G4Media.ro

AEP: Peste 91 de milioane de lei virate partidelor în primul semestru…

AEP: Peste 91 de milioane de lei virate partidelor în primul semestru al anului 2021 / PSD şi PNL au alocat peste 65% din fonduri pentru presă şi propagandă

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat, luni, că peste 91 de milioane de lei au fost virate partidelor sub formă de subvenții de la bugetul de stat în primul semestru al anului 2021.

”Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoştinţă publică faptul că, urmare a monitorizării informaţiilor referitoare la cheltuielile angajate de formaţiunile politice din subvenţiile de la bugetul de stat, realizată de Serviciul de urmărire a respectării destinaţiei subvenţiilor din cadrul Autorităţii Electorale Permanente, precum şi a informaţiilor transmise de partidele politice, s-a constatat că în Semestrul I al anului 2021, au fost angajate cheltuieli în procent de 50,08% din totalul sumelor încasate. Precizăm, totodată, că, în primul semestru al anului 2021 au fost virate în conturile formaţiunilor poltice sume în valoare de 91.069.012,34 lei, reprezentând subvenţii de la bugetul de stat”, a transmis, miercuri, AEP, într-un comunicat de presă.

De asemenea, documentul AEP mai arată că PSD și PNL au au avut cea mai mare pondere a cheltuielilor pentru presă și propagandă, 66,95%, respectiv 66,83%.

Potrivit documentului, în structura cheltuielilor angajate din subvenţia de la bugetul de stat, ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile pentru presă şi propagandă, după cum urmează: Partidul Social Democrat – 66,95%; Partidul Naţional Liberal 66,83%.

„La partidul Pro România cheltuielile cu chiriile şi utilităţile au reprezentat 37,22%, iar la Uniunea Salvaţi România şi Partidul Mişcarea Populară cheltuielile cu personalul au reprezentat 51,31%, respectiv 45,46% din totalul cheltuielilor angajate”, se mai arată în comunicatul AEP.

Situaţia detaliată şi analiza grafică a cheltuielilor angajate de formaţiunile politice în Semestrul I al anului 2021 exprimate atât în sume fixe cât şi în procente, se regăseşte şi pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente www.finantarepartide.ro.

AEP mai transmite că, începând din anul 2022, transparenţa va fi extinsă asupra întregului proces de finanţare a formaţiunilor poltice, inclusiv în ceea ce priveşte sumele primite din surse de finanţare private.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai bine intelectualii culți ai acestor partide donau banii ăștia Bibliotecii Digitale a Bucureștilor, să poată fi accesată de liceeni, studenți și Diasporă chiar în orele de vârf, ca Gallica a Franței, să fie încet-încet și România educată.