G4Media.ro

Afganistan: Liderul taliban ordonă aplicarea strictă a legii islamice, inclusiv execuții publice,…

Sursa foto: Captură video

Afganistan: Liderul taliban ordonă aplicarea strictă a legii islamice, inclusiv execuții publice, lapidarea și amputarea membrelor

Liderul suprem al talibanilor din Afganistan a ordonat judecătorilor să aplice toate aspectele legii islamice, inclusiv execuțiile publice, lapidarea și biciuirea, precum și amputarea membrelor pentru hoți, a declarat un purtător de cuvânt al talibanilor, potrivit agenției AFP, citată de boursorama.com.

Într-un tweet de duminică seara, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a declarat că ordinul „obligatoriu” a venit din partea liderului suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, după o întâlnire cu un grup de judecători.

Akhundzada, care nu a mai fost filmat sau fotografiat în public de la revenirea talibanilor la putere în august 2021, conduce țara prin decret din orașul Kandahar din sud, locul de naștere al mișcării islamice fundamentaliste.

„Examinați cu atenție dosarele hoților, răpitorilor și al celor care se răzvrătesc”, a scris purtătorul de cuvânt, citându-l pe Akhundzada.

„Acele cazuri în care toate condițiile Sharia (legea islamică) … au fost îndeplinite, sunteți obligați să aplicați” întreaga gamă de sancțiuni, a continuat el.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor nu a fost disponibil luni pentru a oferi mai multe detalii.

Liderul suprem se referă la infracțiunile considerate cele mai grave conform legii islamice și pentru care sunt prevăzute diverse pedepse, inclusiv pedepse corporale.

Printre acestea se numără adulterul, acuzarea falsă a cuiva de această din urmă infracțiune, dar și consumul de alcool, furtul, banditismul, apostazia și răzvrătirea.

Potrivit cercetătorilor islamici, condamnarea pentru unele dintre aceste infracțiuni necesită un grad foarte ridicat de dovezi, inclusiv, în cazul adulterului, mărturia a patru bărbați musulmani adulți.

La revenirea lor la putere, talibanii au promis că vor fi mai flexibili în aplicarea legii Sharia, dar au revenit în mare parte la interpretarea ultra-rigoristă a islamului care a marcat prima lor perioadă la putere (1996-2001).

La acea vreme, autorii furtului, răpirii sau adulterului erau pedepsiți în public cu pedepse precum flagelarea, amputarea sau lapidarea.

Femeile, în special, au văzut cum drepturile câștigate cu greu s-au evaporat în ultimele 15 luni și sunt din ce în ce mai excluse din viața publică. Cele mai multe și-au pierdut locurile de muncă – sau sunt plătite cu un salariu de mizerie pentru a sta acasă. De asemenea, femeile nu au voie să călătorească fără o rudă de sex masculin și trebuie să poarte burqa sau hijab atunci când ies din casă.

Săptămâna trecută, talibanii au interzis femeilor să intre în parcuri, grădini, săli de sport și băi publice.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Talibanii astia sunt niste snowflakes, ar trebui sa ia lectii de la Ruzzia in ce priveste tortura si crimele.

 2. A șithol country. De fapt nici nu este tara ,este o adunatura de sălbatici din anul 600.

 3. Apostazia inseamna renuntarea la o religie.

  Trebuie sa crezi cu forta, ca altfel … hârsti!
  Religia e o binecuvantare si Dumnezeu ii iubeste pe toti, dar mai ales pe talibani. 💡

 4. Barbari …dar chestia aia cu amputarea membrelor ,pentru hotie , parca nu e asa rea …
  Va dati seama ce ar fi in Romania, aplicarea unei asemeanea lege ?
  Ar fi o mare exceptie sa vezi un om …intreg !!! ..In Parlament …desigur !:)))))

  • Mare adevar ati spus. Am avea Camera Amputatilor.

  • Abia cu Camera Amputatilor s-ar implementa in sfarsit referendumul. Parlament unicameral cu 300 de hotzi maxim.

  • 😃😃😃😃😃😃😃😃😃😃

 5. Religia păcii.

 6. Daca legea lor e ca cine fura i se taie mana celui ce spune ineptii (precum respectivul barbos) inteleg ca trebuie sa i se taie capul

 7. Ce figura inteligenta de intelectual fin are!