G4Media.ro

Aeroportul și cererea de pe piață ar putea scumpi cu 60% prețurile…

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Aeroportul și cererea de pe piață ar putea scumpi cu 60% prețurile locuințelor din Brașov și zona metropolitană / Marii dezvoltatori imobiliar nu mai vând locuințe în stadiul de proiect de frica scumpirilor

Consultanții imobiliari brașoveni anunță o creștere cu 60% a prețurilor locuințelor din Brașov și împrejurimi în următorii cinci ani, relatează BizBrașov.

„Brașovul încă nu a atins potențialul Clujului sau al Constanței. De aceea ne așteptăm la creșteri mari de prețuri în următorii ani, având în vedere apropiata inaugurare a aeroportului, faptul că nu mai ai unde să construiești în oraș, iar indicii urbainstici sunt tot mai drastici, investițiile care ar urma să fie realizate prin PNRR”, a declarat Răzvan Calița, managing partner SVN România Brașov, la deschiderea Târgului Imobiliar Brașov care are loc la Brașov Business Park.

Calița spune că, de la începutul anului, dezvoltatorii au mărit deja prețurile locuințelor noi cu 20%, pentru a suplimenta cheltuielile neprevăzute date de creșterea prețurilor la materialele de construcții.

Kasper Development și Maurer Imobiliare, doi dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din județ au absentat de la târg pentru că nu vor să mai vândă locuințe la stadiul de proiect.

„Mi-au transmis că ei vând acum doar la finalizare, nu mai vând în proiect, și de aceea nu vor fi prezenți”, a spus Sorin Dencescu, organizatorul evenimentului.

”Unii dintre dezvoltatorii din Brașov și-au bugetat construcția la 1.200 de euro/mp, de exemplu, dar între timp materialele de construcții s-au scumpit așa de mult încât au construit cu 1.700 de euro/mp. În condițiile în care au vândut din proiect cu 1.300 – 1.400 de euro/mp, s-au trezit cu pierderi destul de importante. „Cei care vând acum în proiect par niște curajoși”, a completat Dencescu.

În Brașov, valoarea medie de listare a unui apartament a consemnat o creștere de 2,6% în luna februarie, de la 1.475 la 1.514 de euro pe metru pătrat util.

O majorare cu 60% ar însemna un preț de peste 2.400 de euro/mp.

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. cheltuielile de constructie plus 70%. Stim cum merge treaba si o sa dam 150k pe 50mp intr-un Popesti-Leordeni al Brasovului ca doar vine inflatia si ne mananca toti banii, nu?

  • Clar. Si trebuie sa ne mai si imprumutam cu totii pentru vreo 30 de ani, sa platim cei 2400 euro/mp, pentru a fi solidari cu bietii „dezvoltatori”, sa-i ajutam sa-si ia al doilea Bentley si primul Ferrari, pentru ala micu. In plus, la pretul asta nu ar trebui sa avem pretentii la cea mai buna calitate a constructiei, ca altfel scade profitul bietului biznismen, si nu putem fi atat de hapsani cu el…

 2. Doar cu 60% ?!?
  De ce nu 600%, ce pun de la ei.
  Umflați, umflati bulele, am mai vazut filmul asta.

 3. bat campii rau de tot ! bula-i frate cu romanu

 4. asa bre` bagati, bagati: cum sa fie un ap in bucuresti 75K si in brasov doar 150K .. trebuie sa fie 200K .. ?

 5. Cu alte cuvinte, nu mai stați pe gânduri săriți pe ofertele lor de la târg că vin alte scumpiri! Și eventual, cu 50% plata în avans și cash ca să le fie bine! Mult succes și grijă ce alegeți căci oricum, totu-i umflat, ca la carte!