G4Media.ro

Aeroportul Sibiu are nevoie de un nou împrumut pentru a-și finaliza extinderea…

Sursa Foto: /clubferoviar.ro

Aeroportul Sibiu are nevoie de un nou împrumut pentru a-și finaliza extinderea și modernizarea / Proiectul început în 2021 a ajuns la costuri de peste 64 de milioane de euro / 8 destinații ”de linie” de pe Aeroportul Sibiu

Aeroportul Sibiu are nevoie de un nou împrumut pentru a-și finaliza extinderea și modernizarea

Aleșii județului vor dezbate săptămâna viitoarea creșterea garanțiilor oferite Aeroportului internațional Sibiu, astfel încât această din urmă regie să poată împrumuta echivalentul a încă 1,5 milioane de euro pentru a cofinanța lucrările aflate în derulare, anunță Turnul Sfatului.

Proiectul de modernizare și extindere a Aeroportului internațional Sibiu, demarat în 2021 și implementat pe teren de anul trecut, a ajuns la costuri totale de 322 de milioane de lei, cu tot cu TVA (peste 64 de milioane de euro), din care cea mai mare parte este acoperită din fonduri europene nerambursabile.

Conform normelor în vigoare, Aeroportul sibian trebuie să aloce partea sa de finanțare. Pentru această finanțare, Aeroportul a accesat la începutul lui 2022 un credit de 33 de milioane de lei, cu o perioadă de rambursare de 15 ani. În mai 2022, creditul a crescut la 35,59 de milioane de lei, iar acum este nevoie de o nouă creștere a împrumutului, ca urmare a actualizării devizului general al investiției.

Aceste împrumuturi ale Aeroportului sunt garantate de către județul Sibiu, motiv pentru care creșterea valorii împrumutate trebuie aprobată și de către plenul Consiliului Județean.

Traficul pe Aeroportul Sibiu a scăzut cu aproape un sfert, în luna mai 2023, față de 2022. La nivel național s-a înregistrat o creștere de 31%

De pe Aeroportul Sibiu sunt zboruri către 8 destinații (București, Memmingen, Dortmund, Munchen, Viena, Londra, Karlsruhe Baden-Baden și Nurnberg), operate de companiile Austrian, Lufthansa, Wizz Air și Air Connect. De asemenea, companiile Animawigs și HiSky oferă zboruri charter spre Creta, Skiathos, Monastir și Antalya.

Traficul este în scădere, comparativ cu anul trecut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...