G4Media.ro

AEP lansează site-ul pe care se pot preînregistra românii din diaspora care…

AEP lansează site-ul pe care se pot preînregistra românii din diaspora care votează la prezidenţiale

Autoritatea Electorală Permanentă lansează marţi site-ul votstrainatate.ro, o platformă online pe care cetăţenii români din diaspora care vor să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an se pot preînregistra, transmite Agerpres.

Într-o conferinţă de presă, preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buică, a precizat că a fost adoptată hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale din acest an, respectiv 10 noiembrie, hotărâre „urgentă” deoarece pe baza acestei date se pot demara procedurile de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturilor.

„Aşa cum arată acum iniţiativa legislativă trecută de Parlament şi aflată la promulgare, până cel mai târziu la 17 octombrie, Compania Naţională Poşta Română va trebui să expedieze plicurile conţinând documentaţia pentru votul prin corespondenţă. Cel mai important lucru este că astăzi vom lansa public site-ul votstrainatate.ro care va cuprinde posibilităţile de preînregistrare a cetăţenilor care se află în străinătate în data de 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie. Pe această platformă veţi găsi cele două variante pentru cetăţenii români care se află în străinătate, în primul rând preînregistrarea pentru secţia de votare şi preînregistrarea pentru a cere vot prin corespondenţă”, a declarat preşedintele AEP.

El a adăugat că cetăţenii români care votează în străinătate la secţiile de votare trebuie să facă o cerere pe platforma online a AEP menţionând ţara şi localitatea unde doresc să voteze, apoi vor fi înscrişi în lista electorală permanentă, cu opţiunea pe care au solicitat-o.

„Le fel la votul prin corespondenţă, cetăţeanul are posibilitatea să ceară vot prin corespondenţă, va primi toate documentele, fiind înscris în lista electorală permanentă. Aceste două informaţii, fie că e la secţia de votare, fie că e la votul prin corespondenţă, nu vor fi înregistrate în registrul electoral la cunoştinţa autorităţilor publice locale din ţară. Platforma aceasta va fi operaţională din momentul promulgării de către preşedintele României a legii privind modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală. Noi suntem pregătiţi să preînregistrăm toţi cetăţenii care vor să voteze”, a subliniat preşedintele AEP.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. asta e momeala 100%, acuma ei incearca sa colecteaze date despre cetatenii din strainatate ca sa aiba materiale de fraudare a alegerilor, cred ca nu trebue sa se inregistreze nimeni cu atit mai mult ca pina la alegeri este inca mult timp

  • Bai, intelighentule, daca cetateanul CANE nu se inscrie NU VA PUTEA VOTA.

   si asa n – o sa se inscrie nici dreaqul – o sa foe iar cozi pt ca asta e „screnplay-ul”

  • Trolule, distrușii care votează Psd-ul aici în tara au vreo obligație să se preinregistreze ? Nu, pentru votanții Psd se pot face secții în orice vârf de munte !
   Trebuie văzută forma promulgată a legii, graba partidului comunist de a lansa site-ul de înregistrare ridică suspiciuni rezonabile

 2. Votarea va fi de 3 zile. Nu trebuie sa te inregistrezi. Te duci la vot in ce oras vrei tu. Este mult mai simplu. Oricum angajatii din ambasade au prea mult timp si taie frunze la caini

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.