin negocieri”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. „Purtătorul de cuvânt al președintelui Cyril Ramaphosa, Vincent Magwenya, a declarat duminică: „Suntem, ca guvern, conștienți de obligația noastră legală. In acest scop, ca guvern, am achizitionat de la McDonalds o masina de tocat carne, iar chiflele le vom face din maniocul nostru national.”

  2. Africa de Sud este intr-o situatie fara iesire. In trecut, Curtea de la Haga, a luat partea majoritatii de culoare neagra a Africii de Sud impotriva guvernului Apartheid care a condus tara de la infiintare. Curtea de la Haga a condamnat sentinta impotriva lui Mandela si a sustinut consecvent lupta poporului de culoare sud-african impotriva Apartheid-ului timp de decenii. Dupa ce Mandela a ajuns presedinte Africa de Sud a devenit imediat membra a Curtii de la Haga, una dintre putinele state africane care fac asta, ei deschizand drumul altora in prezent dea fi membre. Asa ca .. sunt terminati moral daca il primesc pe Putin. Asta este puterea Curtii de la Haga. Abia astept sa vad ce va fi

  3. Sud africanii vor aresta a 15-a sosie alui Putin, care – datorita celor n-spe can.cere – este demult mort.

  4. Putin nu mai există demult, prima nevastă a descoperit adevărul dar voi nu aţi ascultat-o.
    Doar clonele mai există şi toate sunt ori şchioape, ori paralizate sau lovite de atacuri cerebrale.
    Nici una nu supravieţuieşte presiunii şi dau în boală.