G4Media.ro

Aeroportul Internaţional Timișoara elimină restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână

sursa foto: aerotim.ro

Aeroportul Internaţional Timișoara elimină restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână

Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) „Traian Vuia” a anunţat că, de luni, ridică restricţiile referitoare la lichidele din bagajele de mână, aerosoli şi geluri care depăşesc 100 de mililitri, iar astfel controlul de securitate devine mult mai rapid şi mai simplu.

Totodată, pe lângă eliminarea restricţiei referitoare la cantitatea de lichide, nici electronicele nu vor mai fi scoase din bagaje pentru verificare, anunţă Biroul de presă al Aeroportului Internaţional Timişoara „Traian Vuia”, într-un comunicat remis Agerpres.

Implementarea acestui sistem modern de control de securitate a fost posibilă în urma achiziţionării celor mai noi echipamente de specialitate prin accesarea unei finanţări nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Operaţionalizarea sistemului de scanare a fost realizată prin cooperarea AIT cu Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi cu Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

Pasagerii vor scăpa de stresul de a pune recipientele în pungi de plastic pentru scanare separată de bagajul de mână. Acelaşi lucru va fi valabil şi pentru electronice, laptopurile şi accesoriile acestora, care vor fi trecute prin scanere fără să mai fie obligatorie scoaterea lor din bagaj. Dincolo de faptul că este eliminat stresul ambalării recipientelor şi al scoaterii acestora pentru scanare separată, cel mai important câştig este reducerea timpului de procesare a pasagerilor la efectuarea controlului de securitate.

„Totuşi, este bine ca pasagerii să aibă în vedere şi faptul că aceste reguli valabile de astăzi pe AIT Traian Vuia nu se aplică în orice aeroport pe care urmează să ajungă. O măsură eficientă care să-i scutească de complicaţii este verificarea condiţiilor de securitate din aeroporturile spre care zboară, cu suportul companiilor aeriene prin care achiziţionează biletele de călătorie”, precizează conducerea AIT Timişoara.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Probabil ca vor accepta Lichide de Apa , sucuri , si probabil Lichidele vor fi desfacute de la dopuri si vor fi testate cu alcool Test , sa nu fie lichide de alcool , sau Benzina .

    • tocmai ca acest scanere vor „vedea” lichidul fara sa mai faci teste adiacente.
      functie de compozitia lichidului,se va vedea pe scaner in culori specifice.

  2. DOPURILE LA STICLE POT SA NU FIE ORIGINALE