G4Media.ro

Aeroportul Brașov ar urma să aibă zboruri zilnice spre Budapesta / TAROM…

Sursa foto: Pexels

Aeroportul Brașov ar urma să aibă zboruri zilnice spre Budapesta / TAROM nu va avea curse, la deschiderea aeroportului: Sunt într-un plan de reorganizare. În aceste condiţii ei nu pot deschide noi destinaţii

După ce compania aeriană Dan Air a anulat cursa Braşov – Budapesta, conducerea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav poartă discuţii cu un alt operator pentru această rută, anunță Bună Ziua Brașov.

Directorul general al regiei, Alexandru Anghel, a anunţat că se poartă negocieri pentru deschiderea de noi rute.

„Avem discuţi avansate să înceapă curse către Budapesta, Paris, Tel Aviv. În ceea ce priveşte Budapesta, se discută despre curse zilnice. Cred că din 15 iunie va fi mult mai uşor, pentru că operatorii vor vedea că aeroportul este funcţional şi vor putea lua mai uşor deciziile”, spune Anghel.

Anunţul referitor la cursa zilnic Braşov – Budapesta vine după ce compania Dan Air a renunţat la această rută, alături de sursa Braşov – Milano. În schimb, compania respectivă va mări frecvenţa curselor Braşov – Munchen şi Braşov – Nuremberg, de la unul la două zboruri pe săptămână.

Pe de altă parte, Alexandru Anghel a precizat că anularea unor curse nu este surprinzătoare. „Pe piaţa aeronautică, 15% – 16% din curse se închid. Dar se deschid altele. Trebuie să ne aşteptăm ca şi la noi să se desfiinţeze curse. Important este să închidem un an cu mai multe curse decât în anul anterior. Acum, handicapul Braşovului este că nu are istoric. Piaţa se construieşte acum şi cred că trebuie să le mulţumim celor de la Dan Air că au venit pe o piaţă nouă”, a mai spus Anghel.

Alexandru Anghel a precizat că de la Braşov ar putea avea curse şi TAROM, însă totul depinde de planul de reorganizare al companiei de stat. „TAROM este acum în monitorizare, fiind într-un plan de reorganizare. În aceste condiţii ei nu pot deschide noi destinaţii. După ce trec de această etapă, Braşovul este pe lista TAROM”, a explicat Anghel.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...