G4Media.ro

Aeroportul din Bacău s-a redeschis după două luni și are o nouă…

Aeroportul din Bacău s-a redeschis după două luni și are o nouă pistă

Aeroportul „George Enescu” din Bacău s-a redeschis duminică, după două luni de la ultimul zbor, cu o nouă pistă de decolare/aterizare pentru avioane.

Aeroportul gestionat de Consiliul Județean a derulat un proiect de modernizare a pistei, a suprafețelor de mișcare aferente și a sistemului de balizaj. Proiectul a costat 35 de milioane de euro și a fost finanțat din fonduri europene.

„După mai multe zile de de teste, încercări și calibrări pentru punerea în funcțiune în condiții de siguranță, Comisia de la Autoritatea Aeronautică, a aprobat, vineri seara, certificarea zborurile pe noua pistă”, a declarat Dorian Pocovnicu, director de dezvoltare la aeroportul din Bacău.

Cu inaugurarea noii piste se încheie un proiect amplu de modernizare a aeroportului, început în 2015, care a constat în construirea uneui nou terminal de pasageri, a unui turn de control nou, modernizarea străzii aeroportului și lărgirea la patru benzi, respectiv construirea unei noi piste și a căilor de rulare aferente. Proiectul a costat peste 60 de milioane de euro, în mare majoritate bani europeni.

Duminică a fost efectuată prima cursă Blue Air pe noua pistă, la Bergamo (Italia), iar de luni sunt efectuate curse și de Wizz Air. Conducerea aeroportului băcăuan anunță curse pentru multe destinații în Europa, dar și pentru ruta internă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Barem o autostrada aeriana e gata.

  2. Cu o floare nu se face dreptate.