G4Media.ro

Aeroportul Brașov ar putea deveni operațional din luna iunie 2023 / Se…

Sursa foto: Facebook / Aeroport Brașov

Aeroportul Brașov ar putea deveni operațional din luna iunie 2023 / Se ia în calcul  un trafic de 300.000 de pasageri pe an

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, a anunțat vineri, directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Anterior, se vehicula data de 1 noiembrie 2022 pentru operaționalizarea primului aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani, informează Brașov.net.

Printre factorii care contribuie la decalarea termenului de operaționalizare a aerportului s-ar număra posibile întârzieri în livrarea echipamentelor de radionavigație. Președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea estimează că până la finalul lunii octombrie vor fi livrate la Brașov toate componentele.

Investiția totală în Aerportul Internațional Brașov – Ghimbav s-ar ridica la 120 de milioane de euro, conform unor cifre publicate în presa locală.

Şeful administraţiei judeţene Brașov a precizat că primul aeroport nou din România, de după anul 1974, va fi al treilea din punct de vedere al dimensiunii terminalului, după Aeroportul «Henri Coandă» şi cel din Cluj – Napoca.

De asemenea, aeroportul din Brașov va fi primul din țară care va utiliza un turn virtual.

În ceea ce priveşte numărul de pasageri, Anghel a declarat că a fost luat în calcul un număr de 300.000 de pasageri pe an.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu va mai fi nevoie de autostradă prin Sinaia.

  2. Constructia aeroportului Brasov a inceput de vreo 15 ani. Nu exista nici un termen de finalizare. In fiecare an se anunta finalizarea lui in 5-6 luni. Din cand in cand ( mai des de cand cu dl. Veştea, actualul) se fac poze electorale si de PR cu niste constructii si presedintele consiliului judetean Brasov. Atât. O bataie de joc cum numai la Stat se permite.

  3. Aeroportul este gata. In primavara se spunea ca o sa fie operational in toamna. Acum se mai intarzie sase luni. Orasul/Judetul plateste toate costurile de „conservare” ale acestui aeroport. De ce nu ii dati drumul odata atat timp cat este gata? Care sunt interesele? Otopeniiul sa nu piarda calatori dupa deschiderea Baneasa? Orasul natal la presedinteluli este deasemenea speriat? In ultimul caz, chiar nu inteles de ce pentru ca nu sunt chiar atat de multi calatori din Brasov. Cei mai multi brasoveni merg la Bucuresti.
    P.S. Punem pariu ca nu se va deschide nici in Mai anul viitor?
    P.S.1. Vazand ce se intampla incep sa inteleg sa sunt anumite motive pentru care regimul fanariot de la Bucuresti nu vrea ca acest aeroport sa fie functional. In plus nici autostrada nu fac pentru sunt de o incompetenta crasa, prin urmare singura solutie este numai autonomia regionala, guven local si sa ne vedem fiecare de treaba noastra fara strategiile si viziunile inepte ale fanariotilor din Bucuresti.

    • Nu mai cauta conspiratii de la Bucuresti. Aeroportul NU E GATA. De 20 de ani se baga bani. Banii de la buget, adica de la mine, de la tine…degeaba. Nu e gata din cauza incompetentei, nu a celor de la Bucuresti,ci a CJ Bv. Acum ca nu-s in stare sa-l termine, incep sa dea vina pe altii. Caraghios.

  4. 🤣🤣🤣🤣🤣