G4Media.ro

Aeroportul Braşov devine port aerian de debarcare pentru trupele NATO: „La începutul…

Sursa foto: Twitter / Poland in NATO

Aeroportul Braşov devine port aerian de debarcare pentru trupele NATO: „La începutul lunii iunie 2024 primim aici întreaga escadrilă a forței Aigle”

La mai puțin de un an de la inaugurare, Aeroportul Internațional de la Ghimbav – Brașov devine port aerian de debarcare pentru NATO, anunță Brașov.net.

Aici vor ateriza aeronave militare de mari dimensiuni, care transportă logistică și trupe pentru Grupul de Luptă cantonat la Cincu. După primul zbor, comandanții spun că au scurtat considerabil durata transporturilor.

Un avion militar francez aparținând Forțelor Aeriene – Boeing C130 – a deschis calea viitorului port aerian militar de la Brașov. A adus în România mai mulți soldați NATO pentru Grupul de Luptă de la Cincu.

”Între Constanța și Cincu sunt 10 ore de drum, iar Brașovul ne oferă o economie. Obiectivul nostru este ca, de la finele lunii mai și începutul lunii iunie 2024, să primim aici, la Aeroportul din Brașov, întreaga escadrilă a forței Aigle„, spune Lt. col. Le Mens Cedric, șeful Centrului de Coordonare Transport Misiunea Aigle.

„Acesta va fi un pas mare înainte pentru logistica militară a Grupului de Luptă internațional. Avem multe schimburi de trupe și echipamente”, spune Cpt. David, ofițer de relații publice Mission Aigle.

Pe lângă trupe, la Brașov ar urma să fie debarcată și logistică militară – adică echipamente speciale, unele chiar de mari dimensiuni. Pentru asta, trebuie amenajate un sistem modern de desfacere a paleților, dar și locuri de depozitare a mărfurilor destinate trupelor NATO.

Investiția ar urma să fie finanțată de Batalionul Multinațional NATO, iar asta va însemna un mare plus și pentru aeroportul civil.

„Aeroportul încasează sume de bani de la acele aeronave, care decolează, respectiv aterizează pe Aeroportul Internațional Ghimbav. Pe de altă parte, numărul de persoane care sunt înregistrate și respectiv coboară în aeroport sunt plătitori de taxe”, spune Șerban Todorică, președintele Consiliului Județean Brașov.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 👍🏻